پژوهشگران کانادايي مي گويند يک شبکه جاسوسي سايبر که عمدتا در چين مستقر است، به اسناد طبقه بندي شده دولتي و سازمان هاي خصوصي در 103 کشور دست يافته است.گروه پژوهشي اينترنتي کانادايي، "ناظر جنگ افزار اطلاعاتي" (iwm) در ابتدا بر اتهامات جاسوسي سايبر چيني ها بر ضد جامعه تبتي هاي تبعيدي متمرکز شده بود، اما نهايتا شبکه بسيار وسيع تري از کامپيوترهاي هک شده را کشف کرد.
اين گروه پژوهشي مي گويد با اينکه تجزيه و تحليل آنها به چين به عنوان منبع عمده اين شبکه اشاره دارد، به طور قطعي نمي تواند درباره هويت يا انگيزه هک کننده ها اظهار نظر کند. مقامات چيني تا به حال در مورد اين ادعا اظهار نظري نکرده اند. iwm از پژوهشگراني از يک حلقه فکري مستقر در اوتاوا به نام secdev group و مرکز مطالعات بين المللي مانک دانشگاه تورونتو متشکل است.
يافته هاي ابتدايي اين گروه به يک تحقيق 10 ماهه منجر شد که گزارش آن يکشنبه 29 مارس به صورت آنلاين منتشر شد. پژوهشگران کانادايي يک شبکه جاسوسي سايبر را کشف کردند که شامل 1295 کامپيوتر نفوذيافته از جمله کامپيوترهاي دولتي بنگلادش، لتوني، اندونزي، فيليپين، برونئي، باربادوس و بوتان مي شود. آنها همچنين سيستم هاي هک شده اي را در هند، کره جنوبي، اندونزي، روماني ، قبرس، مالتا، تايلند، تايوان، پرتغال، آلمان و پاکستان کشف کرده اند.
به گفته اين پژوهشگران هنگامي هک کننده ها به اين سيستم ها نفوذ کرده بودند، با استفاده از نرم افزارهاي مهاجم (malware) - نرم افزاري که که بر روي کامپيوترهاي نفوذيافته نصب مي شود- کنترل آنها را به دست آورده بودند، و داده هاي به دست آمده از انها را نقل و انتقال مي دادند.
منبع: همشهري آنلاين