به گزارش
سافتگذر ؛ هرچه بر این نکته تأکید کنیم باز هم کم است: جستجو در درایو یا پوشهای که به درستی فهرست (index) شده باشد زمین تا آسمان متفاوت است. اگر رایانه شما هم چند درایو دارد که هر کدام پر از پوشههای تو در تو است و در برخی از آنها هزاران فایل عکس، ویدیو، صورت یا غیره وجود دارد، آنگاه است که جستجو دنبال یک فایل خاص با یک پسوند خاص میتواند مثل شنا کردن در ژله باشد!
ویندوز برخی بخشهای درایوها را خود به خود و در زمان بیکاری سیستم فهرست میکند، اغلب ایمیلها و فایلهای درون کتابخانههای پیشفرض ویندوز مثل Documents ، Music و غیره را. اما خود شما هم میتوانید برای سرعت بخشیدن به جستجوهای خود به ویندوز بگویید کدام نوع فایلها را فهرست کند.
این کار با استفاده از کنترل پانل ویندوز انجام میشود و کار نسبتاً سادهای هم است. این ویژگی البته جدید نیست، اما خب بسیاری از کاربران از آن استفاده نمیکنند. برای انجام تنظیمات فهرست کافی است:
1- منو یا صفحه استارت را باز کنید و عبارت Indexing Options را جستجو کنید. وارد پنجره که شدید دو کار میتوانید بکنید: پوشههای مختلف را از فهرست حذف یا به آن اضافه کنید، و یا تنظیم کنید کدام پسوندها فهرست شود.
2- اولاً برای اضافه یا کم کردن پوشههای فهرست شده: روی گزینه Modify کلیک کنید و از پنجره جدید، به پوشه مورد نظر بروید و تیک کنار آن را بزنید. درایوهای شما لیست شدهاند و تنها کافی است درون آنها بروید و تیک پوشه مورد نظر را بزنید. کل درایو را هم میتوانید تیک بزنید اما بهتر است این کار را نکنید. چرا؟ نکته انتهای همین پست را بخوانید.
3- دوماً برای تنظیم پسوندهایی که فهرست میشوند: روی گزینه Advanced کلیک کنید و وارد تب File Types شوید. تیک فایلهایی را بردارید که هرگز به دنبال آنها نمیگردید، یا به ندرت آنها را جستجو میکنید. به این ترتیب ویندوز تنها فایلهایی را فهرست میکند که هنگام جستجو به آنها نیاز دارید و بنابراین جستجوهایتان سرعت بسیار بیشتری پیدا میکند. کارتان که تمام شد، روی دکمه OK کلیک کنید و در پیغامی که نمایش داده میشود هم OK را انتخاب نمایید.
به گزارش
سافتگذر ؛ اضافه کردن پوشههای زیاد به لیست فهرستشدهها بسته به قدرت دستگاهتان خیلی توصیه نمیشود. مثلاً اگر کل یک درایو را فهرست کنید، طبیعتاً زمان بیشتری لازم است تا ویندوز همه فایلهای آن را جستجو کند. بنابراین سعی کنید پوشههایی را فهرست کنید که زیاد در آنها جستجو میکنید. به علاوه، هنگام حذف یا اضافه کردن پسوندها هم مواظب باشید فایلهایی را زیاد دنبال آنها جستجو میکنید از لیست فهرست حذف نکنید.