طبق اين گزارش، شمار كاربران اينترنت بين سال 2003 تا 2009 دو برابر شده است و بخش تلفن همراه با پيشبيني رسيدن شمار مشتركان به پنج ميليارد نفر در سال جاري ميلادي، رونق مييابد.
به گفته سامي البشير المرشد، مدير دفتر توسعه مخابرات ITU كه در كنفرانس اين سازمان در حيدرآباد هند سخن ميگفت، در حالي كه تحول بخش ICT قابل ملاحظه بوده، بسياري از افراد همچنان از مزاياي جامعه اطلاعاتي بيبهره ماندهاند.
به گفته سوزان تلتشر، مدير بخش بازار اطلاعات و آمار اين دفتر، بدون ذكر دسترسي به پهناي باند، بيش از 80 درصد مردم در كشورهاي در حال توسعه هنوز دسترسي به اينترنت ندارند.
طبق اين گزارش، در جهان توسعه يافته تقريبا 60 درصد از خانه ها در مقابل تنها 12 درصد در جهان در حال توسعه، به اينترنت دسترسي دارند.
به گفته تلتشر، ضريب نفوذ پهناي باند ثابت در كشورهاي در حال توسعه با حدود 3.5 درصد در پايان سال 2009 همچنان بسيار كم است و تسهيلات دسترسي به اينترنت عمومي بيشتري در جهان در حال توسعه براي جبران دسترسي غيريكنواخت در خانه ها مورد نياز است.
با اين همه بخش بزرگي از رشد ارتباطات در كشورهاي در حال توسعه در اصل به چين و هند مربوط است. اگرچه كشورهاي در حال توسعه اشتراكهاي تلفن همراه بيشتري نسبت به كشورهاي توسعه يافته دارند، بيش از يك سوم از مشتركان تلفن همراه در چين و هند هستند.
چين همچنين در بخش پهناي باند ثابت پيشرفت خوبي داشته و در حال حاضر نيمي از اشتراكهاي پهناي باند در كشورهاي در حال توسعه مربوط به اين كشور است.
به گفته تلتشر، جز مساله اتصال، شكاف واضحي ميان محتوا و زبانها وجود دارد و بيش از 50 درصد محتوا در اينترنت به معدودي از زبانها بهويژه انگليسي است.
بنا بر گزارش ITU، با توجه به اينكه بيش از نيمي از كاربران اينترنت به زباني صحبت ميكنند كه حروف غيرلاتين دارند، اقدام اخير براي افزوده شدن نامهاي دامنه اينترنتي غيرلاتين به حروف لاتين توسعه مهمي به شمار ميرود.
طبق يافتههاي اين گزارش، هدف جامعه جهاني اطلاعاتي (WSIS) براي پخش صوتي و تصويري تا اندازه زيادي تحقق يافته زيرا جهان اكنون تحت پوشش راديو و تلويزيون زميني يا ماهوارهيي قرار دارد. هدف WSIS پرداختن به نياز بهره بردن از فنآوريهاي پخش صوتي و تصويري براي كمك به كشورها بهمنظور حركت به سمت جامعه اطلاعاتي بوده است.
حدود 1.4 ميليارد خانه داراي تلويزيون در جهان تا پايان سال 2009 وجود داشته كه براي حدود پنج ميليون نفر دسترسي به تلويزيون را در خانه فراهم كرده است و ضريب نفوذ تلويزيون 97 درصد را نشان ميدهد كه نسبت به 73 درصد در سال 2002 افزايش يافته است. با اين همه ضريب نفوذ در آفريقا همچنان پايين است و تنها 28 درصد از خانهها صاحب تلويزيون هستند.