سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار نرم افزار

چگونه می‌توان فایل‌های تکراری را در لینوکس حذف کرد؟

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که اطلاعات زیادی در هارد دیسک نگه می‌دارید، ممکن است با مشکل افزایش فایل‌های تکراری مواجه باشید. پیدا کردن و حذف این فایل‌ها به‌صورت دستی، مشکل و زمان‌بر است.

ممکن است چندین نسخه مشابه از فایل‌ها با نام‌های گوناگون، در محل‌های مختلف حافظه ذخیره شده باشند. معمولا کاربرانی که دیر به دیر اطلاعات موجود در هارددیسک خود را مرتب می‌کنند با چنین مشکلی مواجه می‌شوند. فایل‌های صوتی، تصویری و ویدئویی از پراستفاده‌ترین فایل‌های کاربران هستند. اسکن برای این فایل‌ها نه فقط از روی اسم، بلکه باید از طریق حجم و محتویات آنها نیز انجام پذیرد؛ در این‌صورت درصد خطا کمتر بوده و فضای بیشتری از حافظه آزاد می‌شود. شما می‌توانید به‌صورت دستی این فایل‌ها را پیدا کنید و یا این‌کار را به عهده نرم‌افزار بگذارید. نرم‌افزارها بطور خودکار این فایل‌ها را در زمان کم پیدا و حذف می‌کنند.

در لینوکس کار کردن با فایل‌ها بسیار آسان است؛ به‌شرطی که اطلاعات دقیقی از سیستمِ فایل آن داشته باشید. دستورات ساده‌ای وجود دارند که با استفاده از فناوری تجزیه و تحلیل محتوای فایل، دقیقا محل فایل‌های تکراری را نشان می‌دهد. می‌توانید فایل‌ها با فرمت‌های متفاوت، در فولدر و درایوها و یا حتی در شبکه را پیدا و حذف کنید. در صورتی‌ که از نسخه دسکتاپ یا سرور لینوکس استفاده می‌کنید، امکان حذف فایل‌ها از طریق نرم‌افزار گرافیکی یا خط‌فرمان وجود دارد.

سیملینک و شورت‌کات چیست؟

در سیستم ویندوز، برای دسترسی سریع به برنامه‌‎ها از شورت‌کات استفاده می‌شود. معمولا هر برنامه‌ای که نصب می‌کنید یک نسخه از فایل اجرایی آن در محیط دسکتاپ قرار می‌گیرد؛ این نسخه از فایل اجرایی شورت‌کات نام دارد. هدف از ساختن آن، تسریع فرآیند دسترسی به فایل است. به‌جای آنکه مسیرهای مختلفی را برای اجرای یک برنامه بپیمایید، می‌توانید از میانبر استفاده کنید. میانبرها در حالت پیش‌فرض توسط خود برنامه تعریف شده‌اند، اما می‌توانید خودتان آن‌را ایجاد کنید. انواع مختلفی از شورت‌کات‌ها وجود دارد؛ میانبرهای صفحه‌کلید و فایل‌های میانبر. میانبرهای صفحه‌کلید ترکیبی از کلیدهای مختلف صفحه‌کلید است که فشردن همزمان آن‌ها کار خاصی را انجام می‌دهد. فایل‌های میانبر هم شامل لینکی به برنامه‌ها و یا پوشه‌های مختلف است. در سیستم‌عامل ویندوز، فایل‌های شورت‌کات با فلش کوچکی در کنار آیکون‌ آن‌ها، از سایر فایل‌ها مجزا می‌شوند که می‌توان این فلش را تغییر داده یا حذف کرد. پسوند این فایل‌ها در ویندوز lnk (مخفف link) است.

NTFS Symbolic Link که به اختصار سیملینک نامیده می‌شود، میانبری از سیستمِ فایل است که به شیء دیگری اشاره می‌کند. در ظاهر عملکرد سیملینک با شورت‌کات یکی است اما این دو تفاوت اساسی در کارایی و عملکرد دارند. شورت‌کات فقط به محلِ فایل اشاره می‌کند؛ یعنی فقط دارای آدرسِ فایل تارگت است. اما سیملینک علاوه بر دسترسی داشتن به آدرس فایل، امکان تغییر محتویات فایل را دارد. فرض کنید دو فایلی را سیملینک تعریف کرده‌ایم که هر دو به یک فایل خاص از حافظه که در اصطلاح تارگت یا هدف نام دارد، اشاره می‌کنند؛ با تغییر هرکدام از این فایل‌ها، محتوای تارگت نیز تغییر می‌یابد. 

