سافت گذر دانشنامه نرم افزار - دانلود رایگان نرم افزار

همه دسته بندی ها

منو
جستجو
اطلاعیه های مهم سایت اطلاعیه های مهم سایت
💐 میلاد زینت پدر حضرت زینب سلام الله علیها مبارک باد 💐
 
 
  1. جهت رفع مشکل باز شدن سایت به دلیل بلاک توسط  نود 32 این ویدیو یا این ویدیو(ورژن 9 به بالا) یا راهنمای تصویری را مشاهده کنید
  2. اکانت های بروزرسانی نود32 با قیمت های مناسب به صورت یک ، سه ، شش و دوازده ماهه از اینجا قابل خرید می باشد.

نرم افزار های پرکاربرد

ثبت نام | ورود

اخبار سخت افزار

چین سلطه‌ انویدیا بر بازار پردازنده‌ های هوش مصنوعی را به چالش می‌کشد

در مقاله‌ی حاضر به بررسی تلاش‌های چین در زمینه‌ی ساخت پردازنده‌های هوش مصنوعی و رقابت چینی‌ها با یکی از رهبران این حوزه، یعنی انویدیا می‌پردازیم.

چین سلطه‌ انویدیا بر بازار پردازنده‌ های هوش مصنوعی را به چالش می‌کشد

در ماه جولای، دولت چین راهبردی تغییردهنده و برجسته را اعلام کرد: رسیدن به سطحی برابر با ایالات متحده در عرصه‌ی هوش مصنوعی و تبدیل شدن به رهبر این حوزه تا سال ۲۰۳۰. اطلاعیه‌‌ای جهت تقاضای پروژه‌های تحقیقاتی که ماه گذشته توسط وزارت علوم و فناوری چین منتشر شد، بخشی از جزئیات برنامه‌ی دولت این کشور در زمینه‌ی هوش مصنوعی را آشکار می‌سازد. جالب اینجا است که چینی‌ها یکی از شرکت‌های موفق سیلیکون ولی را هدف قرار داده‌اند؛ انویدیا، شرکتی که محصولاتش به‌طور گسترده در پروژه‌های یادگیری ماشین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سند منتشرشده توسط وزارت علوم و فناوری چین ۱۳ پروژه فنی «دگرگون‌کننده» را تعریف کرده است که از بودجه‌ی دولتی بهره‌مند خواهند شد؛ چینی‌ها امیدوارند این پروژه‌ها تا سال ۲۰۲۱ به‌ بار بنشینند. یکی از این پروژه‌ها مربوط به اختراع پردازنده‌های جدیدی است که بتوانند پردازش‌های مرتبط با شبکه‌های عصبی مصنوعی را انجام دهند؛ این شبکه‌ها نرم‌افزارهایی هستند که به‌جاه‌طلبی‌های شرکت‌هایی نظیر گوگل در عرصه‌ی هوش مصنوعی اجازه‌ی حیات می‌دهند.

یکی از معیارهای تعریف‌شده در این پروژه این است که پردازنده‌های جدید از نظر بازده و بهینه‌ بودن در مصرف انرژی باید ۲۰ برابر بهتر از پردازنده‌ی M40 انویدیا عمل کنند. پردازنده‌ی M40 که با عنوان «شتاب‌دهنده‌ی» شبکه‌های عصبی شناخته می‌شود، اکنون دو سال از عمر خود را پشت سر گذاشته است و نمی‌توان آن‌ را بهترین و جدیدترین پردازنده در این حوزه قلمداد کرد؛ اما هنوز هم در پروژه‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دولت چین پیش از این نیز انویدیا را هدف قرار داده است. در ماه اکتبر اطلاعیه‌ای در مورد پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه‌ی پردازنده‌های قدرتمند هوش مصنوعی از سوی کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین منتشر شد. در ماه آگوست نیز یک بنیاد سرمایه‌گذاری متعلق به شرکت توسعه و سرمایه‌گذاری دولتی چین، اقدام به سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری در استارتاپ «کمبریکان» کرد؛ استارتاپی که در حوزه‌ی هوش مصنوعی به فعالیت می‌پردازد. اوایل ماه نوامبر، این استارتاپ از دو پردازنده‌ی هوش مصنوعی پرده‌برداری کرد که در صورت تأمین مالی، می‌توانند در برخی پروژه‌های هوش مصنوعی جایگزین پردازنده‌های ساخت انویدیا شوند.

