مشاهده تصاویر بیشتر ...
| در پلیر موجود در این صفحه، میتوانید ویدئوی مقدمه و آشنایی با آموزشهای این دوره را بهصورت آنلاین تماشا کنید |
Lynda - Designing a Poster
پوستر یا به املا و تلفظ صحیحتر: «پُستر» نوعی اعلان یا اطلاعرسانی بر روی صفحات کاغذی (یا بهطور دیجیتال) است که برای خلق آن آن علاوه بر استفاده از عناصری مانند متن، طرح، نقش و رنگ، از فنون و سلایق هنری متنوعی نیز برای تأثیرگذاری بیشتر همچنین خاص کردن آن استفاده میشود؛ فنون و سلایقی که بستگی به هنر و دانش و مهارت طراح دارد و بر همین اساس، ارزشگذاری میشود. طراحی پوستر، یکی از اجزای بسیار مهم و جدایینشدنی هنر طراحی گرافیک (Graphic Design) است.
در این دورهٔ آموزشی بهصورت فیلمهای جداگانه، یاد میگیرید که چگونه پوسترهایی خوب و پُربیننده با برترین، بهترین و استانداردترین متدها طراحی کنید. توجه داشته باشید که فایلهای تمرینی کامل این دوره
تولیدکننده: Lynda
سطح: مقدماتی - مناسب برای همه
مدت زمان آموزش: ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه
زبان آموزش: انگلیسی
نرمافزارهای مورداستفاده: Photoshop, Illustrator, InDesign
فایلهای تمرینی (Exercise Files): دارد
فرمت فایلهای ویدئویی: MP4
مدرس: Nigel French
اطلاعاتی دربارهٔ پوستر و تاریخچهٔ آن
پوستر (Poster) یا دیوارکوب که به آن اعلان، آفیش و پلاکات نیز میگویند، صفحات کاغذی در ابعاد تقریباً بزرگ هستند که بر روی آنها نوشتهها، طرحها، نقاشیها و نظیر آن چاپ شدهاست. پوسترها به منظور نصب شدن بر روی دیوارها یا دیگر سطوح عمودی تعبیه شدهاند. پوسترهای معمولی از نقاشی و نوشته تشکیل شدهاند اما ممکن است یک پوستر دارای نقاشی محض یا نوشته تنها باشد. پوسترها ممکن است برای جلب توجه یا اطلاعرسانی بر روی دیوارها و دیگر مکانهای تبلیغاتی چسبانده شوند. اهداف پوسترها چند منظوره است، یک پوستر ممکن است برای تبلیغات باشد یا برای تکثیر یک اثر هنری با هدف اقتصادی و فرهنگی و فروش ارزان قیمت از آن استفاده شود. از پوسترها برای امور آموزشی استفاده زیادی میشود.
معنی واژهٔ پوستر
پوستر (Poster) واژهای انگلیسی میباشد که در زبان فارسی، «اعلان» نامگذاری شده است. واژگان دیگری که برای این مفهوم در ایران تا حدودی رایجاند، یکی واژه فرانسوی آفیش (Offiche) و دیگری واژه آلمانی پلاکات (Plakat) هستند.
تاریخچهٔ پوستر
قرن نوزدهم: در اواخر قرن نوزدهم، پوسترهای دو نقاش فرانسوی به نامهای ژول شره و تولوز لوترک تأثیر چشمگیری بر روند طراحی پوستر داشتهاند. بعضی به ژول شره لقب «پدر پوستر» را دادهاند، پوسترهای لوترک، بر اساس قدرت او در طراحی و شناخت رنگ و مهارتش در لیتوگرافی و نیز تأثیرپذیری از باسمههای ژاپنی بنا گردیده و اگر چه بیش از ۳۰ پوستر از او بر جای نمانده، ولی همین آثار معدود تأثیر زیادی بر هنر پوسترسازی داشته و برای بسیاری از هنرمندان راهگشا بوده است.
قرن بیستم: پوستر در اوایل قرن بیستم رسانهای شناخته شده و موفق بود و به ویژه در شهر پاریس، بسیاری از هنرمندان طراح پوستر گرد آمده بودند. رنگهای شاد و زنده پوستر، برای عامه مردم جذاب و دوستداشتنی بود و گاهی شبانه پوسترها را که به تعداد محدود و برای نصب در گذرگاههای عمومی به شیوه لیتوگرافی تکثیر میشد، از دیوارها برمیداشتند و و در منزل خود نصب یا نگهداری میکردند و امروزه بعضی از این پوسترها در موزهها و مجموعههای شخصی یافت میشود. پیشرفتهای فنی لیتوگرافی (چاپ سنگی) در آغاز قرن بیستم، کیفیت پوسترها را متحول نمود و طراحان با جسارت کافی از زمینههای تخت رنگی در آثار خود استفاده میکردند.