سیملینک‌ها فایل‌های بسیار مهمی در امنیت شبکه به‌شمار می‌آید؛ اگر یک اسکریپت شِل را به یک سرور آپلود کرده‌اید، با سیملینک کردن می‌توانید به فایل‌های کانفیگِ سرور دسترسی داشته باشید. معمولا این اتفاق در سیستم‌های لینوکسی رخ می‌دهد؛ چون اساس کار لینوکس بر مبنای دسترسی یا Permission است. اگر به سروری دسترسی دارید، اما openbasedir سرور اجازه دسترسی به دایرکتوری‌ها و خواندن (dir) را نمی‌دهد، با سیملینک کردن می‌توانید به فایل مورد نظر دسترسی پیدا کنید. راه‌های مختلفی برای جلوگیری از این نوع حملات وجود دارد که خارج از مبحث بوده و در پست‌های دیگر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

راه‌حل چیست؟

به‌جای کپی کردن فایل، از شورت‌کات یا سیملینک استفاده کنید. در این حالت هم فضای حافظه پر نمی‌شود و هم دسترسی به فایل سریع‌تر انجام می‌شود. برای ایجاد سیملینکِ یک فایل در لینوکس از دستور ln استفاده می‌شود؛ ساختار این دستور در لینوکس به شکل زیر است:

ln -s /path/to/file /path/to/symlink

در سیستم ویندوز هم برای برنامه‌ها از آیکون شورت‌‌کات استفاده کنید. اگر فایل یا فولدری دارید که در درایوهای مختلف به آن نیاز دارید، حتما نسخه میانبر آن‌ را ایجاد کنید. برنامه‌هایی نیز وجود دارد که این کار را برای شما انجام داده و حتی کلیدهای ترکیبی را برای دسترسی سریع تعریف می‌کند.

حذف فایل‌های تکراری در لینوکس

فایل‌های تکراری زباله‌های غیرضروری هستند که فضای زیادی از دیسک را شامل می‌شوند. اگر آشنایی کافی با لینوکس داشته باشید، شناسایی و حذف این فایل‌ها هم آسان خواهد بود. همان‌طور که اشاره شد هم از طریق خط‌فرمان و هم نرم‌افزار می‌توان فایل‌های تکراری را حذف نمود.

 FSlint

این نرم‌افزار برای اکثر توزیع‌های لینوکس از جمله اوبونتو، دبیان، فدورا و ردهت وجود دارد. فقط کافیست آن‌ را از پکیج‌منیجر جستجو و نصب کنید.این نرم‌افزار دارای رابط گرافیکی است که کار کردن با آن‌ را آسان می‌کند. از طریق ترمینال هم می‌توانید با این نرم‌افزار تعامل داشته باشید. در حالت پیش‌فرض دایرکتوری Home را باز می‌کند. برای پیدا کردن فایل‌های تکراری دکمه Find را کلیک کنید. اگر در لیست فایلی نشان داد، با کلیک روی آن و انتخابِ Delete آن‌ را پاک خواهد کرد.

1-FSlint

در اوبونتو، دستورات FSlint در مسیرِ /usr/share/fslint/fslint قرار دارد؛ ترمینال را باز کرده و دایرکتوری جاری را به این مسیر تغییر دهید.

cd /usr/share/fslint/fslint

fslint /path/to/directory/.

 

در واقع این دستورات هیچ  فایلی را پاک نمی‌کند، فقط لیستی از فایل‌های تکراری را نشان می‌دهد.

