قابلیت تشخیص هویت فیس آیدی در آیفون 10 تنها به مالک گوشی اجازهی خرید میدهد و امکان خرید برای اعضای خانواده وجود ندارد.
قابلیت فیس آیدی در آیفون ۱۰ برای تأیید هویت کاربر هنگام خریدهای آنلاین کاربرد دارد؛ اما نکته اینجا است که با این فناوری جدید نمیتوان برای سایر اعضای خانواده خرید کرد. بسیاری از کاربران آیفون ۱۰ متوجه شدهاند که با قابلیت تشخیص هویت فیس آیدی، برخلاف تاچ آیدی در آیفونهای قدیمیتر، نمیتوان برای اعضای خانواده یا بهجای آنها خرید آنلاین انجام داد. برای مثال، پدر خانواده قبلا میتوانست بهجای فرزندان خود از اپ استور خرید کند یا بهجای آنها، موسیقی مورد نظر را خرید و دانلود کند.
هنوز مشخص نیست که چرا شرکت اپل تصمیم گرفته است این دسترسی را محدود کند. آیا این یک تصمیم امنیتی است یا ایرادی آزاردهنده؟
همانطور که وبسایت Ars Technica اشاره میکند، احتمالا یک دلیل خوب برای استفاده نکردن از فیس آیدی در خریدهای خانوادگی وجود دارد. پس از معرفی آیفون ۱۰ بسیاری از کاربران و منتقدان متوجه شدند که دوقلوها به دلیل شباهت زیاد میتوانند قفل دستگاه خواهر یا برادر خود را باز کنند. سیستم تشخیص چهره آیفون ۱۰ حتی فریب کودکی را خورده بود که به والدینش شباهت داشت. بسیاری از کودکان به والدین خود شباهت دارند و بهراحتی میتوانند به iPhone X آنها دسترسی داشته باشند و بدون اجازه خرید کنند. اپل احتمالا نمیخواهد به چنین کودکانی اجازهی دسترسی بدهد.
این محدودیت بنا به هر دلیلی که ایجاد شده باشد، مسئلهی مهمی را روشن میکند؛ هر کدام از سیستمهای تشخیص هویت بیومتریک، محدودیت خود را دارند و شرکتها را وادار میکنند سیاستهای امنیتی خود را مجددا مورد ارزیابی قرار دهند. احتمالا سالها طول میکشد تا سیستم تشخیص چهره بتواند تمامی استانداردها را دریافت کند و در تمامی شرایط کاربرد داشته باشد.