سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار نرم افزار

چگونه می‌توان فایل‌های تکراری را در لینوکس حذف کرد؟

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که اطلاعات زیادی در هارد دیسک نگه می‌دارید، ممکن است با مشکل افزایش فایل‌های تکراری مواجه باشید. پیدا کردن و حذف این فایل‌ها به‌صورت دستی، مشکل و زمان‌بر است.

ممکن است چندین نسخه مشابه از فایل‌ها با نام‌های گوناگون، در محل‌های مختلف حافظه ذخیره شده باشند. معمولا کاربرانی که دیر به دیر اطلاعات موجود در هارددیسک خود را مرتب می‌کنند با چنین مشکلی مواجه می‌شوند. فایل‌های صوتی، تصویری و ویدئویی از پراستفاده‌ترین فایل‌های کاربران هستند. اسکن برای این فایل‌ها نه فقط از روی اسم، بلکه باید از طریق حجم و محتویات آنها نیز انجام پذیرد؛ در این‌صورت درصد خطا کمتر بوده و فضای بیشتری از حافظه آزاد می‌شود. شما می‌توانید به‌صورت دستی این فایل‌ها را پیدا کنید و یا این‌کار را به عهده نرم‌افزار بگذارید. نرم‌افزارها بطور خودکار این فایل‌ها را در زمان کم پیدا و حذف می‌کنند.

در لینوکس کار کردن با فایل‌ها بسیار آسان است؛ به‌شرطی که اطلاعات دقیقی از سیستمِ فایل آن داشته باشید. دستورات ساده‌ای وجود دارند که با استفاده از فناوری تجزیه و تحلیل محتوای فایل، دقیقا محل فایل‌های تکراری را نشان می‌دهد. می‌توانید فایل‌ها با فرمت‌های متفاوت، در فولدر و درایوها و یا حتی در شبکه را پیدا و حذف کنید. در صورتی‌ که از نسخه دسکتاپ یا سرور لینوکس استفاده می‌کنید، امکان حذف فایل‌ها از طریق نرم‌افزار گرافیکی یا خط‌فرمان وجود دارد.

سیملینک و شورت‌کات چیست؟

در سیستم ویندوز، برای دسترسی سریع به برنامه‌‎ها از شورت‌کات استفاده می‌شود. معمولا هر برنامه‌ای که نصب می‌کنید یک نسخه از فایل اجرایی آن در محیط دسکتاپ قرار می‌گیرد؛ این نسخه از فایل اجرایی شورت‌کات نام دارد. هدف از ساختن آن، تسریع فرآیند دسترسی به فایل است. به‌جای آنکه مسیرهای مختلفی را برای اجرای یک برنامه بپیمایید، می‌توانید از میانبر استفاده کنید. میانبرها در حالت پیش‌فرض توسط خود برنامه تعریف شده‌اند، اما می‌توانید خودتان آن‌را ایجاد کنید. انواع مختلفی از شورت‌کات‌ها وجود دارد؛ میانبرهای صفحه‌کلید و فایل‌های میانبر. میانبرهای صفحه‌کلید ترکیبی از کلیدهای مختلف صفحه‌کلید است که فشردن همزمان آن‌ها کار خاصی را انجام می‌دهد. فایل‌های میانبر هم شامل لینکی به برنامه‌ها و یا پوشه‌های مختلف است. در سیستم‌عامل ویندوز، فایل‌های شورت‌کات با فلش کوچکی در کنار آیکون‌ آن‌ها، از سایر فایل‌ها مجزا می‌شوند که می‌توان این فلش را تغییر داده یا حذف کرد. پسوند این فایل‌ها در ویندوز lnk (مخفف link) است.

NTFS Symbolic Link که به اختصار سیملینک نامیده می‌شود، میانبری از سیستمِ فایل است که به شیء دیگری اشاره می‌کند. در ظاهر عملکرد سیملینک با شورت‌کات یکی است اما این دو تفاوت اساسی در کارایی و عملکرد دارند. شورت‌کات فقط به محلِ فایل اشاره می‌کند؛ یعنی فقط دارای آدرسِ فایل تارگت است. اما سیملینک علاوه بر دسترسی داشتن به آدرس فایل، امکان تغییر محتویات فایل را دارد. فرض کنید دو فایلی را سیملینک تعریف کرده‌ایم که هر دو به یک فایل خاص از حافظه که در اصطلاح تارگت یا هدف نام دارد، اشاره می‌کنند؛ با تغییر هرکدام از این فایل‌ها، محتوای تارگت نیز تغییر می‌یابد. 

