سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار سخت افزار

چگونه بر دمای پردازنده (CPU) کامپیوتر و لپ‌تاپ خود نظارت کنیم؟

دو گروه از مردم درباره دمای کامپیوترشان نگران می‌شوند: گروه اول افرادی که سی‌پی‌یو آورکلاک می‌کنند و گروه دوم تقریباً هرکسی که لپ‌تاپ قدرتمند داشته باشد. آن دستگاه‌ها می‌توانند شما را به مرز پختن هم برساند! آیا تابه‌حال درباره دمایی که سی‌پی‌یوی کامپیوترتان با آن کار می‌کند کنجکاو شده‌اید؟


monitor-cpu-temperature

به گزارش سافت گذر و به نقل ازفارنت؛ برنامه‌های متعددی برای چک کردن دمای سی‌پی‌یو در ویندوز وجود دارد. امروز دو عدد از این برنامه‌ها را باهم بررسی می‌کنیم.


بررسی ساده دمای سی‌پی‌یو: Core Temp

مهم‌ترین دمایی که باید در کامپیوترتان اندازه‌گیری شود دمای پردازنده یا سی‌پی‌یو است. Core temp برنامه ابتدایی و سبک است که در سمت راست و پایین صفحه جا خوش می‌کند و بدون اینکه به بخش‌های دیگر کاری داشته باشد، بر دمای سی‌پی‌یو نظارت دارد. این برنامه دارای تنظیمات مختلفی است تا بتوانید آن را بنا بر سلیقه خود تغییر بدهید. حتی با برنامه‌های دیگر مثل Rainmeter نیز کار می‌کند.

برنامه Core Temp را از وب‌سایت اصلی آن دانلود کنید. مطابق عکس زیر تیک نصب برنامه همراه را در صفحه سوم نصب Core Temp بردارید!

cpu-temprature-1

وقتی‌که آن را اجرا می‌کنید به‌عنوان یک آیکون در System tray نمایش داده‌شده و دمای سی‌پی‌یو را به شما نشان می‌دهد. اگر سی‌پی‌یوی شما دارای هسته‌های متعدد باشد (تقریباً تمام سی‌پی‌یوهای مدرن به این صورت هستند)، برای هر هسته یک آیکون جداگانه را نمایش خواهد داد.

cpu-temprature-2

بر یکی از این آیکون‌ها کلیک راست کنید تا برنامه را بازکرده یا ببندید. در خود برنامه می‌توانید اطلاعاتی درباره سی‌پی‌یو نظیر مدل، سرعت و دمای هر هسته را ببینید.

cpu-temprature-3

به مقدار فیلد TJ. Max توجه کنید؛ این بیشترین دمایی است که تولیدکننده قطعه، کار کردن سی‌پی‌یو در آن را «امن» می‌داند. اگر دمای سی‌پی‌یوی شما حتی اگر به این میزان نزدیک شود، بیش‌ازحد داغ شده است. معمولاً بهتر است که دمای عادی سی‌پی‌یو 10 تا 20 درجه کمتر از مقدار TJ. Max باشد. اگر دمای فعلی به ماکزیمم دما نزدیک شود، احتمالاً مشکلی برای سی‌پی‌یو پیش‌آمده است. مگر اینکه سی‌پی‌یو را آورکلاک کرده باشید.

برنامه Core Temp برای بیشتر پردازنده‌های مدرن باید قادر به تشخیص Tj. Max مخصوص به آن مدل باشد. درهرصورت بهتر است که این مقدار را برای پردازنده خود به‌صورت آنلاین هم چک کنید و مطمئن شوید. این مقدار برای هر پردازنده متفاوت است و حتماً باید مقدار دقیق آن را برای سی‌پی‌یوی کامپیوتر خود بدانید. به‌این‌ترتیب برنامه هم بهتر می‌تواند مقادیر مربوط به سی‌پی‌یو را برایتان نمایش دهد.

برای تنظیم قابلیت‌های باارزش Core Temp به ترتیب به Options و Settings بروید. در صورت تمایل، ویژگی‌های زیر را فعال کنید:

تب General را بازکرده و تیک Start Core Temp with Windows را بگذارید. با فعال کردن این گزینه برنامه در هنگام بالا آمدن ویندوز به‌صورت خودکار باز می‌شود و دیگر لازم نیست که آن را به‌صورت دستی اجرا کنید؛ اما اگر می‌خواهید تنها گاهی اوقات از این برنامه استفاده کنید، بهتر است که آن را غیرفعال کنید.

