به گزارش سافت گذر، زمین شناسان معتقدند که دمای هسته زمین نزدیک به 5427 درجه سانتیگراد است که می توان این مقدار گرما را با سطح خورشید برابر دانست. به علاوه، آنها می گویند که هسته داخلی کره ای که روی آن زندگی می کنیم، به صورت مذاب می باشد.
سؤالی که اخیراً مطرح شده است این می باشد که چرا هسته زمین ذوب نمی شود؟
برای پاسخ دادن به این سؤال، به تازگی مطالعه ای انجام شده که تئوری جدیدی را در این زمینه مطرح کرده است. تیم انجام دهنده این گزارش، می گویند همانطور که آهن مایع می تواند زیر برخی سطوح باقی بماند، هسته زمین نیز ذوب نمی شود.
به گزارش سافت گذر، روی سطح کره زمین، اتم های آهن به شکل مکعب هستند و از آن جایی که این شکل محصول دمای معمولی فضاهای کره زمین است و فشار نیز به طور ثابت می باشد، دانشمندان به این باور رسیده اند که آهن توانایی سالم ماندن در شرایط سخت و دمای سوزان مانند هسته زمین را ندارد. در چنین شرایطی، ظاهر کریستال مانند آهن باید به شکل 5 مولکولی باشد.
با استفاده از ابر رایانه سوئدی به نام Triolith، تیم تحقیقاتی جدیداً داده های تازه ای را کشف کرده اند و به جزئیات بیشتری دست یافته اند.
داده های جدید نشان می دهند که هسته زمین دارای 96 درصد آهن خالص می باشد و 4 درصد دیگر نیز متشکل از نیکل و عناصر سبک دیگر است. مهمترین نکته در مورد این تحقیق، این است که مولکولهای مکعبی آهن، می توانند در دمای بسیار داغ هسته زمین باقی بمانند و همچنان ظاهر کریستالی شکل خود را حفظ نمایند.
به گزارش سافت گذر، آناتولی بلونوشکو، یکی از محققان این مطالعه می گوید:(( در شرایطی همچون شرایط هسته زمین، مولکولهای مکعبی آهن وجود دارند که باعث شده اند تا شکلی تشکیل شود که تابحال موفق به مشاهده آن نشده بودیم. به نظر می رسد داده های تحقیق ما ثبات مولکولهای مکعبی آهن را در شرایط گفته شده تأیید کند)).
ساختار کریستالی شکل مولکولهای آهن را می توان به سازه های کوچکتر اتم شکست و لایه های 2 بعدی اتم را مشاهده کرد. بنابراین اتم های آهن سازنده 8 گوشه یک مولکول مکعبی می باشند. چنین سازه هایی معمولاً پایدار و ثابت نیستند و به راحتی می توانند شکل خود را از دست بدهند ولی در شرایط سختی همچون هسته زمین، لایه هایی که جابجا می شوند، دوباره به جای خود بر می گردند و باعث ساخت سازه های جدید و پایدار می شوند. این اتفاقات، به طور طبیعی ساختار کریستالی شکل را با دخالت عملیات ذوب کردن، از بین می برند ولی آهن همچنان ساختار دو مکعبی خود را حفظ می کند.
به گزارش سافت گذر، بلونوشکو می گوید:(( تکان خوردن این صفحات، شبیه ساییده شدن چاقو بر لبه یک سطح است. اگرچه یک چاقو در حالات مختلف جابجا می شود، ولی مولکولهای مکعبی آهن ساختار خود را از دست نمی دهند و در دماهای زیاد ثابت می مانند حال آنکه نبود ثبات باعث تخریب شکل مکعبی در دماهای معمولی می شود)).
این یافته ها باعث شدند تا به سؤال دیگری در مورد لایه های درونی کره زمین نیز پاسخ داده شود. این سؤال عبارت است از اینکه چرا امواج زمین لرزه در هسته زمین، از یک قطب سریعتر به قطب دیگر می رود حرکت آنها از غرب به شرق آرامتر است؟
به گزارش سافت گذر، این پدیده با مشاهده ساختار ناهمگون هسته زمین پاسخ داده شد. برای مثال، یک لایه دارای بافتی است که اگر این بافت از شمال به جنوب حرکت کند، شکل ظاهری مولکولها تغییر می کند در غیر اینصورت، شکل مکعبی ثابت می ماند.
بلونوشکو ادامه می دهد:(( ویژگی خاص مولکولهای مکعبی که باعث می شود در دمای بسیار زیاد بدون تغییر باقی بماند، ممکن است دلیل اصلی ناهمگونی لایه های کره زمین باشد)).
منبع: newatlas.com