يك محقق مهندسي در دانشگاه فلوريدا دستگاه ديد در شبي را طراحي كرده كه ميتواند به دليل ريز بودنش بهراحتي در تلفنهاي همراه، شيشههاي عينك و شيشههاي جلوي خودرو بهكار گرفته شود.
به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين دستگاه تصويري بسيار كوچك از فنآوري ديود نوري ارگانيكي مشابه با فنآوري بهكار گرفته شده در نمايشگرهاي تلفنهاي همراه يا لپتاپها براي ديد در شب استفاده ميكند. اما برخلاف سيستمهاي ويژه ديد در شب كه سنگين و گران هستند، به اندازه كاغذ باريك بوده، سبك و ارزان است.
دستگاههاي ويژه ديد در شب از فوتوكاتد براي تبديل فوتونهاي مادون قرمز نامريي به الكترونها استفاده ميكنند. الكترونها تحت ولتاژ بالا شتاب داده ميشوند و به نمايشگر فسفري هدايت شده و تصاوير سبز رنگ از اشيايي توليد ميكنند كه با چشم در تاريكي قابل مشاهده نيستند.
اين روند نيازمند هزاران ولت و لوله خلاء ساخته شده از شيشه ضخيم است، در حالي كه در دستگاه تصويري ساخته شده جديد لايههاي متعدد از مواد نواري شكل باريك نيمهرساناي ارگانيكي جايگزين لوله خلاء شدهاند.
دستگاهها يا دوربينهاي ديد در شب متداول چند كيلوگرم وزن و قيمتهاي بالايي دارند، در حالي كه دستگاه ساخته شده توسط اين محقق چند گرم بيشتر وزن نداشته و توليد آن براي سازندگان ارزان خواهد بود زيرا كارخانهها ميتوانند از تجهيزات مشابه مورد استفاده براي ساخت نمايشگرهاي لپتاپها يا تلويزيونهاي صفحه تخت استفاده كنند.