يك كارشناس ارتباطات معتقد است: در جامعهاي كه فرهنگ وبلاگنويسي قرار است از دو فيلتر محدوديتهاي فرهنگي، سياسي و نيز فيلتر قانوني پرخلاء عبور كند، بيشتر ميتوان شاهد آفتزدگي فضاي مجازي بود.
سعيده زادقناد اظهار كرد: محدوديتهاي سليقهاي در تعريف وبلاگ مطلوب و نيز فقدان قانون بدون خلاء براي تعريف هنجارها در فضاي مجازي علاوه بر اين كه ميتواند وبلاگنويسان را از درگير شدن با مسائلي كه ممكن است از نيازهاي اساسي جامعه باشند، بازدارد، توان ايجاد نيازهاي كاذب در اين فضا را نيز تقويت ميكند.
وي افزود: گسترش اين نيازهاي كاذب نه تنها بين جامعه وبلاگنويسي و قلههاي آرماني آنها فاصلهاي طولاني ايجاد ميكند، بلكه موجبات سقوط عامه جامعه را در يك شبكه اجتماعي نامطلع و بعضا بيمار نيز فراهم ميكند. شبكهاي كه در برخورد با فرهنگ بيپرواي اينترنتي، خود توان تبديل شدن به مانعي در برابر رشد سالم و پايدار وبلاگها را داراست.
زادقناد همچنين خاطرنشان كرد: اعمال محدوديتهاي سختگيرانه فرهنگي و سياسي در فضاي واقعي، وبلاگها را تبديل به محملي براي تولد و رشد يك فرهنگ بي پروا ميكند؛ فرهنگي كه با استفاده از عطش كاربران در حوزههاي ممنوعه، توان انتقال هرگونه اطلاعاتي را داشته و گاه موثرتر از فضاي واقعي عمل ميكند؛ به ويژه آنكه اين محدوديتها توسط يك قانون منسجم و بدون خلاء تعريف نميشوند و تا حدود زيادي با اعمال سليقههاي شخصي شكل ميگيرند.