هوش مصنوعی
کمبریکان تنها بخشی از رشد سریع شرکت‌ها و استارتاپ‌های چینی در حوزه‌ی هوش مصنوعی است؛ رشد سریعی که پیش از این مشابه آن در ایالات متحده نیز رخ داده‌است. این رشد سریع در ایالات متحده به‌حدی رسیده که ممکن است شرکتی همچون گوگل نیز در عرصه‌ی تولید پردازنده‌های هوش مصنوعی با انویدیا به رقابت بپردازد. در ماه اکتبر، شرکت Horizon Robotics که مقر آن در پکن واقع است و توسط اعضای باسابقه‌ی بایدو تأسیس شده، موفق به جذب سرمایه‌ی ‍۱۰۰ میلیون دلاری شد. شرکت Deephi که در زمینه‌ی یادگیری عمیق فعالیت می‌کند نیز توانسته است سرمایه‌ی ۴۰ میلیون دلاری به‌ دست آورد. جالب است که شرکت سرشناس هواوی نیز در زمینه‌ی پردازنده‌های هوش مصنوعی برای گوشی‌ها و دیگر دستگاه‌ها با کمبریکان همکاری می‌کند.

مسئولان و شرکت‌های چینی دلایل خوبی برای هدف گرفتن انویدیا دارند. با افزایش پروژه‌های هوش مصنوعی، این شرکت آمریکایی بازاری بزرگ و پرسود در زمینه‌ی ارائه‌ی سخت‌افزار مربوطه برای خود دست و پا کرده است. به‌ لطف سرمایه‌گذاری شرکت‌ها در زمینه‌ی هوش مصنوعی، ارزش سهام انویدیا در سه‌سال گذشته ده برابر شده است. این شرکت‌ پردازنده‌هایی ارائه می‌کند که در ربات‌ها، پرنده‌های بدون سرنشین و خودروهای خودران مورد استفاده قرار می‌گیرند. این شرکت حتی موفق شده است قراردادهایی با شرکت‌های تویوتا و ولوو به امضا برساند.

به‌عقیده‌ی السا کانیا، از اعضای «مرکز مطالعات امنیتی آمریکای نو»، مقامات دولتی چین نیز خواهان تأمین‌کنندگان داخلی هستند. این مسئله تا حدودی به این دلیل است که وابستگی به پردازنده‌های خارجی در حوزه‌ی دفاعی و دیگر حوزه‌ها می‌تواند نگرانی‌هایی ایجاد کند. دولت چین برای تحقق بخشیدن به رؤیاهای خود در حوزه‌ی هوش مصنوعی و سخت‌افزار مربوطه با چالش‌هایی نیز روبرو است. در مقایسه با ایالات متحده، افراد بیشتری در چین در رشته‌ی علوم رایانه فارغ‌التحصیل می‌شوند و مقالات تحقیقاتی بیشتری در مورد یادگیری ماشین توسط چینی‌ها منتشر می‌شود؛ اما به‌ ادعای کانیا، چینی‌ها از تخصص بالایی برای پیگیری پروژه‌های پیشرفته در حوزه‌ی هوش مصنوعی برخوردار نیستند.

