گروهي از دانشمندان آمريکايي آلگوريتمي را توسعه دادند که پذيرش و انجام تماسهاي تلفني، گرفتن عکس و ارسال پيامک را تنها از طريق پلک زدن امکانپذير مي کند.
محققان کالج دارتموث اين آلگوريتم را که EyePhone نام دارد و تلفظ آن مشابه تلفظ "آي- فن" اپل است ساخته اند.
EyePhone اجازه مي دهد که کاربر منوي تلفن همراه را تنها با انجام حرکات چشم و بدون نياز به دخالت دست و کنترل کننده هاي صوتي مديريت کند.
اين نرم افزار، کاربردهايي براي استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگي و يا در تمام موقعيتهايي که در آنها دستها مشغول هستند دارد و همچنين مي تواند به معلولان جسمي حرکتي در به کارگيري از تلفن همراه بدون نياز به ديگران مفيد باشد.
EyePhone موقعيت چشم انسان را بر روي صفحه نمايشگر ثبت کرده و آن را به 9 منطقه در روي مانيتور تبديل مي کند. سپس به دنبال اين مي گردد که چشم بر روي کدام يک از اين مناطق تمرکز کرده است. به محض اينکه نرم افزار، چشم انسان را براي ارائه فرمانها براي مثال باز کردن دفترچه تلفن تشخيص داد کاربر به سادگي مي تواند يک پلک بزند. اين پلک زدن چشم همان عملکرد کليک کردن را دارد.
براساس گزارش Popular Science، به گفته اين محققان در شرايطي که کاربر کاملا در مقابل تلفن همراه قرار گرفته باشد احتمال عملکرد اين آلگوريتم 76 درصد و در شرايطي که کاربر در حال حرکت باشد احتمال موفقيت 60 درصد خواهد شد.
اين نرم افزار در حال حاضر بر روي تلفن همراه هوشمند نوکيا N810 آزمايش مي شود.
به گزارش مهر، دو سال قبل نيز شرکت نرم افزاري آلماني SuperWise Technologies AG، دستگاهي را ساخت که با گرفتن يک عکس ساده از طريق تلفن همراه مي تواند تمام اطلاعات مربوط به شناخت محلي که از آن عکس گرفته شده است را ارائه کند.
اين دستگاه ويژه نيز Eye-phone نام دارد و با استفاده از فناوريهاي اينترنت، ماهواره و سيسمتهاي تشخيص اشياء ساخته شده است. هنوز اين شرکت در مورد استفاده از امتياز نام محصول خود در اين آلگوريتم اظهار نظري نکرده است.