بهزودی هارد درایوها قدیمی شده و بهجای آن كاربران رایانه، ایمیلها، اسناد، آهنگها و عكسها را از وب دریافت میكنند و رایانهها دیگر به چند گیگابایت بیشتر برای ذخیرهسازی نیاز نخواهند داشت. این رویایی است كه گوگل با عرضه سیستم عامل جدید Chrome OS درصدد محقق كردن آن بوده و معتقد است با آن، انقلابی در رایانش بهوجود خواهد آمد.
گوگل شركتی كه در اینترنت شكل گرفت و رشد یافت، برای وارد شدن به كسب و كار رایانه چالش عظیمی پیش رو دارد و با آگاهی از این حقیقت بلندپروازی بزرگی برای در اختیار گرفتن رایانهها با كروم ندارد.
كروم برمبنای مرورگر وب گوگل كه به همین نام خوانده میشود، سیستم عاملی است كه به شكل دروازهای به سوی وب عمل میكند و بهجای ذخیره كردن فایلها و اسناد در هارد درایو رایانهها، به اطلاعات ذخیره شده در سرورهای جداگانه متكی بوده و دسترسی به این اطلاعات را در هر رایانه متصل به اینترنت فراهم میكند.
كاربران میتوانند با كلیك برروی تبهای برنامه در رابطهای كاربری مرورگر- شكل، به ایمیلها یا اسناد دسترسییافته و از پنلهای انتهای دسكتاپ برای ارسال پیام فوری یا مشاهده ویدیو استفاده كنند.
این سیستم عامل مبتنی بر ابر ویژه نت بوكهاست كه برای ساده، سریع و مطمئن بودن طراحی شده است؛ كروم از هارد درایوها پشتیبانی نكرده و تنها از حافظههای ذخیرهسازی جامد سخت پشتیبانی میكند و فقط در برنامههای مبتنی بر وب اجرا میشود و هیچ برنامه نرمافزاری مبنی بر رایانه در آن اجازه فعالیت نخواهد داشت.
در مورد امنیت نیز باید گفت اگر برنامهای در خطر آلوده شدن باشد، كروم به گونهای طراحی شده كه پس از دانلود شدن یك نسخه پاك این سیستم عامل، خود را ریبوت كند. تقریبا تمامی اطلاعات كاربران در سرویس رایانش ابری گوگل ذخیره، رمزنگاری و به طور مداوم بین نت بوك و ابر همگامسازی میشوند.
كروم در دنیایی كه 90 درصد از رایانهها با ویندوز مایكروسافت كار میكنند، تغییری اساسی به شمار میرود؛ گوگل میگوید با وجود خدمات بیشتر و بیشتری كه در ابر عرضه میشوند، مانند وبسایت اشتراكگذاری عكس فلیكر و بسیاری از سایتهای پخش مستقیم آهنگ و ویدیو و مصرفكنندگانی كه از مینی لپتاپهای سبك و ارزانقیمت استفاده میكنند، شرایط برای عرضه پلتفرمی كه برای ارائه راه جدید استفاده از یك رایانه، از تمامی این موقعیتها بهرهبرداری میكند، فرا رسیده است.