چینی‌ها همیشه در تلاش بوده‌اند تا صنعت تولید پردازنده‌های ‌آن‌ها رقابتی‌تر از صنایع مشابه در آمریکا، کره و ژاپن باشد. تلاش‌های چینی‌ها برای ایجاد شرکت‌هایی مشابه اینتل منجر به تولید پردازنده‌هایی شده است که در برخی از ابررایانه‌های رکوردشکن این کشور مورد استفاده قرار گرفته‌اند؛ هرچند این پردازنده‌ها به‌طور گسترده در سرورها و رایانه‌های شخصی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. برای مثال، علی‌بابا که عنوان بزرگ‌ترین ارائه‌کننده‌ی خدمات ابری چین را یدک می‌کشد، به پردازنده‌های ساخت اینتل و انویدیا وابسته است.

Brain AI
به‌گفته‌ی پائول تریولو از گروه اوراسیا که پیشرفت‌ها و سیاست‌های دنیای فناوری چین را دنبال می‌کند:

آن‌ها (چینی‌ها) آرزوهای زیادی دارند؛ اما وقتی نوبت به طراحی پردازنده‌ و ساخت کارخانه‌های تولید پردازنده می‌رسد، آن‌ها چندین نسل [از دیگر رقبا] عقب هستند.
برنامه‌های چینی‌ها برای ساخت پردازنده به‌واسطه‌ی نگرانی آمریکایی‌ها و نظارت آن‌ها بر خرید فناوری‌های مربوط به نیمه‌هادی‌ها توسط چین، با مشکل مواجه شده‌ است؛ احتمالا آمریکایی‌ها به‌زودی در این زمینه حساس‌تر نیز خواهند شد. در ماه دسامبر ۲۰۱۶، باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، از خرید یکی از شرکت‌های تولید پردازنده‌ی آمریکایی توسط یک بنیاد مالی چینی جلوگیری کرد. در ماه سپتامبر سال جاری نیز دونالد ترامپ از انجام معامله‌ی مشابه دیگری جلوگیری کرد. همچنین در ماه نوامبر، یک گروه بین‌حزبی از قانون‌گذاران آمریکایی طرحی قانونی ارائه داده‌ است که به کمیسیون مشاوره دهنده در مورد چنین تصمیماتی قدرت بیشتری می‌دهد. یکی از انگیزه‌های ارائه‌ی این طرح پاسخ به‌ جاه‌طلبی‌های چینی‌ها در زمینه‌ی پردازنده‌ها و هوش مصنوعی است.

با وجود علاقه‌ی دولت چین، تنها چند شرکت سازنده‌ی پردازنده‌های هوش مصنوعی مستقیما به بازار اصلی انویدیا، یعنی بازار پردازنده‌های ویژه‌ی سرور یورش برده‌اند. در عوض، استارتاپ‌هایی نظیر Horizon Robotics و Deephi و شرکت هواوی بیشتر روی پردازنده‌هایی متمرکز هستند که کارکردهای هوش مصنوعی، مانند تشخیص ویدئو را به ابزارهایی نظیر خودروها و دوربین‌ها می‌آورد.

به‌گفته‌ی کریس روون، سرمایه‌گذاری که پیش از این رهبری برخی از شرکت‌های فعال در حوزه‌ی هوش مصنوعی در سیلیکون ولی را بر عهده داشت، فناوری‌های نظارتی در چین از بازار خوبی برخوردار هستند؛ برای مثال، استفاده از پردازنده‌های هوش مصنوعی که توانایی تشخیص خودکار افراد، اشیاء و اعمال را دارند. گوگل نیز در دوربین Clips از نوعی هوش مصنوعی با قابلیت شناسایی تصاویر استفاده می‌کند؛ البته دوربین گوگل از هوش مصنوعی برای گرفتن تصاویر خانوادگی استفاده می‌کند و نه امور مراقبتی.

به‌گفته‌ی روون، استارتاپ‌های چینی به بازار بالقوه‌ی حاصل از به‌کارگیری هوش مصنوعی در وسائل خانگی، قطعات خودرو و دیگر ابزارهای ساخت این کشور نیز چشم دوخته‌اند. اما این سرمایه‌گذار آمریکایی معتقد است که کلید سودآوری این فناوری در گرو کاهش قیمت‌ها است.

