به گزارش سافت گذر، مهندسان پزشکی دانشگاه MIT قرص های هوشمندی تولید کردند که می تواند از درون بدن، با سیگنالهای ارسال شده توسط گوشی تلفن همراه کنترل شود.
این تکنولوژی در نوع خود، بسیار منحصربفرد است زیرا از ترکیب بیولوژی مصنوعی و الکترونیک استفاده می کند تا مشکلات بیماران را متوجه شود.
محققان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست نیز اخیراً نوعی قرص هوشمند ساخته اند که هم به راحتی می توان به آن دسترسی داشت و به وسیله آن می توانیم از درون معده، چندین بیماری را تشخیص دهیم.
آنها می گویند که این قرصها حسگر الکترونیکی باکتریایی دارند و باعث می شوند شیوه تشخیص دکترها را تغییر داده و مشکلات معده را درمان نماید.
قرص هوشمند در دسترس
این قرص هوشمند، شباهت زیادی به کپسول دارد که هم کوچک است، هم به راحتی می توان آن را کنترل کرد و هم سنسور کم قدرتی دارد. ضمن اینکه اندازه آن نیز به اندازه یک اینچ (2.5 سانتی متر) می باشد.
به گزارش سافت گذر، بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه MIT، این تکنولوژی برای نخستین بار است که انجام شده زیرا از سنسورهایی بهره می برد که باکتری های شبیه به ژنتیک دارد تا خونریزی در اندام گوارشی را به خوبی تشخیص دهد.
به علاوه، این تکنولوژی می تواند سیگنالهایی را از گوشی دریافت کرده و به آن سیگنال ارسال نماید. این سیگنالها به پزشکان کمک می کند تا برخی بیماریها مانند التباهات روده، زخم معده و سرطان روده بزرگ را تشخیص دهند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، سرطان روده بزرگ دومین دلیل مرگ و میر در ایالات متحده است. بنابراین تشخیص این بیماری می تواند باعث کاهش چشمگیر بیماریها شود.
به علاوه، این فناوری قادر است تا به پزشکان کمک کند تا بخشهایی از شکم که مشاهده آنها سخت است را نیز ببینند. این برای بیمارانی کاربرد دارد که از بیماری کروهن رنج می برند. این دستگاه تا به حال بر روی خوک ها آزمایش شده است هرچند هنوز به بررسی های بیشتری نیاز دارد تا بتوان از برای انسانها استفاده شود.
بیولوژی مصنوعی و الکترونیک
بر اساس تحقیقات مهندسان دانشگاه MIT، این قرصها با استفاده از باکتریهای E. Coli آزمایش شده اند. لازم به ذکر است که باکتریهای اشاره شده ضرر زیادی ندارد.
به گزارش سافت گذر، کاری که مهندسان MIT کردند، تلاش برای بزرگنمایی سلولها با DNA بود تا پزشکان بتوانند هموگلوبین یک مولکول که آهن دارد را ببینند.
از نظر جنبه الکترونیکی نیز، این دستگاه از تراشه کامپیوتری، چراغ کوچک، باتری 2.7 ولت و یک فرستنده استفاده می کند تا سیگنالها را به گوشی هوشمند ارسال کند.
این مطالعه در ژورنال آنلاین Science، در تاریخ 24 می منتشر شد.
تیموتی لو، استادیار مهندسی برق، علوم کامپیوتر و مهندسی بیولوژیک دانشگاه MIT می گوید:(( با استفاده همزمان از سنسورهای مهندسی بیولوژیکی و قطعات بیسیم کم قدرت برقی، ما توانستیم سیگنالهای بیولوژیکی بیمار را تشخیص دهیم و برای ارتقا سلامتی انسانها، بیماریها را کنترل نماییم)).
داروهای دیجیتالی
این دستگاه جدیدترین تکنولوژی در رشته در حال گسترش داروهای دیجیتال است. این داروها را که می توان بلعید، برای نخستین بار توسط سازمان غذا و دارو آمریکا و در سال 2017 به تأیید رسیدند.
نخستین دارو از این فناوری، نوعی قرص است که نشان می دهد آیا بیمار آن را درست قورت داده یا خیر؟
منبع: techtimes.com