 2-terminal-duplicate

 fdupes

 این دستور در حالت پیش‌فرض بر روی لینوکس نصب نیست؛ از هر نوع توزیعی که استفاده می‌کنید، می‌توانید آن‌ را نصب کنید. در مواقعی که دسترسی به محیط گرافیکی ندارید، این دستور بهترین گزینه برای کار کردن در محیط ترمینال است. فقط کافیست ترمینال را باز کرده و مسیر جاری را به محلی که می‎خواهید فایل تکراری حذف شوند، تغییر دهید. مثلا دستورِ fdupes /home/hitrost فایل‌های تکراری را فقط در مسیر home/hitrost/ چاپ‌ می‌کند اما دایرکتوری‌های موجود در زیر مجموعه این مسیر را اسکن نمی‌کند. برای این منظور دستور زیر را بکار ببرید:

fdupes -r /home/hitrost

به‌جای home/hitrost/ دایرکتوری مورد نظر خود را وارد کنید. دستورِ fdupes به تنهایی قادر به حذف هیچ فایلی نیست؛ فقط فایل‌های تکراری را نشان می‌دهد. برای حذف می‌توانید به مسیر فایل‌های تکراری رجوع کرده و آن‌ها را پاک کنید. از سوئیچِ d- برای حذف توسط این دستور می‌توانید استفاده کنید.

3-list files

 حذف فایل‌های تکراری در ویندوز و مک

Dupeguru برنامه‌ای متن باز و رایگان است که با نصب در سیستم‌عامل ویندوز و مک می‌توانید فایل‌های تکراری را شناسایی و حذف کنید. این برنامه برخلاف دیگر برنامه‌های متن‌باز، برای اکثر توزیع‌های لینوکس ارائه نشده است؛ فقط در Arch Linux قادر به نصب از طریق Package Manager هستید. توسعه دهنده‌ی Dupeguru پکیجِ PPA را برای نصب در اوبونتو و دیگر توزیع‌های تحت اوبونتو فراهم می‌کند.

این برنامه در سه نسخه‌‌ی مختلف برای پلتفرم‌های ویندوز، مک و لینوکس ارائه شده است. نسخه استاندارد آن فقط قابلیت جستجو برای فایل‌های تکراری را دارد؛ نسخه دوم آن مناسب برای پیدا کردن فایل‌های موسیقی و نسخه سوم آن برای پیدا کردن عکس‌های تکراری مناسب است. رابط گرافیکی کار کردن با آن را آسان کرده و به‌ راحتی می‌توانید فولدرها را به آن اضافه کنید.

4-dupeguru

بعد از نصب، پکیجِ اوبونتو از ترمینال اجرا شده و توسط دستور dupeguru_se نسخه استانداردِ برنامه اجرا می‌شود. مطابق با سلیقه و نیاز خود می‌توانید برنامه‎های مشابه dupeguru رانصب کنید.

نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 25341 گروه خبری: اخبار نرم افزار منبع خبر: zoomit.ir تاریخ خبر: 1393/12/07 تعداد مشاهده: 1388
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران
سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
Surgeon Simulator - Anniversary Edition Content

Surgeon Simulator - Anniversary Edition Content

شبیه ساز جراحی

Mp3Quran 1.1 for Android

Mp3Quran 1.1 for Android

نرم افزار ترتیل 167 قاری

Bus Simulator 18 + Updates

Bus Simulator 18 + Updates

شبیه ساز اتوبوس

مداحی حاج محمد باقر منصوری سال 96

مداحی حاج محمد باقر منصوری سال 96

محرم شب اول تا شام غریبان منصوری

آموزش کامل Corel Video Studio X5

آموزش کامل Corel Video Studio X5

آشنایی با نرم افزار کورل ویدئو استادیو ایکس 5

!Monster Loves You

!Monster Loves You

هیولا شما را دوست دارد

101 نکته کاربردی در تکنولوژی اطلاعات (IT)

101 نکته کاربردی در تکنولوژی اطلاعات (IT)

