حدود 6.8 ميليارد نفر تا نيمه سال 2010 در اين سياره زندگي ميكنند و بنا بر ارزيابيهاي سازمان ملل، پنج ميليارد مشترك تلفن همراه وجود خواهد داشت كه رقم مبهوتكنندهاي است اما آنچه نكته شگفتانگيزتر و مايه اميدواري، وسعت تغييراتي است كه اين رقم ايجاد ميكند.
طبق اعلام سازمان ملل، در حال حاضر 80 درصد از جمعيت جهان به پوشش سلولاري دسترسي دارند و سريعترين ميزان بهكارگيري تلفن همراه در برخي از فقيرترين مناطق جهان روي ميدهد.
تلفنهاي همراه ارزان بوده و باتريهاي آنها به سادگي با نور خورشيد مجدد شارژ ميشوند و كمتر از يك انقلاب تغيير ايجاد نميكنند؛ مرتبط شدن جوامع روستايي با يكديگر، اطلاعرساني و تغيير دادن ابتداييترين تصورات در مورد مراقبت بهداشتي و مالي كه هر كسي كه به تازگي به آفريقا سفر كرده باشد اين تغييرات را مورد تاييد قرار ميدهد.
در هر شهر كوچك يا بزرگي دهها كيوسك كوچك وجود دارد كه در آن تلفنها قابل كرايه كردن و تعمير بوده و اشتراكها قابل خريداري هستند. در مناطقي كه پيش از اين ارتباطات تقريبا غيرممكن بود، تلفنهاي همراه اساس نوآوري اجتماعي هستند و اين يعني همه چيز از مايكروفاينانس و اعتبار الكترونيكي تا ارتباط بهتر ميان كاركنان مراقبتهاي بهداشتي و بيماران آنها از طريق پيام كوتاه انجام ميگيرد.
يك انقلاب ديگر نيز از نزديك انقلاب تلفن همراه را دنبال ميكند؛ پيشبيني شده در سال جاري ميلادي، شمار مشتركان پهناي باند موبايل - افرادي كه از طريق لپتاپ يا تلفن همراه به اينترنت دسترسي مييابند - از 600 ميليون نفر در پايان سال 2009 به فراتر از يك ميليارد نفر برسد؛ بيشك اين رقم نيز به سرعت افزايش مييابد و جهان توسعهيافته بايد هرچه در توان دارد براي تشويق آن انجام دهد.
اين به معني افزايش دسترسي و پايين آمدن هزينههاي پهناي باند خواهد بود. ارتباطات موبايل و دسترسي به اطلاعات ديجيتال ابزارهاي توسعه قدرتمندي هستند و به بينيازي كمك ميكنند و در مقابل نكات زيادي براي فراگرفتن از شيوه نوآورانهاي وجود دارد كه اين ابزارها در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته اند.