سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار سخت افزار

اینتل معماری جدیدی برای پردازنده‌ های زئون و اسکای‌لیک-ایکس معرفی کرد

اینتل نسل جدید معماری پردازنده‌های خود، به اسم مش را معرفی کرد. در ادامه‌‌ی مقاله و بررسی این معماری با زومیت همراه باشید.

اینتل معماری جدیدی برای پردازنده‌ های زئون و اسکای‌لیک-ایکس معرفی کرد

آکیلیش کومار، معمار پردازنده‌های سری اسکای‌لیک اینتل،‌ امروز در پستی که در وبلاگ شخصی‌اش منتشر کرد از معماری مش (Mesh) جدید اینتل برای پردازنده‌های با بستر مقیاس‌پذیر سری زئون خبر داد.

پردازنده‌های با بستر مقیاس‌پذیر اینتل، در واقع تغییر نام تجاری خط تولید پردازنده‌های محبوب سری زئون است و با توجه به استفاده‌ی مکرر اینتل از دای پردازنده‌های بهینه‌شده برای سرور، در خط تولید پردازنده‌های سرور و کامپیوتر‌های رومیزی سطح بالا، این معماری جدید توانسته است راه خود را به سری جدید پردازنده‌ی اسکای‌لیک-ایکس باز کند.

توپولوژی مش جدید اینتل برای رقابت با تکنولوژی اینفینیتی فبریک شرکت AMD معرفی شده است. تکنولوژی اینفینیتی فبریک در پردازنده‌های سری رایزن، ترد ریپر و اپیک شرکت AMD وجود دارد. در ادامه به مقایسه‌ی این دو طراحی می‌پردازیم.

دوره‌ی باس‌های حلقه‌ای اینتل
کار اصلی پردازنده‌، پردازش داده است که برای این کار به جریان داده بین عناصر اصلی پردازنده‌ نیاز است. بیت‌هایی که نماینده‌ی صفر و یک هستند، توسط سیم‌هایی در ابعاد نانو‌، با سرعت میلیاردها سیکل ساعت بر ثانیه داخل پردازنده‌ جابجا می‌شوند. انتقال داده بین عناصر اصلی یک پردازنده مانند هسته‌، حافظه و کنترل‌کننده‌های ورودی‌ و خروجی،‌ یکی از سخت‌ترین چالش‌های پیش روی طراحان پردازنده است.

انتقال داده به‌صورت کارآمد تأثیر بسیار زیاد و مستقیمی بر کارایی دارد و از آنجایی که انتقال داده به توان احتیاج دارد، در مصرف توان نیز بسیار تأثیرگذار است. کاهش مصرف توان هم باعث تولید گرمای کمتر توسط پردازنده می‌شود. در عوض اتلاف انرژی، اتصال‌های بهینه‌شده به معمار‌های کامپیوتر اجازه می‌دهد این توان را در بخش‌های مهم‌تری مانند پردازش داده مصرف کنند. در سال‌های گذشته تکنیک‌های زیادی برای انتقال داده بین هسته‌های پردازنده‌ها استفاده شده؛ ولی معماری حلقه‌ای اینتل در نسل‌های گذشته‌ی پردازنده‌های این شرکت استفاده شده است.


Intel Architecture
باس حلقه‌ای اینتل که در شکل بالا در یک دای سری برادول از نوع کم هسته یا به‌طور مختصر (LLC) نشان داده شده، اجزا مختلف پردازنده را با یک باس دوطرفه - که با رنگ قرمز نشان داده شده است - به یکدیگر متصل می‌کند. دای از نوع LLC از یک باس تک حلقه بهره می‌برد که داده‌ها را با سرعت یک سیکل ساعت بین دو هسته مجاور جابجا می‌کند. طبیعتا جابجایی داده به هسته‌های دورتر تعداد سیکل بیشتری مصرف می‌کند و در نتیجه تأخیر انتقال نیز بیشتر می‌شود. برای مثال انتقال داده به دورترین هسته، ۱۲ سیکل ساعت طول می‌کشد. از آنجایی که باس دوطرفه است، مسیریابی داده برای پیدا کردن کوتاه‌ترین مسیر بین دو هسته را میسر می‌کند.

