سوئيچ همانند روتر که امکان ارتباط بين چندين شبکه را فراهم مي کند، امکان ارتباط گره هاي متفاوت (معمولاً کامپيوتر) يک شبکه را مستقيماً با يکديگر فراهم مي کند.
رضا جوالچي : سوئيچ يکي از عناصر اصلي و مهم در شبکه هاي کامپيوتري است. با استفاده از سوئيچ چندين کاربر قادر به ارسال اطلاعات از طريق شبکه در يک لحظه خواهند بود. سرعت ارسال اطلاعات هر يک از کاربران بر سرعت دستيابي ساير کاربران شبکه تاثير نخواهد گذاشت.
سوئيچ همانند روتر که امکان ارتباط بين چندين شبکه را فراهم مي کند، امکان ارتباط گره هاي متفاوت (معمولاً کامپيوتر) يک شبکه را مستقيماً با يکديگر فراهم مي کند. شبکه ها و سوئيچ ها داراي انواع متفاوتي هستند. سوئيچ هايي که براي هر يک از اتصالات موجود در يک شبکه داخلي استفاده مي شوند، سوئيچ هاي LAN ناميده مي شوند. اين نوع سوئيچ ها مجموعه اي از ارتباطات شبکه را بين صرفاً دو دستگاه که قصد ارتباط با يکديگر را دارند، در زمان مورد نظر ايجاد مي کنند.
در يک شبکه مبتني بر سوئيچ براي هر گره يک سگمنت اختصاصي ايجاد خواهد شد. سگمنت هاي فوق به يک سوئيچ متصل خواهند شد. در حقيقت سوئيچ امکان حمايت از چندين (در برخي حالات صدها) سگمنت اختصاصي را داراست.
با توجه به اينکه تنها دستگاه هاي موجود در هر سگمنت سوئيچ و گره هستند، سوئيچ قادر به انتخاب اطلاعات، قبل از رسيدن به ساير گره ها خواهد بود. در ادامه سوئيچ، فريم هاي اطلاعاتي را به سگمنت مورد نظر هدايت خواهد کرد. با توجه به اينکه هر سگمنت داراي صرفاً يک گره است، اطلاعات مورد نظر به مقصد مورد نظر ارسال خواهند شد. بدين ترتيب در شبکه هاي مبتني بر سوئيچ امکان چندين مبادله اطلاعاتي به صورت همزمان وجود خواهد داشت.
با استفاده از سوئيچ، شبکه هاي اترنت به صورت full-duplex خواهند بود. قبل از مطرح شدن سوئيچ، اترنت به صورت half-duplex بود. در چنين حالتي داده ها در هر لحظه امکان ارسال در يک جهت را دارا بودند. در يک شبکه مبتني بر سوئيچ، هر گره صرفاً با سوئيچ ارتباط برقرار مي کند (گره ها مستقيماً با يکديگر ارتباط برقرار نمي کنند)، در چنين حالتي اطلاعات از گره به سوئيچ و از سوئيچ به گره مقصد به صورت همزمان منتقل مي شوند. در شبکه هاي مبتني بر سوئيچ امکان استفاده از کابل هاي به هم تابيده يا فيبر نوري وجود خواهد داشت.
هر يک از کابل هاي فوق داراي کانکتورهاي مربوط به خود براي ارسال و دريافت اطلاعات هستند. با استفاده از سوئيچ شبکه اي عاري از تصادم اطلاعاتي به وجود آمده و با انتقال دوسويه اطلاعات سرعت ارسال و دريافت اطلاعات افزايش مي يابد. اکثر شبکه هاي مبتني بر سوئيچ به دليل قيمت بالاي سوئيچ، صرفاً از سوئيچ به تنهايي استفاده نکرده و از ترکيب هاب و سوئيچ استفاده مي کنند. مثلاً يک سازمان مي تواند از چندين هاب به منظور اتصال کامپيوترهاي موجود در هر يک از دپارتمان هاي خود استفاده و در ادامه با استفاده از يک سوئيچ تمام هاب ها (مربوط به هر يک از دپارتمان ها) را به يکديگر متصل کند.