سیملینک‌ها فایل‌های بسیار مهمی در امنیت شبکه به‌شمار می‌آید؛ اگر یک اسکریپت شِل را به یک سرور آپلود کرده‌اید، با سیملینک کردن می‌توانید به فایل‌های کانفیگِ سرور دسترسی داشته باشید. معمولا این اتفاق در سیستم‌های لینوکسی رخ می‌دهد؛ چون اساس کار لینوکس بر مبنای دسترسی یا Permission است. اگر به سروری دسترسی دارید، اما openbasedir سرور اجازه دسترسی به دایرکتوری‌ها و خواندن (dir) را نمی‌دهد، با سیملینک کردن می‌توانید به فایل مورد نظر دسترسی پیدا کنید. راه‌های مختلفی برای جلوگیری از این نوع حملات وجود دارد که خارج از مبحث بوده و در پست‌های دیگر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

راه‌حل چیست؟

به‌جای کپی کردن فایل، از شورت‌کات یا سیملینک استفاده کنید. در این حالت هم فضای حافظه پر نمی‌شود و هم دسترسی به فایل سریع‌تر انجام می‌شود. برای ایجاد سیملینکِ یک فایل در لینوکس از دستور ln استفاده می‌شود؛ ساختار این دستور در لینوکس به شکل زیر است:

ln -s /path/to/file /path/to/symlink

در سیستم ویندوز هم برای برنامه‌ها از آیکون شورت‌‌کات استفاده کنید. اگر فایل یا فولدری دارید که در درایوهای مختلف به آن نیاز دارید، حتما نسخه میانبر آن‌ را ایجاد کنید. برنامه‌هایی نیز وجود دارد که این کار را برای شما انجام داده و حتی کلیدهای ترکیبی را برای دسترسی سریع تعریف می‌کند.

حذف فایل‌های تکراری در لینوکس

فایل‌های تکراری زباله‌های غیرضروری هستند که فضای زیادی از دیسک را شامل می‌شوند. اگر آشنایی کافی با لینوکس داشته باشید، شناسایی و حذف این فایل‌ها هم آسان خواهد بود. همان‌طور که اشاره شد هم از طریق خط‌فرمان و هم نرم‌افزار می‌توان فایل‌های تکراری را حذف نمود.

 FSlint

این نرم‌افزار برای اکثر توزیع‌های لینوکس از جمله اوبونتو، دبیان، فدورا و ردهت وجود دارد. فقط کافیست آن‌ را از پکیج‌منیجر جستجو و نصب کنید.این نرم‌افزار دارای رابط گرافیکی است که کار کردن با آن‌ را آسان می‌کند. از طریق ترمینال هم می‌توانید با این نرم‌افزار تعامل داشته باشید. در حالت پیش‌فرض دایرکتوری Home را باز می‌کند. برای پیدا کردن فایل‌های تکراری دکمه Find را کلیک کنید. اگر در لیست فایلی نشان داد، با کلیک روی آن و انتخابِ Delete آن‌ را پاک خواهد کرد.

1-FSlint

در اوبونتو، دستورات FSlint در مسیرِ /usr/share/fslint/fslint قرار دارد؛ ترمینال را باز کرده و دایرکتوری جاری را به این مسیر تغییر دهید.

cd /usr/share/fslint/fslint

fslint /path/to/directory/.

 

در واقع این دستورات هیچ  فایلی را پاک نمی‌کند، فقط لیستی از فایل‌های تکراری را نشان می‌دهد.

 2-terminal-duplicate

 fdupes

 این دستور در حالت پیش‌فرض بر روی لینوکس نصب نیست؛ از هر نوع توزیعی که استفاده می‌کنید، می‌توانید آن‌ را نصب کنید. در مواقعی که دسترسی به محیط گرافیکی ندارید، این دستور بهترین گزینه برای کار کردن در محیط ترمینال است. فقط کافیست ترمینال را باز کرده و مسیر جاری را به محلی که می‎خواهید فایل تکراری حذف شوند، تغییر دهید. مثلا دستورِ fdupes /home/hitrost فایل‌های تکراری را فقط در مسیر home/hitrost/ چاپ‌ می‌کند اما دایرکتوری‌های موجود در زیر مجموعه این مسیر را اسکن نمی‌کند. برای این منظور دستور زیر را بکار ببرید:

fdupes -r /home/hitrost

به‌جای home/hitrost/ دایرکتوری مورد نظر خود را وارد کنید. دستورِ fdupes به تنهایی قادر به حذف هیچ فایلی نیست؛ فقط فایل‌های تکراری را نشان می‌دهد. برای حذف می‌توانید به مسیر فایل‌های تکراری رجوع کرده و آن‌ها را پاک کنید. از سوئیچِ d- برای حذف توسط این دستور می‌توانید استفاده کنید.