Intel Architecture
معماری‌های با تعداد هسته‌های بالا یا به‌اختصار (HCC) اشکالات این رویکرد را مشخص می‌کنند. برای افزایش تعداد هسته‌ها و کش‌ها، دای‌های HCC از باس‌ حلقه‌ای دوتایی بهره‌ می‌برند. ارتباط بین دو حلقه از طریق یک سوییچ بافردار برقرار می‌شود (در شکل بین دو حلقه در بالا و پایین). عبور از سوییچ هزینه‌ای برابر با ۵ سیکل ساعت دارد؛ که با توجه به تأخیر جابجایی اطلاعات در داخل هر حلقه، عملا این معماری امکان مقیاس‌پذیری بالایی ندارد. تأخیر ارتباط بین هسته‌ها با بیشتر شدن تعداد هسته‌ها افزایش می‌یابد و کاهش کارایی را به دنبال دارد. برای جبران کاهش کارایی می‌توان فرکانس را افزایش داد که افزایش فرکانس هم باعث افزایش توان مصرفی و تولید حرارت بیشتر می‌شود.

معماری مش
اینتل معماری مش را برای اولین با در سری پردازنده‌های نایتز لندینگ معرفی کرد، ولی استفاده‌ از این معماری برای پردازنده‌های سرور و کامپیوتر‌های رومیزی سطح بالا، سطح جدیدی از بهره‌وری اتصالات و در نتیجه افزایش کارایی را به همراه خواهد داشت. علاوه بر اتصالات، ویژگی جدید این معماری جابجایی کنترلرهای DDR4 به سمت راست و چپ دای است؛ بر خلاف معماری‌های حلقه‌ای که در قسمت پایین قرار داشت. 

Intel Architecture
اینتل در توپولوژی مش جدید، هسته‌، کش، حافظه و کنترلر‌های ورودی و خروجی را در ردیف‌های افقی و عمودی به یکدیگر متصل کرده است. نکته‌ی قابل توجه عدم وجود سوییچ‌های بافردار (که یکی از عوامل کندکننده‌ی اتصالات بود) است. وجود سوییچ‌های واقع در تقاطع اتصالات، امکان ارتباط مستقیم و زمان‌بندی هوشمند برای پیدا کردن کوتاه‌ترین مسیر بین اجزا را فراهم کرده است. همچنین یک طراحی حلقه مانند در اتصالات وجود دارد که امکان ایجاد زمان‌بندی بهینه در مسیر داده را فراهم می‌کند.

قابلیت جابجایی داده به‌صورت پله‌ای بین هسته‌ها، امکان مسیریابی پیچیده‌تر ولی مؤثر بین عناصر دای را امکان‌پذیر‌ می‌کند. طبق گزارش اینتل، معماری حلقه‌ی جدید پهنای باند را هم افزایش داده است که در نتیجه سرعت انتقال داده بین هسته‌ها و کش‌هایی که آن‌ها‌ را تغذیه می‌کنند، افزایش پیدا کرده است. معماری مش ترافیک داده‌ی ورودی و خروجی حافظه‌ی اصلی را هم کنترل می‌کند و باعث افزایش بازدهی و کاهش تأخیر رم نیز شده است.

در قسمت بالای دای، جریان داده از کنترلر‌های PCI در کنار دو کانال ارتباطی بین سوکت برقرار است. کانال‌های ارتباطی بین سوکت، جریان داده‌ بین تعداد‌ پردازنده‌های بیشتر از دو عدد را برای تنظیمات مخصوص شبکه مدیریت می‌کنند. در گذشته اینتل از تکنولوژی (QPI) برای ارتباط بین سوکت‌ها استفاده‌ می‌کرد؛ ولی شایعات خبر از استفاده از کانال ارتباطی جدید در سری پردازنده‌ی جدید اسکای‌لیک در مدل سرور می‌دهند. اینتل به‌طور دقیق فرکانس کاری معماری مش جدید را اعلام نکرده است،؛ ولی طبق گزارش‌ اینتل، فرکانس و ولتاژ کاری پایین‌تری نسبت به معماری حلقه‌ دارد و در عین حال پهنای باند و تأخیر کمی هم دارد. 

از سری اسکای‌لیک-ایکس چه می‌دانیم؟
اینتل تصویری از دای معماری HCC خود که در سری اسکای‌لیک-ایکس استفاده شده، منتشر کرده است. اینتل در سری زئون نیز از معماری مش مشابهی استفاده کرده بود.