نکته هایی پرکاربرد در فناوری اطلاعات

Folder Colorizer 2 v4.1.4

Folder Colorizer 2 v4.1.4

تغییر رنگ فولدرها

آموزش میکروکنترلر AVR

آموزش میکروکنترلر AVR

آموزش میکروکنترلر ای وی آر

Dodol Keyboard 1.86 for Android +2.2

Dodol Keyboard 1.86 for Android +2.2

کیبرد جدید محصول شرکت Dodol

SuperStars V8 Racing

SuperStars V8 Racing

مسابقه ی ماشین های 8 سیلندر

سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع دینداری هزینه دارد

سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع دینداری هزینه دارد

سخنرانی دینداری هزینه دارد با ناصر رفیعی

NetGuard Pro - no-root firewall 2.332 for Android +5.1

NetGuard Pro - no-root firewall 2.332 for Android +5.1

فایروال نت گارد

مداحی کربلایی هلالی سال 98

مداحی کربلایی هلالی سال 98

محرم شب اول تا شام غریبان هلالی

SwishMax & ActionScript2

SwishMax & ActionScript2

آموزش swish

Where is my Heart

Where is my Heart

قلب من کجاست

Eidolon

Eidolon

تصویر خیالی

Udemy - Mastering Thymeleaf with Spring Boot

Udemy - Mastering Thymeleaf with Spring Boot

آموزش استفاده از تایم‌لیف در اسپرینگ بوت

Wise Force Deleter 1.5.3.54

Wise Force Deleter 1.5.3.54

حذف فایلهای غیر قابل حذف

کتاب آموزش آدوبی دایرکتور

کتاب آموزش آدوبی دایرکتور

آدوبی دایرکتور

Portable ESET Endpoint Antivirus 5.0.2229.1 (Update 10300) 2014-08-23

Portable ESET Endpoint Antivirus 5.0.2229.1 (Update 10300) 2014-08-23

نود 32 پرتابل 5

ModiFace Photo Editor 1.6 for Adnroid +4.0

ModiFace Photo Editor 1.6 for Adnroid +4.0

چهره خود را طراحی کنید

Acunetix Web Vulnerability Scanner 13.0.201126145

Acunetix Web Vulnerability Scanner 13.0.201126145

اکانتیکس اسکن امنیتی سایت

روزنامه ملا جلال منجم

روزنامه ملا جلال منجم

وقایع دربار شاه عباس صفوی

Where is My Water? 2 v2.1.8.3  for Android +4.0

Where is My Water? 2 v2.1.8.3 for Android +4.0

بازی حمام تمساح

دختران بهشتی(آموزش حجاب) 2.07 برای اندروید 4.3+

دختران بهشتی(آموزش حجاب) 2.07 برای اندروید 4.3+

دختران بهشتی

Skype 8.138.0.213 Win/Mac/Linux + Portable

Skype 8.138.0.213 Win/Mac/Linux + Portable

اسکایپ

Tutsplus - Vimeo for Pro Users

Tutsplus - Vimeo for Pro Users

فیلم آموزش استفاده از قابلیت‌ها و امکانات حرفه‌ای سایت ویمیو

کالبدشناسی یا آناتومی

کالبدشناسی یا آناتومی

ساختار و شیوهٔ کار بدن جانداران

Agatha Christie - The ABC Murders

Agatha Christie - The ABC Murders

پوآرو

Gauntlet + Update v1.1 + Update 1.02

Gauntlet + Update v1.1 + Update 1.02

دعوت به مبارزه

تشکیل حکومت شیعی

تشکیل حکومت شیعی

عصر صفوی

Doctor Who Infinity + The Lady of the Lake DLC

Doctor Who Infinity + The Lady of the Lake DLC

دکتر هو

Relativity Wars - A Science Space RTS

Relativity Wars - A Science Space RTS

جنگ‌های نسبیت | نسخه‌ی جدید و کامل

Rons WebLynx Pro 2024.2.3.844

Rons WebLynx Pro 2024.2.3.844

مدیریت بوکمارک ها

Digital Tutors – 2D Racing Game Series in Unity - Volume 1-2-3-4-5

Digital Tutors – 2D Racing Game Series in Unity - Volume 1-2-3-4-5

فیلم آموزش ساخت بازی دوبعدی مسابقه ای - بخش 1 ، 2 ، 3 ، 4 و 5

سخنرانی های حجت الاسلام دهنوی راجع قبل از بارداری تا دوران جوانی

سخنرانی های حجت الاسلام دهنوی راجع قبل از بارداری تا دوران جوانی

سخنرانی استاد دهنوی پیرامون تربیت فرزند

معارف زیارت عاشورا از حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری - 2 جلسه

معارف زیارت عاشورا از حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری - 2 جلسه

حاج آقا سیدمحمدمهدی میرباقری با موضوع معارف زیارت عاشورا

The Gardens Between

The Gardens Between

در میان باغ‌ها

Amnesia A Machine For Pigs + Update 1-2

Amnesia A Machine For Pigs + Update 1-2

فراموشی - دستگاهی ویژه‌ی خوک‌ها

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!