مشاهده تصاویر بیشتر ...
بانتو زبانی است در آفریقای جنوبی و کلمه اوبونتو برگرفته از مفهومی است در آفریقایجنوبی که ارتباط با دیگران را توصیف میکند و دارای شعار « انسانیت به سوی دیگران » میباشد ، مارک شاتل ورث یکی از معروفترین کارآفرینان آفریقایجنوبی است ، وی در ماه مارچ 2004 شرکت کانونیکال را بنیانگذاری کرد و چند ماه بعد در اکتبر همان سال اولین توزیع اوبونتو را منتشر نمود ، اوبونتو با هدف بوجود آوردن یک توزیع ساده و راحت برای استفاده کاربرانِ رایانههای خانگی ، نوتبوک و سرور طراحی شده است مطمئنا هیچ کس گمان نمیبرد که در کمتر از 6 سال بتوانند با عبور از شمار بسیار زیاد توزیعهای مختلف لینوکس تبدیل به یکی از محبوبترین توزیعهایِ لینوکس گردد ، همچنین تعهد شرکت به توزیع رایگان و توسعه مرتب تعداد زیادی کاربر فعال را جذب کرده است .
اوبونتو هر شش ماه یک بار نسخه جدیدی را به بازار عرضه میکند. علاوه بر این برای هر نسخه از اوبونتو، تا ۱۸ ماه پس از انتشار آن نسخه، پشتیبانی ارائه میشود. برای نسخه LTS مثل 8.04 (Hardy)، به جای پشتیبانی ۱۸ ماهه، سه سال پشتیبانی برای نسخه ویژه رایانههای شخصی و پنج سال پشتیبانی برای نسخههای سرور ارائه میشود.
ویژگیهای برجسته:
یکی از نکات مورد توجه در پروژه اوبونتو، تأکید بر دسترسی و جهانیسازی است. به همین منظور این نرمافزار برای تمام ملیتها موجود است. کار کردن با آن بسیار راحت است و حتی کاربران نا آشنا با آن هم به راحتی به محیط آن عادت میکنند.
همهٔ نسخههای اوبونتو تا ابد رایگان هستند. دیسکهای فشرده اوبونتو به رایگان برای کسانی که آن را از طریق پست الکترونیکی درخواست کردهاند، فرستاده میشود. همچنین پروژهای با نام ادوبونتو (Edubuntu) وجود دارد که این سیستم عامل همانطور که از نامش هم مشخص است، برای استفاده در کلاسهای درس و محیطهای آموزشی بسیار مناسب است. پروژهٔ دیگری نیز از این سیستم عامل با نام کوبونتو (Kubuntu) طراحی شدهاست که از KDE Desktop استفاده مینماید.خانواده اوبونتو شامل موارد زیر است:
ubuntu Desktop
Ubuntu Server Edition
Kubuntu
Edubuntu
Gobuntu
Ubuntu MID Edition
Xubuntu
بنیاد Wikimedia، موسسه پشتیبانی کننده پروژه ویکی پدیا اعلام کرد که در حال مهاجرت دادن مجموعه سرورهای خود به توزیع اوبونتو است. این مهاجرت بخشی از تلاش این بنیاد برای نگهداری آسانتر ۴۰۰ سرور پروژههای مختلف این بنیاد است که پیش از این از نسخههای مختلف Redhat و Fedora استفاده میکردهاند.
محیط اوبونتو:
اوبونتو به طور پیش فرض از گنوم (Gnome) استفاده میکند. البته طرفداران کیدیای (KDE) نسخهای از این توزیع را با نام کوبونتو ارائه کردند که محیط پیشفرض آن کیدیای است. همچنین تعداد نرمافزارهای موجود در نسخه سیدی بسیار کم است، و برای نصب بقیه نرمافزارهای ارائه شده توسط اوبونتو باید از اینترنت استفاده نمایید یا نسخه دیویدی آن را تهیه کنید.
راهنمای جامع نصب و کار با اوبونتو:
http://wiki.ubuntu.ir
نکات:
1- این سیستم عامل را می توانید در کنار ویندوز XP یا ویستا نصب کنید ولی توصیه ما استفاده از برنامه VirtualBox یا VMware برای نصب این سیستم عامل و یادگیری و کار با آن است.
2- Imageدانلود شده امکان بوت دارد.
برای بحث و بررسی در مورد این نرم افزار به تاپیک مربوطه در انجمن تخصصی سافت گذر مراجعه فرمایید.