Intel Architecture
 در تصویر بالا، به‌راحتی می‌توان کنترلر‌های DDR4 را در سمت راست و چپ دای (ردیف دوم سمت چپ و راست) مشاهده‌ کرد. اما درحالی‌که به نظر می‌رسد این دای شامل ۲۰ هسته است، تنها ۱۸ هسته دارد. این تعداد هسته تا اینجا بیشترین تعداد هسته‌ی موجود در سری اسکای‌لیک-ایکس بوده است.

نمودار مش اینتل مشخص می‌کند که اتصالات درون مش در سمت راست هر هسته قرار دارد ولی طبق تصویر دای، این اتصالات در تمام هسته‌ها در سمت راست قرار ندارد. برای مثال در سمت چپ‌ترین ستون، اتصالات درون مش در محدوده‌ی بالا سمت راست هسته واقع شده است؛ ولی در سمت راست‌ترین ستون، این اتصالات در جهت قرینه یعنی بالا سمت چپ قرار دارند. این روش چینش اتصالات در فاصله‌ی بین هسته‌ها تأثیر مستقیم دارد و در نتیجه برای انتقال داده به‌صورت افقی به تعداد سیکل‌های بیشتری نیاز است. برای مثال برای انتقال داده به‌صورت عمودی، به ازای هر سطر به یک سیکل نیاز است؛ ولی برای انتقال داده به‌صورت افقی از ستون دو به سه، به تعداد سیکل بیشتری نیاز است. باید در آینده منتظر انتشار جزئیات بیشتری از سوی اینتل باشیم.

در هر صورت، معماری مش امکان مقیاس‌پذیری بی‌نظیری نسبت به معماری قبلی فراهم کرده‌ است و با توجه به این‌که اینتل از معماری حلقه‌ای در چندین نسل از پردازنده‌هایش استفاده کرد، انتظار می‌رود در سال‌های آینده از معماری مش در پردازنده‌های این شرکت استفاده شود. این معماری به اینتل امکان افزایش تعداد هسته‌ی‌ پردازنده‌هایش، بدون افزایش تأخیر و توان مصرفی را می‌دهد.

از AMD چه خبر؟
صحبت از معماری‌های اینتل بدون مقایسه با آخرین معماری AMD ناقص است. AMD هم یک اتصال جدید از نوع اینفینیتی فبریک طراحی کرده که ورژن بهینه‌شده‌ی هایپر ترانسپرت است که در میکرومعماری ذن به کار می‌رفت. خوشبختانه اطلاعات بیشتری درباره اتصالات برون هسته‌ای AMD در اختیار داریم.

ّIntel architecture
AMD در سری پردازنده‌های ذن، روش متفاوتی برای طراحی پردازنده انتخاب کرده‌ است. میکرومعماری ذن از بلوک‌های ۴ هسته‌ای که CPU Complex یا به‌اختصار CCX نامیده‌ می‌شوند، بهره می‌برد. AMD هر بلوک را با استفاده از کش‌های ۸ مگابایتی به ۴ بخش تقسیم می‌کند؛ هر هسته با میانگین تأخیر مشابه به این کش‌های L3 دسترسی دارد. با استفاده از ۲ بلوک CCX یک پردازنده‌ی ۸ هسته‌ای رایزن 7 ساخته‌ می‌شود (بلوک‌های نارنجی در تصویر بالا). این بلوک‌ها توسط یک اتصال از نوع اینفینیتی فبریک به یکدیگر متصل می‌شوند. CCX-ها کنترلر حافظه‌ی مشترکی دارند. پردازنده اصلی که در واقع دو پردازنده‌ی ۴ هسته‌ای است، توسط یک مسیر اینفینیتی فبریک با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. اینفینیتی فبریک، یک مسیر ارتباطی ۲۵۶ بیتی دوطرفه است که وظیفه‌ی جابجایی ترافیک بین بلوک‌ها را بر عهده دارد.

هرچند تأخیر ارتباط هسته‌ها با یکدیگر در یک CCX به دلیل استفاده از حافظه مشترک یکسان است؛ واکشی داده از سایر بلوک‌ها با تأخیر عبور از اینفینیتی فبریک همراه است. ارتباط بین تِرِدهایی که در بلوک‌های مختلف قرار دارند هم از این تأخیر رنج می‌برد. معماری AMD برتری زیادی نسبت به معماری حلقه‌ی اینتل داشت؛ زیرا AMD به‌راحتی می‌توانست با افزایش تعداد بلوک‌ها در یک تراشه، تعداد هسته‌ها را افزایش بدهد. انتظار می‌رود پس از معرفی معماری مش اینتل، پردازنده‌های این شرکت نسبت به پردازنده‌های AMD برتری پیدا کنند؛ ولی این نکته‌ را هم باید در نظر گرفت که بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری می‌تواند بسیاری از مشکلات تأخیر اینفینیتی فبریک را رفع کنند.

