محققان با بيش از 10 سال مطالعه بر روي تاثير بازي هاي رايانه اي بر مغز انسان اعلام کردند انجام بازي هاي پازلي مانند تتريس مي تواند تاثير گذاري بخشهايي از مغز را بر روي حل مسائل، تصميم گيري و پردازش افزايش دهد.
تاثير بازي هاي رايانه اي بر روي مغز انسان براي سالها است که مورد مطالعه و بررسي قرار گرفته است اما تحقيقات جديد نشان مي دهد همچنان پازل پيچيده اي براي حل کردن در اين رابطه باقي مانده است.
يکي از جديد ترين و قابل توجه ترين مطالعات در اين زمينه در سال 1992 توسط نورولوژيست دانشگاه کاليفرنيا، ريچارد هاير انجام گرفته است. وي بر روي ميزان تاثيرگذاري بازي رايانه اي تتريس بر روي مغز کاربران مطالعه کرد. در اين بازي فرد بايد قطعات رنگارنگ پازلها را در مدت زماني کوتاه در کنار يکديگر بچيند.
وي از اسکن مغز براي کشف اين پديده استفاده کرد که برخي قسمتهاي مغز در هنگامي که بازيکنان در انجام بازي به مهارت مي رسند گلوکز کمتري مصرف مي کند. اين "تاثير تتريسي" نشان مي دهد چگونه آموختن يک بازي مي تواند بر روي عملکرد مغز تاثير بگذارد، ايده اي که به تدريج به شکل گيري بازي هاي پرورش دهنده مغز تبديل خواهد شد.
هاير در حال حاضر مشاور شرکت نرم افزاري سياره آبي که تجارت بازي تتريس را به عهده دارد بوده و مطالعات 17 ساله خود در اين زمينه را با کمک ابزارهاي جديد تر دنبال مي کند. وي به منظور اثبات ايده خود آزمايشي را با همکاري 26 دختر 12 تا 15 ساله آغاز کرد. دليل نوجوان بودن داوطلبان فعاليت بالاي مغزي و دليل استفاده از دختران گرايش کمتر آنها به بازي هاي رايانه اي نسب به پسران است.
15 دختر از ميان داوطلبان بايد به مدت سه ماه و 90 دقيقه در هفته بازي هاي رايانه اي انجام مي دادند و از گروه ديگر خواسته شد به هيچ وجه بازيهاي رايانه اي انجام ندهند. تغييرات در عملکرد مغزي هر دو گروه در اين مدت تحت نظر و کنترل بود. تحليل تغييرات ايجاد شده در عملکرد مغز گروهي که بازيهاي رايانه اي را انجام مي دادند در مقايسه با گروهي که از بازي منع شده بودند نشان داد عملکرد مغزي گروه اول در پاسخ دادن به سوالات پيچيده، فکر کردن، و پردازش اطلاعات بسيار موثر تر از عملکرد گروه دوم است.
نتايج همچنان نشان داد غشاي مخ در افرادي که بازي مي کنند در مناطق مختلف و نا منظمي از مغز ضخيم تر مي شوند که اين تفاوت در قسمتهاي ضخيم شده سئوالي جديد را در مسير مطالعات دانشمندان قرار داد. اين قشر در نواحي از مغز که با برنامه ريزي و فعاليتهاي پيچيده در ارتباط است ضخيم تر مي شود.
بر اساس گزارش ام اس ان بي سي، اکنون دانشمندان در تلاشند با استفاده از فناوري جديدي به نام MEG کوچکترين تغييرات ايجاد شده در فعاليتهاي مغزي را به ثبت برسانند و با مطالعه تغييرات مغزي در طول زمان به رابطه ميان قسمتهاي ضخيم شده قشاي مخ با قسمتهاي تاثير گذارتر مغز در حل مشکلات پي ببرند.