تب Display را بازکرده و تیک Start Core Temp minimized را بگذارید. اگر گزینه قبل را فعال کرده باشید، احتمالاً می‌خواهید این‌یکی را هم فعال کنید. با انتخاب این گزینه با باز شدن برنامه پنجره آن باز نمی‌شود و در پس‌زمینه کارش خودش را انجام می‌دهد.

در تب Display تیک گزینه Hide Taskbar Button را بگذارید. اگر قرار است که این برنامه همیشه باز باشد بهتر است این گزینه را هم فعال کنید. به کمک آن دکمه برنامه در نوار وظیفه نشان داده نمی‌شود و فضایی را اشغال نمی‌کند.

به تب Notification Area رفته و به بخش Notification Area Icons توجه کنید. به کمک تنظیمات این قسمت می‌توانید انتخاب کنید که آیکون Core Temp چگونه در System Tray نمایش داده شود. می‌توانید تعیین کنید که آیکون برنامه نشان داده شود (به همراه آیکونی جهت نمایش دما برای تمام هسته‌ها) یا تنها بالاترین دما میان هسته‌ها. می‌توانید رنگ‌ها و فونت را هم ازاینجا تغییر دهید.

cpu-temprature-4

اگر آیکون دما تنها با باز کردن System Tray (به کمک فلش به سمت بالا) نشان داده می‌شود و می‌خواهید که همیشه جلوی چشمتان قرار داشته باشد، می‌توانید آن را از ناحیه مخفی بیرون کشیده و در بخش نمایان System Tray که با نام Notification Area شناخته می‌شود، رها کنید.

cpu-temprature-5

اگر تصمیم گرفتید که دما را در Notification Area نشان دهید، شاید بخواهید فاصله زمانی بین هر بار خواندن دمای سی‌پی‌یو (Temprature Polling Interval) را در تب General در تنظیمات Core Temp افزایش دهید. به‌صورت پیش‌فرض این مقدار 1000 میلی‌ثانیه است، اما اگر مدام تغییر کردن اعداد شمارا می‌آزارد، بهتر است که مقدار بیشتری را برای آن انتخاب کنید. تنها به خاطر بسپارید که هرچه مدت‌زمان بیشتری برای آن تعیین کنید، Core Temp دیرتر متوجه داغ شدن سی‌پی‌یوی شما می‌شود.

Core Temp توانایی‌های بسیار بیشتری هم دارد؛ مثلاً با فعال کردن Overheat Protection در Options، درصورتی‌که دمای سی‌پی‌یو به بیشترین حد امن خود برسد کامپیوتر به شما هشدار می‌دهد؛ اما مواردی که در بالا گفته شد باید برای چک کردن ابتدایی دمای سی‌پی‌یو کافی باشد.


نظارت پیشرفته بر تمام سیستم: HWMonitor

به‌طورکلی دمای سی‌پی‌یو مهم‌ترین دمایی است که باید بر آن نظارت شود؛ اما اگر بخواهید دمای تمام قطعات مادربرد مثل سی‌پی‌یو، کارت گرافیک و هارددرایو را بینید، باید از HWMonitor استفاده کنید.

آخرین نسخه را از صفحه رسمی HWMonitor دانلود کنید. پیشنهاد ما دانلود نسخه زیپ است چراکه نیاز به نصب ندارد. البته در صورت تمایل می‌توانید نسخه کامل نیازمند نصب آن را دانلود کنید. پس از باز کردن برنامه با جدولی از دماها، سرعت‌های فن و مقادیر دیگر مواجه خواهید شد.

cpu-temprature-6

 برای پیدا کردن دمای سی‌پی‌یو، باید نام آن را پیدا کنید. به‌عنوان‌مثال در تصویر زیر باید به بخش Intel Core i7 4930K رسیده و دمای هر هسته را مقابل Core # آن ببینیم.

