آذری جهرمی: پروژه سایفون مورد حمایت مالی مستقیم وزارت خارجه آمریکاست و تمام منابع مالیاش آنجا تامین میشود.
وزیر ارتباطات استفاده و فراگیری فیلترشکنها را تهدید بزرگتری نسبت به حضور یک پیامرسان دانست و گفت: انتقاد میکنند چرا سایفون بسته شد، در حالی که این موضوع آشکار است. پروژه سایفون مورد حمایت مالی مستقیم وزارت خارجه آمریکاست و تمام منابع مالیاش آنجا تامین میشود.
محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز در مراسم ارایه گزارش فعالیتها و پروژههای ایرانسل به مناسبت هفته ارتباطات با تاکید بر نقش فناوری اطلاعات در اقتصاد فرهنگ اظهار کرد: شبکههای اجتماعی فقط ابعاد امنیتی، سیاسی و خبری ندارند. اگر ما از این فضا حمایت میکنیم، از اتفاقات بعد آن نیست که حمایت میکنیم. ما نگران عقب ماندن در زمینه اتفاقات مثبت آن هستیم. اگر میگوییم باید همراهی مردم را در تصمیمات نهایی داشته باشیم، به این علت است. مدتی قبل میتوانستیم بگوییم رتبه شاخص امنیت مجازی را از 90 به 60 رساندیم اما پس از ترویج باجافزارها و بدافزارها نمیدانیم اکنون چه شاخص امنیتی داریم.
او در ادامه درباره علت بسته شدن فیلترشکن سایفون، توضیح داد: یکی از مدیران فیلترشکنها جایی نوشته بود که باید از ایران تشکر کنیم که به کسب و کار ما رونق داد؛ به همین دلیل نباید اجازه دهیم که این موضوع گسترش پیدا کند.
آذری جهرمی با بیان اینکه ما نباید به خاطر وابستگی از یک پیامرسان به پیامرسان دیگری برویم، افزود: باید اعتماد درونی را افزایش دهیم زیرا مردم بر اساس رفتارهای ما تاثیر میگیرند. دولت از همان ابتدا با مماشات کار میکرد، نه غرب زده و نه چشمش را بر اتفاقات منفی این فضا بسته بود اما اتفاقات مثبت هم در این فضا وجود دارد. مسئولان با اطلاع کامل از نتیجه، تصمیمی که گرفته شد را پیش بردهاند اما این موضوع نباید باعث ناامیدی شود. زیرا نه توسعه توقفپذیر است و نه این مسیر برگشتپذیر.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به فیلتر شدن شبکههای اجتماعی و پیامرسانهایی از جمله اورکات، فیس بوک و وی چت مانند تلگرام گفت: تا زمانی که تبیین سیاست نکنیم، در برخورد با رسانههای نوین دچار مشکل میشویم. مسئولان هر روز یک اظهارنظر میکنند و مردم نمیدانند تکلیفشان چیست اما باید یک استراتژی واحد در رسانه دیده شود.
او با بیان اینکه در عصر فناوری، اقتصاد و فرهنگ و سیاست به هم تنیده است، بیان کرد: ایجاد محدودیت در فضای مجازی طبیعتا در عرصه اقتصادی تاثیر خواهد گذاشت. حالا عدهای می گویند کسب و کاری در این فضا نبوده است. از طرفی تاثیرات عرصه اقتصادی در موضوعات فرهنگی هم موثر خواهد بود. بنابراین این فضا اکنون صرفا یک فضای خبری و رسانهای نیست.
وی با بیان اینکه دولت و نظام، توسعه فناوری اطلاعات را مصوب کرده و نسبت به آن مصمم هستند، اظهار کرد: خرده فرهنگها و خرده مشاغل با ظهور تکنولوژی رشد میکند. در حالی که دولتها برای ایجاد کسب و کاری که ارزش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی داشته باشد و یونیکورن محسوب شوند، تلاش زیادی میکنند؛ ما میبینیم که چند جوان در شرکت اسنپ به این واقعیت میرسند. اتفاقی که در دنیا رخ میدهد این است که گروههای کوچک، کارهای بزرگ میکنند. البته ما به مخالفت همیشگی عادت داریم. اما این مخالفتها خودتحریمی و محروم کردن خود از آثار این تحولات است.
به مخالفت با توسعه فناوری عادت داریم
وی ادامه داد: چندین سال برای ساماندهی خدمات حمل و نقل تلاش شد اما امروز شاهدیم فضایی ایجاد شده که همه مردم به تکنولوژیهای استفاده شده و مکانیزم موجود اعتماد دارند و حقوق مسافران و رانندگان قابل احصاء است.
او با ابراز رضایت از یونیکورن شدن اسنپ و رسیدن به درآمد ۵ هزار میلیارد تومانی بیان کرد: آنها در برابر هجمهها ایستادهاند و از این پس هم باید ادامه دهند و تحول ایجاد کنند. ما در حوزههای دیگر هم این ظرفیت را داریم. امروزه باشگاههای ورزشی به مدد فناوری اطلاعات خودگردان شدهاند و نیازی به بودجه دولتی ندارند. افراد خانههای روستایی خود را به محلی برای کسب درآمد تبدیل کردهاند. فناوری اطلاعات بومگردی را در ایران رونق داده و محرومترین مناطق امروز در حال توانمند شدن هستند. ما چالشهایی که در زمان راهاندازی 3G و 4G وجود داشت را فراموش نمیکنیم اما این مسیر همواره رو به جلوست و ناامید نمیشویم.
وی تصریح کرد: برنامه جدی ما در سال 1397 که از فردا در دولت استارت میخورد، این است که لایحهای تحت عنوان طرح نوآوری تنظیم شود و ما موانع را از سر راه کسب و کارها برداریم. مصوبه دوم نیز درباره فینتکهاست که فضای کسب و کار بزرگی ایجاد میکند و تاثیر زیادی در بازار فناوری اطلاعات دارد.
همچنین مدیرعامل اپراتور دوم تلفن همراه در این مراسم تعویض مودمهای وایمکس ایرانسل را در جهت اختصاص تمامی پهنای باند موجود به TD-LTE و بهبود کیفیت اینترنت ثابت اعلام کرد.
علیرضا قلمبر دزفولی با اشاره به تعویض مودمهای وایمکس ایرانسل تا پایان اردیبهشتماه اظهار کرد: در صورت موافقت رگولاتوری، با تعویض مودمهای وایمکس به اینترنت ثابت TD-LTE از ۳۱ اردیبهشت، تمامی پهنای باند به TD-LTE اختصاص مییابد. اما اگر ۵۵ مگاهرتز فضا را به TD-LTE اختصاص ندهیم، مردم برتری این سرویس را متوجه نمیشوند.
وی با تاکید بر افزایش مصرف دیتا در مشترکان ایرانسل بیان کرد: مصرف دیتای دنیا از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، افزایش چهار برابری داشته اما ایرانسل افزایش ۵۵ برابری داشته است؛ البته این موضوع میتواند به علت عقبماندگی توسعه تکنولوژی ایران نسبت به جهان هم باشد.
قلمبر دزفولی همچنین با اشاره به لزوم توسعه اینترنت در مناطق کمتر توسعهیافته خاطرنشان کرد: ایرانسل به دنبال این است که یک گوشی ارزانقیمت را به کار بگیرد که روستاییان هم بتوانند از آن استفاده کنند.