بر اساس گزارش امنیتی مایكروسافت، در طول نیمه نخست سال 2009 شمار آلودگی به نرمافزارهای امنیتی ساختگی كه بزرگترین تهدید هكرها برای رایانهها بودند كاهش یافت در حالی كه رخنه توسط ورمها دو برابر شد.
گزارش امنیتی نیم سالانه مایكروسافت حاكیست خلافكاران اینترنتی با شناسایی نقاط ضعف، از ورمها برای نفوذ به رایانهها و سرقت اطلاعات یا كنترلشان استفاده میكنند.
به گفته معمار ارشد مركز حفاظت نرمافزار مخرب مایكروسافت، ورمها به گونهای برنامهریزی شدهاند تا خود را تكثیر كنند و با پنهان شدن در برنامهها، درایوهای USB یا سایر دستگاههای ذخیرهسازی قابل حمل، از دستگاهی به دستگاه دیگر منتشر شوند.
بهبود حفاظتهای رایانه دلیل روآوردن به ورمها دانسته میشود كه حدود یك دهه قبل در صدر نرمافزارهای مخرب بودند؛ ورم كانفیكر كه از ابتدای سال 2009 اینترنت را آماج حملات خود كرده به اندازهای خطرناك بوده كه یك گروه ویژه برای مقابله با آن توسط شركتهای نرمافزار رایانه و امنیتی تشكیل شده است؛ این ورم و ورم Taterf موفق شدهاند به میلیونها رایانه راه پیدا كنند.
نرمافزارهای امنیتی ساختگی كه به ترسافزار نیز معروفند، معمولا با فریب كاربران از طریق نمایش پنجرههایی كه نسبت به آلوده شدن دستگاه به ویروس هشدار میدهند، منتشر میشوند.
كاربران رایانهیی كه فریب میخورند تشویق میشوند برای رفع مشكل، پول پرداخت كنند و با این كار ضمن پول دادن به هكرها اطلاعات كارت اعتباری خود را برایشان فراهم كرده و نرمافزار مخرب در رایانهشان نصب میشود.
مسدود شدن ترسافزارهای خودكار در مرورگرهای وب و برخورد سازمانهای اجرایی با شركتهای منتشركننده این نرمافزارها به محدود كردن این تهدید كمك كرده است.
مایكروسافت به شركتها توصیه كرده پروتكلهای امنیتی برای درایوهای رسانهیی قابل حمل وضع كنند و دستگاههای جدید به طور خودكار اسكن شوند تا از نظر آلودگی به بدافزارها مورد بررسی قرار بگیرند.