با اندازه‌گیری تأخیر اینفینیتی فبریک در پردازنده مدل AMD Ryzen 5 1600X، متوجه می‌شویم که تأخیر اینفینیتی فبریک به فرکانس مموری وابسته است. از طرفی در تأخیر معماری حلقه‌ای اینتل با افزایش فرکانس مموری کاهش خاصی در تأخیر مشاهده نشد. باید تا تست‌ پردازنده‌های سری اسکای‌لیک صبر کنیم تا تأثیر فرکانس مموری بر تأخیر این معماری جدید را بسنجیم.

رقابت همچنان ادامه دارد
با معرفی معماری‌های جدید هر دو شرکت که هر دو نسبت به نسل‌های قبل از خود پیشرفت‌های چشم‌گیری دارند، رقابت همچنان برای نسل‌های آینده‌ ادامه دارد.

هر معماری نقاط قوت و نقاط ضعف مربوط به خود را دارد و بهترین راه برای مقایسه، مقایسه‌ی آن‌ها بعد از پیاده‌سازی روی سیلیکون است.
نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 37646 گروه خبری: اخبار سخت افزار منبع خبر: زومیت تاریخ خبر: 1396/04/09 تعداد مشاهده: 1687
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران
سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
Train Simulator 2015

Train Simulator 2015

شبیه‌ساز قطار 2015 - نسخه‌ی سالم و اصلاح‌شده

Friend Blender – Swap Faces 1.0.4 for Android +4.0

Friend Blender – Swap Faces 1.0.4 for Android +4.0

تعویض چهره

ShanaEncoder 5.0.0.4

ShanaEncoder 5.0.0.4

تبدیل کننده فرمت ها

سخنرانی آیت الله مصباح یزدی درباره غفلت از اهداف انقلاب؛ اصلی‌ترین مشکل جامعه

سخنرانی آیت الله مصباح یزدی درباره غفلت از اهداف انقلاب؛ اصلی‌ترین مشکل جامعه

غفلت از اهداف انقلاب؛ اصلی‌ترین مشکل جامعه از زبان آیت الله مصباح یزدی

شهادت و زندگینامه خلبانان نیروی هوایی

شهادت و زندگینامه خلبانان نیروی هوایی

سوانح هوایی

Adobe Photoshop Lightroom 9.1.1 For Android +4.1

Adobe Photoshop Lightroom 9.1.1 For Android +4.1

فتوشاپ لایت روم

Repix 1.5.9 for Android +4.0

Repix 1.5.9 for Android +4.0

طرح های جذاب و جدید بر روی تصاویر

جعبه ابزار نسخه 6.0.2 برای اندروید 4.1+

جعبه ابزار نسخه 6.0.2 برای اندروید 4.1+

جعبه ابزار کامل و جامع اندروید

سخنرانی آیت الله جوادی آملی با موضوع فضیلت روز مباهله

سخنرانی آیت الله جوادی آملی با موضوع فضیلت روز مباهله

سخنرانی آیت الله جوادی آملی با موضوع فضیلت روز مباهله

سخنرانی محسن کازرونی با موضوع جایگاه امامت و توسل در کلام امام رضا (ع)

سخنرانی محسن کازرونی با موضوع جایگاه امامت و توسل در کلام امام رضا (ع)

