معاون پژوهشي پژوهشگاه بين المللي زلزله از توليد نرم افزار کاهش تلفات زلزله خبر داد و گفت: اين نرم افزار در حالت فعال نبودن سيستم هاي ماهواره اي مي تواند اطلاعات زمين لرزه را در اختيار کاربران قرار دهد.
دکتر مهدي زارع در گفت وگو با مهر با اعلام اين خبر به جزئيات اين نرم افزار اشاره کرد و گفت: اين طرح با اين فرضيه آغاز شده که چنانچه اطلاعات دستگاه هاي ماهواره اي بر خط نباشد چه مي توان کرد که با اطلاعات موجود، بلافاصله پس از وقوع زلزله از آن مطلع شويم.
وي افزود: تحقيقات و مطالعات اوليه در اين زمينه آغاز شد و در نهايت موفق به توليد نرم افزاري شديم که با اطلاعات موجود زمين شناسي مي تواند بلافاصله پس از وقوع زلزله ما را مطلع کند و اطلاعاتي را در خصوص گسل ايجاد کننده زلزله و پهنه «هم شدت» يا ناحيه اي که بيشترين خسارت وارد شده است ارائه دهد.
زارع به مزاياي اين نرم افزار اشاره کرد و ادامه داد: اين نرم افزار نياز به سيستم هاي پيشرفته ندارد و در زماني که حتي کليه سيستم هاي تشخيص زلزله فعال نباشد، اطلاعات لازم در زمينه کانون زمين لرزه و گسل مربوط را به کاربر ارائه مي دهد.
به گفته وي، استفاده از اين نرم افزار در کاهش تلفات و خسارت بسيار موثر است.
معاون پژوهشي پژوهشگاه بين المللي زلزله با تاکيد بر اينکه اين نرم افزار براي سازمان هلال احمر تهيه شده است به مهر گفت: در حال حاضر اين نرم افزار در اکثر استان ها از سوي اين سازمان راه اندازي و کاربردي شده است.
منبع:
دنياي اقتصاد