چند وقتي است که بحث اينترنت ملي با افت و خيزهايي همراه است، جدا از اينکه اين پروژه چه محدوديتهاي را براي کاربران وطني در پيش دارد، ذکر فوايد آن خالي از لطف نيست.
در وبلاگي به نشاني http://sadjad-1.blogfa.com آمده است: در حال حاضر به دليل نبود مراکز دادهاي در کشور، اکثر سايتهاي ايراني بر روي ميزبانان (هاست) خارجي نگهداري ميشوند که هر از چند گاهي با مشکلاتي از قبيل بلوکه شدن اين سايتها به دلايل مختلف از طرف کشورهاي ميزبان مواجه هستيم.
از طرفي در مواردي نگهداري اطلاعات بر رويهاستهاي خارجي از نظر امنيت به صلاح نيست و در بسياري از موارد سازمانهاي نظامي، سياسي و مالي را براي استفاده از وب دچار ترديد ميكند.
اما متاسفانه نبود زيرساختهاي مناسب در اين زمينه و گران قيمت بودن اندک سرورهاي داخلي، ميل کاربران را براي استفاده از اين امکانات به شدت کاهش ميدهد.
از طرف ديگر در حال حاضر ما براي مسيريابي بر روي شبکه اينترنت به دليل فقدان زيرساختهاي مناسب حتي براي رسيدن کاربر به يک سايت داخلي بايد دور جهان را طي کنيم که اين امر در صورت تحقق پروژه اينترنت ملي به صورت داخلي انجام ميشود که ميتواند به سرعت کار با اينترنت در کشور کمک شاياني کند.
اما بايد اشاره کرد که اين موارد تنها بخشي از زيرساختهاي شبکه جهاني در کشور است، چراکه اکثر هموطنان هنوز هم براي ساختن يک صندوق پست الکترونيک بايد به سرويسدهندههاي خارجي از قبل ياهو، جي ميل و... مراجعه كنند که اين امر علاوه بر مشکلات امنيتي و خارج شدن حجم کثيري از اطلاعات ممکن است حيثيت الکترونيکي کشور را اندکي با مخاطره روبرو كند که جا دارد مسوولان امر بعد از ايجاد زيرساختهاي لازم اينترنت ملي براي تحقق چشماندازهاي سند بيست ساله چارهاي نيز براي اين مهم بيانديشد.