سخنرانی جایگاه امامت و توسل در کلام امام رضا (ع) با محسن کازرونی

ضرب المثل فارسی و انگلیسی

ضرب المثل فارسی و انگلیسی

مقایسه مثل های فارسی و انگلیسی

XAMPP 8.2.12 Win/Mac/Linux + add-ons

XAMPP 8.2.12 Win/Mac/Linux + add-ons

شبیه ساز وب Local بر روی ویندوز

BLOOD & GLORY LEGEND 2.0.2 for Android

BLOOD & GLORY LEGEND 2.0.2 for Android

خون و مبارزه

Elementary OS 0.4 Loki x64

Elementary OS 0.4 Loki x64

جایگزینی سریع و کاملا منبع‌ باز برای ویندوز و مک

Tales of Hongyuan

Tales of Hongyuan

اکشن نقش آفرینی

NCH DeskFX Audio Enhancer Plus 6.08

NCH DeskFX Audio Enhancer Plus 6.08

تنظیم صدا

ویدئوی  مداحی و سینه‌زنی شهادت امام هادی علیه السلام

ویدئوی مداحی و سینه‌زنی شهادت امام هادی علیه السلام

روضه امام هادی

قدیمی ترین سرودهای آریایی هند

قدیمی ترین سرودهای آریایی هند

ریگ ودا سرودهایی است در مدح و جلال خدایان و موجودات گوناگون اساطیری

تلاوت مجلسی استاد سید متولی عبدالعال سوره مبارکه انبیا (علیهم السلام)

تلاوت مجلسی استاد سید متولی عبدالعال سوره مبارکه انبیا (علیهم السلام)

تلاوت سید متولی عبدالعال سوره انبیا (علیهم السلام)

Parking Star 2 1.01 for Android

Parking Star 2 1.01 for Android

بازی پارک ماشین

Android Design Patterns

Android Design Patterns

طراحی دیزاین اندروید

Farm Expert 2017 with Update v1.106 Incl Crackfix

Farm Expert 2017 with Update v1.106 Incl Crackfix

شبیه ساز کشاورزی و دامداری نسخه 2017

TrackMania 2 Canyon

TrackMania 2 Canyon

ماشین‌سواری جذاب و منحصر به فرد مسیر جنون 2 تنگه

Butterfly Escape

Butterfly Escape

رهایی پروانه

مجموعه قوانین ساختار واژه‌ها، جمله‌ها، واج‌ها و آواها و معناها

مجموعه قوانین ساختار واژه‌ها، جمله‌ها، واج‌ها و آواها و معناها

دستور زبان انگلیسی به زبان ساده

Loaris Trojan Remover 3.2.109

Loaris Trojan Remover 3.2.109

حذف تروجان لوریس

Corel VideoStudio Ultimate 2023 26.1.0.268 / 2022 / 2021 / 2020 / 2018

Corel VideoStudio Ultimate 2023 26.1.0.268 / 2022 / 2021 / 2020 / 2018

پکیج کامل یک نرم افزار ساده و حرفه ای برای میکس و مونتاژ و ویرایش فیلم

TSF Shell 3D Launcher Prime 3.9.4 for Android +2.2

TSF Shell 3D Launcher Prime 3.9.4 for Android +2.2

لانچری بسیار زیبا به همراه تمامی پلاگین ها

n7player Music Player Premium 3.1.2 for Android +4.1

n7player Music Player Premium 3.1.2 for Android +4.1

پلیر صوتی ان7

One touch Drawing 3.3.5 for Android +2.3

One touch Drawing 3.3.5 for Android +2.3

بازی با خطوط

Islamic Compass 1.5 for Android for Android

Islamic Compass 1.5 for Android for Android

برنامه ای جهت نمایش قبله

افسانه کارآفرینی

افسانه کارآفرینی

چرا اغلب کسب و کارهای کوچک موفق نمی شوند و راه حل آن چست؟

Chief Architect Premier / Interiors X13 v23.2.0.5 / macOS

Chief Architect Premier / Interiors X13 v23.2.0.5 / macOS

طراحی دو و سه بعدی داخل و خارج ساختمان

عروس آتش

عروس آتش

پشت پرده انفجار لبنان

Bee Brilliant 1.88.3 for Android +4.0.3

Bee Brilliant 1.88.3 for Android +4.0.3

بازی زنبور عسل

SonicStage 4.3.01.14050a

SonicStage 4.3.01.14050a

مدیریت محصولات سونی

ASTRONEER - Xenobiology

ASTRONEER - Xenobiology

ماجراجویی برای کامپیوتر

Bad Piggies 1.5.1

Bad Piggies 1.5.1

خوک های بد

آموزش شبکه PROFIBUS با نرم افزار STEP7

آموزش شبکه PROFIBUS با نرم افزار STEP7

آموزش شبکه پرو فی باس

Quantum Rush Champions

Quantum Rush Champions

مسابقات جت و موشک کوانتوم راش

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!