توجه کنید که دو مقدار Core Temprature و CPU Temp در بخش مادربرد برخی کامپیوترها به دمای دو قسمت متفاوت اشاره می‌کنند. به‌طورکلی، باید به عدد Core Temprature توجه کرد. برای اطلاعات بیشتر درباره پردازنده‌های AMD بخش بعدی را بخوانید.

cpu-temprature-7

به بخش‌های مختلف این برنامه نگاهی بیندازید و دمای اجزای دیگر را هم مشاهده کنید. با برنامه HWMonitor کار خاص دیگری نمی‌توان انجام داد، اما برنامه خوبی است و می‌توانید از آن بهره ببرید.

نکته‌ای درباره دمای پردازنده‌های AMD

بررسی دمای پردازنده‌های AMD توجه تعداد زیادی از علاقه‌مندان به پیچیدگی‌های کامپیوتر را به خود جلب کرده است. برخلاف بیشتر پردازنده‌های اینتل، برای پردازنده‌ای AMD دو دمای متفاوت گزارش می‌شود: یکی CPU Temprature و دیگری Core Temprature.

CPU Temprature دمای واقعی یک حسگر دما را نشان می‌دهد که درون سوکت سی‌پی‌یو قرارگرفته است. از طرف دیگر Core Temprature اصلاً یک دمای واقعی نیست. این مقیاسی قراردادی به درجه سلسیوس است که با هدف شبیه‌سازی حسگر دما طراحی‌شده.

معمولاً در BIOS دمای خود سی‌پی‌یو را می‌بینیم و ممکن است مقدار آن با مقداری که در برنامه‌هایی نظیر Core Temp وجود دارد و دمای هسته را نشان می‌دهند، متفاوت باشد. برخی برنامه‌ها مثل HWMonitor هردو را نشان می‌دهند.

دمای سی‌پی‌یو در مقادیر پایین دقیق بوده و هرچه دما بالاتر رود دقت خود را از دست می‌دهد. اگر کامپیوتر داغ‌کرده باشد، دمای هسته دقیق‌تر خواهد بود و در مقادیر بالا است که عدد دقیق اهمیت پیدا می‌کند. پس در بیشتر مواقع بهتر است که به عدد دمای هسته توجه کنید. وقتی سیستم در حالت بیکار قرار داشته باشد دماهای غیرمنطقی نظیر 15 درجه سلسیوس را نشان می‌دهد، اما اگر سخت‌افزار اندکی گرم‌تر شود، می‌تواند عدد دقیق و کاربردی را نشان دهد.

اگر دمای سی‌پی‌یو نشان داده نشد یا مقداری غیرمنطقی داشت، چه‌کاری انجام دهیم؟

در برخی مواقع ممکن است که یکی از برنامه‌های بالا به‌خوبی کار نکنند. ممکن است عددی که به شما نشان می‌دهند با عددی که برنامه‌های مشابه ازاین‌دست نشان می‌دهند همخوانی نداشته باشد. ممکن است عدد بیش‌ازحد کم باشد یا اینکه اصلاً هیچ دمایی را مشاهده نکنید.

علت‌های زیادی برای این مشکلات وجود دارد، اما قبل از هر چیز موارد زیر را بررسی کنید:

  1. آیا به حسگرهای درستی نگاه می‌کنید؟ ممکن است دو برنامه باهم مشکل داشته باشند. خصوصاً در کامپیوترهایی که از پردازنده AMD استفاده می‌کنند، یک برنامه دمای هسته و دیگری دمای سی‌پی‌یو را به شما نشان می‌دهد. مطمئن شوید که دمای صحیح را باهم مقایسه می‌کنید. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، باید به دمای هسته (Core Temprature) توجه کنید.
  2. مطمئن شوید که برنامه‌هایتان به‌روز باشد. اگر از نسخه قدیمی برنامه Core Temp استفاده می‌کنید، ممکن است که نتواند سی‌پی‌یوی شمارا شناسایی کند. در این صورت یا دمای اشتباه را به شما نشان می‌دهد یا اصلاً قادر به تولید یک دما نخواهد بود. از آخرین نسخه این برنامه استفاده کنید و ببینید که مشکل برطرف می‌شود یا خیر. اگر سی‌پی‌یوی شما بسیار جدید باشد، شاید باید برای ارائه نسخه جدیدی از این برنامه صبر کنید.
  3. کامپیوتر شما چقدر قدیمی است؟ اگر آن را بیشتر از چند سال پیش خریده باشید، ممکن است توسط برنامه‌هایی نظیر Core Temp پشتیبانی نشود.