3-list files

 حذف فایل‌های تکراری در ویندوز و مک

Dupeguru برنامه‌ای متن باز و رایگان است که با نصب در سیستم‌عامل ویندوز و مک می‌توانید فایل‌های تکراری را شناسایی و حذف کنید. این برنامه برخلاف دیگر برنامه‌های متن‌باز، برای اکثر توزیع‌های لینوکس ارائه نشده است؛ فقط در Arch Linux قادر به نصب از طریق Package Manager هستید. توسعه دهنده‌ی Dupeguru پکیجِ PPA را برای نصب در اوبونتو و دیگر توزیع‌های تحت اوبونتو فراهم می‌کند.

این برنامه در سه نسخه‌‌ی مختلف برای پلتفرم‌های ویندوز، مک و لینوکس ارائه شده است. نسخه استاندارد آن فقط قابلیت جستجو برای فایل‌های تکراری را دارد؛ نسخه دوم آن مناسب برای پیدا کردن فایل‌های موسیقی و نسخه سوم آن برای پیدا کردن عکس‌های تکراری مناسب است. رابط گرافیکی کار کردن با آن را آسان کرده و به‌ راحتی می‌توانید فولدرها را به آن اضافه کنید.

4-dupeguru

بعد از نصب، پکیجِ اوبونتو از ترمینال اجرا شده و توسط دستور dupeguru_se نسخه استانداردِ برنامه اجرا می‌شود. مطابق با سلیقه و نیاز خود می‌توانید برنامه‎های مشابه dupeguru رانصب کنید.

نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 25341 گروه خبری: اخبار نرم افزار منبع خبر: zoomit.ir تاریخ خبر: 1393/12/07 تعداد مشاهده: 1386
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران
سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
Thermoflow 18 + 19 VMware + 21.0

Thermoflow 18 + 19 VMware + 21.0

شبیه سازی سیستم های نیروگاهی و حرارتی

Graphic Tracer Professional 1.0.0.1 Release 13.2

Graphic Tracer Professional 1.0.0.1 Release 13.2

تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور

Simple Kitchen Life Hacks

Simple Kitchen Life Hacks

ترفندهای آشپزخانه

Siemens Solid Edge 2023 MP04 Premium / 2022 MP13 / 2021 MP12 / 2020 MP12

Siemens Solid Edge 2023 MP04 Premium / 2022 MP13 / 2021 MP12 / 2020 MP12

طراحی سه بعدی زیمنس سالید اج

PlayerPro Music Player 5.30  for Android +2.1

PlayerPro Music Player 5.30 for Android +2.1

پلیر حرفه ای موسیقی

Screenshot UX 1.7.8 for Android

Screenshot UX 1.7.8 for Android

اسکرین شات از صفحه نمایش

Upgrading AND Repairing PCs 22th Edition

Upgrading AND Repairing PCs 22th Edition

آموزش تعمیر کامپیوتر

Softheap Security Administrator 14.0

Softheap Security Administrator 14.0

نرم افزار حفظ حریم شخصی و اعمال محدودیت در ویندوز

Multi Measure Tools 17.9 for Android +3.0

Multi Measure Tools 17.9 for Android +3.0

ابزار اندازه گیری چندگانه

CyberLink PowerDVD Ultra 23.0.1825.62

CyberLink PowerDVD Ultra 23.0.1825.62

نرم افزار پخش فیلم پاور دی وی دی

AnyCasting 6.3 x86/x64

AnyCasting 6.3 x86/x64

انی کستینگ شبیه ساز ریخته گری

Revolver360 ReActor

Revolver360 ReActor

رولور360 رآکتور

Conceiva Mezzmo Pro 6.0.2

Conceiva Mezzmo Pro 6.0.2

مدیا سرور ویندوز مزمو

مجله تخصصی برای علاقه مندان به کامپیوتر و بازی

مجله تخصصی برای علاقه مندان به کامپیوتر و بازی

مجله PC Powerplay شماره 284 سال 2020

Slay the Spire

Slay the Spire

استراتژیک برای کامپیوتر

جایگاه ائمه (ع) در عالم از حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری

جایگاه ائمه (ع) در عالم از حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری

حاج آقا سیدمحمدمهدی میرباقری با موضوع جایگاه ائمه (ع) در عالم

TextNow Free US Calls & Texts 21.42.0.0 for Android +6.0

TextNow Free US Calls & Texts 21.42.0.0 for Android +6.0

شماره مجازی

Udemy - Blockchain A-Z™: Learn How To Build Your First Blockchain

Udemy - Blockchain A-Z™: Learn How To Build Your First Blockchain

آموزش بلاک چین

F1 Race Stars + Update 1.1 + DLC Pack

F1 Race Stars + Update 1.1 + DLC Pack

ستارگان مسابقات فرمول یک

شناساندن جنبه های مختلف شخصیت، زندگی و سیره و روش پیامبر به کودکان و نوجوانان

شناساندن جنبه های مختلف شخصیت، زندگی و سیره و روش پیامبر به کودکان و نوجوانان

داستان های شیرین پیامبر مهربانی برای کودکان و نوجوانان

Mahjong Deluxe HD 1.1.18 / 2 v1.0.7 for Android +2.2

Mahjong Deluxe HD 1.1.18 / 2 v1.0.7 for Android +2.2

پازل چینی و بسیار معروف ماهجونگ

سخنرانی حجت الاسلام پناهیان درمورد نوروز و محاسبه نفس

سخنرانی حجت الاسلام پناهیان درمورد نوروز و محاسبه نفس

سخنرانی حجت الاسلام پناهیان با موضوع نوروز و محاسبه نفس

WHO’S ON MY WIFI – NETWORK SCANNER Full 23.5.0 For Android +4.0.3

WHO’S ON MY WIFI – NETWORK SCANNER Full 23.5.0 For Android +4.0.3

کی از وای فای استفاده می کند

نور احکام

نور احکام

رساله ویدیویی احکام شرعی

Car Home Ultra Full 4.40 for Android

Car Home Ultra Full 4.40 for Android

داشبورد ماشین

آموزش انواع ابزار و وسایل پویش پورت

آموزش انواع ابزار و وسایل پویش پورت

معرفی تکنیک ها و ابزارهای پویش پورت

مثنوی مولوی

مثنوی مولوی

مثنوی معنوی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی

TrackID 4.6.C.0.20 for Android +4.0

TrackID 4.6.C.0.20 for Android +4.0

شناسایی اطلاعات آهنگ

تصویری از تمدن ایرانیان در دوره ساسانیان

تصویری از تمدن ایرانیان در دوره ساسانیان

برتری‌های تمدن ساسانی

مستند بومیان آمازون با بروس پری

مستند بومیان آمازون با بروس پری

مستند بومیان آمازون

سخنرانی آماده شده برای دهه اول محرم سال 96 - شب سوم

سخنرانی آماده شده برای دهه اول محرم سال 96 - شب سوم

سخنرانی برای سوم محرم - 96

شش سیگما و نقش آن در افزایش بهره وری

شش سیگما و نقش آن در افزایش بهره وری

کتاب شش سیگما و نقش آن در افزایش بهره وری

Adobe Flash Professional CC 13.0.0.759 / 2014 v14.0.0.110

Adobe Flash Professional CC 13.0.0.759 / 2014 v14.0.0.110

نسخه CC و نهایی از نرم افزار قدرتمند فلش در جهت ساخت کلیپ های انیمیشنی فلش

مفاتیح الجنان

مفاتیح الجنان

نرم افزار جامع و کامل مفاتیح الجنان

Colin McRae Rally Remastered

Colin McRae Rally Remastered

مسابقات رالی کالین مک‌ری - نسخه‌ی بازسازی شده و بهبود یافته

Zen Browser 1.9.1b

Zen Browser 1.9.1b

مرورگر

Comodo Dragon 129.0.6668.90 / IceDragon 65.0.2.15

Comodo Dragon 129.0.6668.90 / IceDragon 65.0.2.15

مرورگر کومودو دراگن

HQPlayer Desktop 5.4.2

HQPlayer Desktop 5.4.2

پخش کننده صوتی

Meridian Player Pro 5.0.8 for Android +4.2

Meridian Player Pro 5.0.8 for Android +4.2

پلیر صوتی و تصویری

ایجاد کسب و کار الکترونیکی

ایجاد کسب و کار الکترونیکی

ایده پردازی در منابع مالی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!