با وجود رقابت موجود در حوزه‌ی هوش مصنوعی، هنوز مرزهای رقابت میان شرکت‌های چینی و آمریکایی به‌خوبی مشخص نشده‌اند. برای مثال، استارتاپ چینی کمبریکان، در زمینه‌ی انتقال داده در پردازنده‌هایش، مجوز استفاده از طرح‌های شرکت آمریکایی Arteris را کسب کرده است. اینتل نیز در حالی دست به سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری در شرکت چینی Horizon Robotics زده که خود نیز محصولاتی مشابه محصولات این شرکت چینی تولید می‌کند. در ماه سپتامبر، جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا از قراردادهایی با سه غول اینترنت چین؛ علی‌بابا، بایدو و تنسنت خبر داد. به‌گفته‌ی تریولو:

نرم‌افزارهای هوش مصنوعی چین تا مدتی به سخت‌افزارهای آمریکایی متکی خواهند بود. در حال حاضر این یک حقیقت است.
نظرتان را ثبت کنید کد خبر: 39658 گروه خبری: اخبار سخت افزار منبع خبر: زومیت تاریخ خبر: 1396/09/07 تعداد مشاهده: 2081
اخبار مرتبط با این خبر
نظر های کاربران
سرور آپدیت نود 32
پیشنهاد سافت گذر
واقعیت های کمتر دیده شده آمریکا از دریچه رسانه های آمریکا

واقعیت های کمتر دیده شده آمریکا از دریچه رسانه های آمریکا

واقعیت های کمتر دیده شده آمریکا

20 نکته در مورد وب و مرورگرها

20 نکته در مورد وب و مرورگرها

راهنمای اصول اولیه مرورگرها و وب

آموزش تصویری نصب Windows 8

آموزش تصویری نصب Windows 8

آموزش نصب ویندوز 8

ExtendSim Pro 2024R1 (x64)

ExtendSim Pro 2024R1 (x64)

شبیه سازی فرایندهای پیچیده

آموزش اکسپلویت نویسی(Exploitation)

آموزش اکسپلویت نویسی(Exploitation)

آموزش Exploitation

Back to Bed

Back to Bed

بازگشت به رختخواب

A Story About My Uncle

A Story About My Uncle

داستانی درباره‌ی عموی من

Floating Toucher Premium 3.1.1 for Android +2.3

Floating Toucher Premium 3.1.1 for Android +2.3

منوی معلق اندروید

DAZ Studio Professional 4.22.0.15

DAZ Studio Professional 4.22.0.15

ساخت انیمیشن 3 بعدی

Lindo Lingo 18.0.44

Lindo Lingo 18.0.44

حل مسائل برنامه ریزی خطی

Lightning Launcher 14.3 for Android +2.2

Lightning Launcher 14.3 for Android +2.2

لانچر شفاف

AutoCAD 2007 SP2 / 2011 SP2 x86/x64 + Portable 2010

AutoCAD 2007 SP2 / 2011 SP2 x86/x64 + Portable 2010

نسخه‌ی 2011 قویترین نرم افزار نقشه کشی

Cumulative Update for Windows 10 Build 19045.5737 KB5055518 April 2025

Cumulative Update for Windows 10 Build 19045.5737 KB5055518 April 2025

آپدیت آفلاین ویندوز 10

Fusion Pro 3.0.8 for Android +2.3

Fusion Pro 3.0.8 for Android +2.3

هنر ترکیب عکس ها

Layers of Fear – The Final Prologue v1.6.1

Layers of Fear – The Final Prologue v1.6.1

جنایی و معمایی برای کامپیوتر

Bob Came in Pieces v1.3

Bob Came in Pieces v1.3

باب در سفینه ی معماها

Visualizer 3D (Full Version)

Visualizer 3D (Full Version)

ویژوالایزر

سخنرانی حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری با موضوع محبت اهل‌بیت (ع) راز ماندگاری مکتب

