وقتي فايل بطور کامل براي يک همتا دانلود شد، همتايان بيشتري در شبکه قرار گرفته و سيدها (بذرپاش) در شبکه بيشتر مي شوند.
بر اساس استاندارد ميزباني در اينترنت، اين امر کاهش قابل توجهي در هزينه منابع سخت افزاري و پهناي باند توزيع کننده اوليه به وجود مي آورد و وابستگي به او به مرور بسيار کاهش مي يابد. شايان ذکر است که اولين بار پروتکل بيت تورنت در آوريل سال 2001 توسط برام کوهن نوشته شد و هم اکنون توسط شرکت او به نام bittorrent به کار خود ادامه مي دهد. هم اکنون تعداد بسيار زيادي کلاينت براي بيت تورنت وجود دارد که بر روي انواع کامپيوترها با پلت فورم هاي متفاوت قابل اجراست. (ويندوز، مکينتاش، لينوکس و ...).
بر طبق يک آمار مقدار اطلاعات به اشتراک گذاشته شده در کلاينت هاي تورنت بيش از 1.1 پتابايت است (پتابايت واحد اطلاعات معادل 1024 ترابايت است.) در اينجا بايد بدانيد که بيت تورنت شامل نرم افزاري به همين نام نيز مي شود که براي آپلود و دانلود فايل از طريق تورنت مورد استفاده قرار مي گيرد واولين کلاينت اين پروتکل بود. دانلود نرم افزار رايگان و از سايت http://www.bittorrent.com/ قابل دسترسي است.
از طريق نصب آن مي توانيد با موتور جستجو تعبيه شده فايل مورد نظر را جستجو کنيد و نتايج در مرورگر شما نمايش داده مي شود که از طريق لينک هاي ارائه شده به فايل اشتراکي دسترسي پيدا مي کنيد. تعدادي از کلاينت هاي مشهور تورنت: bitcomet, limewire, flashget, fdm…. گفتني است با گسترش استفاده مردم کشور ما از اينترنت پرسرعت adsl، کم کم استفاده از تورنت نيز جاي خود را در ميان راه هاي قديمي جستجو و دانلود فايل خواهد يافت.
منبع: مجله اينترنتي فريا