نظارت بر دما کار خوبی است و هرکس باید چند وقت یک‌بار آن را انجام بدهد؛ اما اگر کامپیوتر شما مرتباً داغ می‌کند احتمالاً مشکلی برای سی‌پی‌یو به وجود آمده و باید به فکر حل آن باشید. Task Manager را بازکنید و ببینید که چه برنامه‌ای در کامپیوتر از این قطعه کار می‌کشد؟ آن برنامه‌ را ببندید و سعی کنید علت خارج شدن آن‌ از کنترل را پیدا کنید. مطمئن شوید که راه ورودی هوا را نبسته‌اید، خصوصاً اگر از لپ‌تاپ استفاده می‌کنید. ورودی‌ها یا خروجی‌های هوا را به کمک هوای کمپرس شده تمیز کنید و مطمئن شوید که راه آن‌ها با کثیفی یا گردوغبار بسته نشده باشد. هرچقدر یک کامپیوتر قدیمی‌تر و کثیف‌تر باشد، فن‌های آن‌هم برای پایین نگه‌داشتن دما باید به‌مراتب بیشتر کار کنند. نتیجه یک کامپیوتر داغ با صدای فن زیاد خواهد بود.

نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 34292 گروه خبری: اخبار سخت افزار منبع خبر: فارنت تاریخ خبر: 1395/08/10 تعداد مشاهده: 5271
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران
سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
Startup Manager 2.4.2 + Portable

Startup Manager 2.4.2 + Portable

مدیریت برنامه های Startup و افزایش سرعت سیستم

Man on Wire

Man on Wire

مستند مردی روی سیم

آموزه های سیاسی دین اسلام

آموزه های سیاسی دین اسلام

مؤلفه‌های توسعه سیاسی در نهج البلاغه

آموزش نرم افزار لینگو

آموزش نرم افزار لینگو

آشنایی با LINGO برای حل مسائل بهینه سازی در دانشگاه ، صنعت و تجارت

Ben-Hur 1959

Ben-Hur 1959

بن هور

شناخت امام یازدهم: فرزندان و شاگردان امام حسن عسکری علیه السلام

شناخت امام یازدهم: فرزندان و شاگردان امام حسن عسکری علیه السلام

قطره ای از دریای کرامات امام حسن عسکری علیه السلام

Pluralsight - Xamarin Continuous Integration Using TeamCity and FAKE

Pluralsight - Xamarin Continuous Integration Using TeamCity and FAKE

فیلم آموزش یکپارچه‌سازی مداوم Xamarin با استفاده از TeamCity و FAKE

WinMerge 2.16.38

WinMerge 2.16.38

مقایسه و ادغام فایل ها و پوشه ها

آموزش فارسی و تصویری ویژوال بیسیک

آموزش فارسی و تصویری ویژوال بیسیک

فیلم آموزشی ویژوال بیسیک ( VB6 )