سخنرانی حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری با موضوع محبت اهل‌بیت (ع) راز ماندگاری مکتب

سخنرانی محبت اهل‌بیت با راز ماندگاری

تلاوت مجلسی استاد شحات محمد انور سوره مبارکه آل عمران

تلاوت مجلسی استاد شحات محمد انور سوره مبارکه آل عمران

تلاوت شحات محمد انور سوره آل عمران

Pahelika Revelations HD

Pahelika Revelations HD

پاهلیکا - آشکارسازی | نسخه‌ی اچ‌دی

مجله اختراعات و اکتشافات علمی جدید

مجله اختراعات و اکتشافات علمی جدید

مجله Science نوامبر 2020

O&O Defrag Professional 29.1.11206 + Server

O&O Defrag Professional 29.1.11206 + Server

نرم افزار دفرگ کردن هارد دیسک

مجله تخصصی  برای  متخصصان و علاقه ماندان به عکاسی

مجله تخصصی برای متخصصان و علاقه ماندان به عکاسی

مجله Photography Week ژانویه 28 ؛ 2021

راه تکامل از زبان آیت الله مصباح یزدی

راه تکامل از زبان آیت الله مصباح یزدی

راه تکامل از زبان آیت الله مصباح یزدی

Tictoc – Free SMS & Text 4.0.15 for Android +2.2

Tictoc – Free SMS & Text 4.0.15 for Android +2.2

پیام رسان پرسرعت تیک تاک

چگونه موضوع پژوهش انتخاب کنیم؟

چگونه موضوع پژوهش انتخاب کنیم؟

روش های تحقیق

WizTree 4.18 Enterprise

WizTree 4.18 Enterprise

شناسایی فایل ها و پوشه های حجیم

Teorex FolderIco 8.1.3

Teorex FolderIco 8.1.3

تغییر رنگ فولدرها

Xoops به همراه ماژول فارسی ساز

Xoops به همراه ماژول فارسی ساز

آشنایی با Xoops در لینوکس

McAfee VirusScan Enterprise 8.8 Patch 16 / McAfee Trellix Endpoint Security (ENS) 10.7.17.9902

McAfee VirusScan Enterprise 8.8 Patch 16 / McAfee Trellix Endpoint Security (ENS) 10.7.17.9902

مک آفی

one hundred (100) Gates 1.16 for Android

one hundred (100) Gates 1.16 for Android

بازی فکری صد دروازه

دیوان ملا فتح الله متخلص به دیوان وفائی شوشتری

دیوان ملا فتح الله متخلص به دیوان وفائی شوشتری

دیوان ملا فتح الله

Lumos 3.0.6 for Android +4.0

Lumos 3.0.6 for Android +4.0

2000 آیکون

Shadow 2.1.1 for Android +2.2

Shadow 2.1.1 for Android +2.2

600 ایکون با کیفیت 192*192

InfiniteSkills - Learning Ruby On Rails Training Video

InfiniteSkills - Learning Ruby On Rails Training Video

فیلم آموزش روبی آن ریلز

Navicat Premium 17.1.10 Final Win/Mac/Linux

Navicat Premium 17.1.10 Final Win/Mac/Linux

مدیریت پایگاه داده ناویکت

Be Richest

Be Richest

غنی سازی شهر 2

Adobe Photoshop 2025 26.4.1 / 2024 / 2023 / 2022 / 2021 / 2020 / macOS

Adobe Photoshop 2025 26.4.1 / 2024 / 2023 / 2022 / 2021 / 2020 / macOS

فوتوشاپ

BB FlashBack Pro 5.60.0.4813

BB FlashBack Pro 5.60.0.4813

ضبط از صفحه نمایش بی بی فلش بک

Windows 7 SP1 Ultimate July 2022 / RTM MSDN

Windows 7 SP1 Ultimate July 2022 / RTM MSDN

ویندوز 7 آلتیمیت

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، زودتر از همه باخبر باش!