فیلم‌های آموزش فارسی ساخت برنامه برای مک Mac

فیلم‌های آموزش فارسی ساخت برنامه برای مک Mac

آموزش ساخت اپ برای مک

ReNamer Pro 7.6.0

ReNamer Pro 7.6.0

تغییر نام فایل‌ها و پوشه‌ها

Screenpresso Pro 2.1.36

Screenpresso Pro 2.1.36

ضبط صفحه نمایش

سخنرانی حجت الاسلام جعفر ناصری با موضوع تکیه بر صبر و مدیریت هوای نفس

سخنرانی حجت الاسلام جعفر ناصری با موضوع تکیه بر صبر و مدیریت هوای نفس

حاج آقا جعفر ناصری با موضوع تکیه بر صبر و مدیریت هوای نفس

کارتون‌های خاطره‌انگیز دهه شصت و هفتاد

کارتون‌های خاطره‌انگیز دهه شصت و هفتاد

کارتون های قدیمی

4G WiFi Maps & Speed Test (OpenSignal) 7.43.1.1 for Android +4.1

4G WiFi Maps & Speed Test (OpenSignal) 7.43.1.1 for Android +4.1

ردیابی آنتن شبکه در نقشه

Learning Software PowerPoint 2010

Learning Software PowerPoint 2010

آموزش نرم افزار پاورپوینت 2010

Men of War - Assault Squad 2 + Update v3.033.0

Men of War - Assault Squad 2 + Update v3.033.0

مردان جنگ - جوخه‌ی مهاجم 2

خاطرات دکتر مصدق

خاطرات دکتر مصدق

Dr. Mossadegh's defense in military court

Winter Snow 2.2.1 for Android

Winter Snow 2.2.1 for Android

زمستان برفی

VTC - Sony Vegas Pro 12 Course

VTC - Sony Vegas Pro 12 Course

فیلم آموزش نرم افزار سونی وگاس پرو 12

Microsoft Visual Studio Team Foundation Server / Server Express 2013 Update 5 x86/x64

Microsoft Visual Studio Team Foundation Server / Server Express 2013 Update 5 x86/x64

ویرایش خاص نرم افزار Visual Studio‌ برای انجام گروهی پروژه های برنامه نویسی

به موفقیت خوش آمدید

به موفقیت خوش آمدید

را‌ه‌ها و روش‌های کاربردی برای رسیدن به موفقیت

Private Gallery 2.8.340 for Android +2.3

Private Gallery 2.8.340 for Android +2.3

مخفی کردن تصاویر و ویدئوها

mVideoPlayer Pro 4.2.0 for Android +4.0

mVideoPlayer Pro 4.2.0 for Android +4.0

پلیر تصویری

Teorex PhotoScissors 9.2.2

Teorex PhotoScissors 9.2.2

حذف پس زمینه عکس

Avant Browser Ultimate 2020 Build 3

Avant Browser Ultimate 2020 Build 3

مرورگر اینترنت اوانت بروزر

نشانه های ظهور امام زمان

نشانه های ظهور امام زمان

الملاحم و الفتن فی ظهور غائب المنتظر

ماهنامه آشنایی ادبیات داستانی

ماهنامه آشنایی ادبیات داستانی

مجله فرهنگ و ادبیات فارسی در حوزه داستان

Turbo Studio 25.3.4

Turbo Studio 25.3.4

توربو استادیو

سخنرانی های امام خمینی راجع عنایات الهى در پیروزیهاى ملت و اقتدار ملت ایران در جهان‏

سخنرانی های امام خمینی راجع عنایات الهى در پیروزیهاى ملت و اقتدار ملت ایران در جهان‏

سخنرانی امام خمینی پیرامون لزوم مشارکت مردم در بازسازى‏

جریان انرژی یا نیروی زندگی یا qi یا Chi

جریان انرژی یا نیروی زندگی یا qi یا Chi

افزایش مسکن های طبیعی بدن و بهتر شدن جریان خون

Slice HD 1.85 for Android +2.3

Slice HD 1.85 for Android +2.3

چشم و تیغ ها

سخنرانی استاد علیرضا پناهیان و رائفی پور درباره علائم ظهور

سخنرانی استاد علیرضا پناهیان و رائفی پور درباره علائم ظهور

سخنرانی استاد علیرضا پناهیان درباره علائم ظهور

Gigantosaurus The Game

Gigantosaurus The Game

اکشن و ماجرایی برای کامپیوتر

McDROID

McDROID

مک‌گروید - بازی اکشن تیراندازی دفاع از قلعه

بیان وقایع روز عاشورا از آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری

بیان وقایع روز عاشورا از آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری

حاج آقا سیدمحمدمهدی میرباقری با موضوع بیان وقایع روز عاشورا

Easy Disk Catalog Maker 1.7

Easy Disk Catalog Maker 1.7

مدیریت و سازماندهی دیسک های مختلف

سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع ویژگی‌های شهید سلیمانی

سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع ویژگی‌های شهید سلیمانی

سخنرانی ویژگی‌های شهید سلیمانی با ناصر رفیعی

Plex for Android Full 10.26.0.2578 for Android +5.0

Plex for Android Full 10.26.0.2578 for Android +5.0

پلکس

Cylne

Cylne

جهان فراواقعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!