در بازار فعلی، یک گوشی برای دوام آوردن باید از هوش مصنوعی استفاده کند. یکی از قطعاتی که میتواند از هوش مصنوعی بهره ببرد، تراشه گوشیها میباشد. در حال حاضر تلفنهای همراه زیادی وجود دارند که از تراشههایی بهره میبرند که دارای هوش مصنوعی هستند. برای آشنایی بیشتر با این دستگاهها و پردازندههای آنها، با سافت گذر همراه باشید.
گوشیهای موجود
بیونیک A12
آیفونهای جدید و پردازندههای آنان یعنی بیونیک A12 که به خاطر موتور نورونی آن پیشرفتهتر از قبل شدهاند، دارای 8 هسته میباشند که توانایی انجام 5 تریلیون عملیات در هر ثانیه را دارند. اپل از قدرت هوش مصنوعی نه تنها در دوربین استفاده میکند بلکه هنگام بازگشایی قفل صفحه نمایش و انجام کارهای مربوط به واقعیت افزوده نیز از این تکنولوژی بهره میبرد.
تعداد هستههای محاسبه کننده: 2x Vertex، 4x Tempest
نهایت سرعت پردازنده: 2.49 گیگاهرتز
GPU: هشت هستهای، طراحی اختصاصی
NPU: هشت هسته
HiSilicon Kirin 980
شرکت HiSilicon که به عنوان کمپانی تولیدکننده تراشهها با همین نام شناخته میشود، بخشی از هوآوی بوده و اولین شرکتی در دنیا لقب گرفته که پردازنده 7 نانومتری تولید کرده و 2 NPU در آن قرار داده است. این محصول که میتواند در هر ثانیه 4500 تصویر را بررسی کند، تأثیر زیادی در تشخیص اشیاء هنگام عکسبرداری دارد. البته این فناوری امروزه هنگام فیلمبرداری نیز کارایی زیادی پیدا کرده است.
تعداد هستههای محاسبه کننده: 4xCortex A55، 4xCortex A76
نهایت سرعت: 2.6 گیگاهرتز
GPU: Mali-G76
NPU: دو هستهای
پردازندههای آتی
سامسونگ اکزینوس 9820
با اکزینوس 9820، سامسونگ نیز در اوایل سال 2019 از پردازندهای رونمایی خواهد کرد که از هوش مصنوعی بهره میبرد. البته هنوز مشخص نیست این قطعه چگونه کار میکند و چه شکلی خواهد داشت ولی یکی از احتمالات آن است که این پردازنده بتواند دستیار هوشمند شرکت کرهای یعنی بیکسبی را کمک کند.
کووالکوم اسنپدراگون 855
برترین تولیدکننده پردازنده برای گوشیها یعنی کووالکوم هنوز محصولی نساخته که در آن NPU وجود داشته باشد. به جای آن، تراشههای اسنپدراگون از GPU برای انجام کارهای مربوط به هوش مصنوعی بهره میبرند. حالا به خاطر اینکه این کار بهرهوری کمتری دارد انتظار میرود که اسنپدراگون 855 واحد شمارشگر مخصوص به یادگیری ماشینی را داشته باشد.
مدلهای معرفی شده
اپل بیونیک A11
پس از جایگزینی تکنولوژی تشخیص چهره به جای سنسور فیس آیدی در آیفون ایکس، اپل با به کارگیری تراشه بیونیک A11 برای نخستین بار از هوش مصنوعی استفاده کرد. به خاطر وجود فناوری تشخیص چهره، به کارگیری این قطعه ضرورت پیدا کرد زیرا برای انجام این کار، باید سرعت و دقت عمل همزمان به کار گرفته شود. بنابراین با موتور نورونی موجود و چندین هسته CPU، بیونیک A11 به یک محصول ایدهآل تبدیل شد.
تعداد هستههای شمارشگر: 2xMonsoon، 4xMistral
نهایت سرعت: 2.39 گیگاهرتز
GPU: سه هستهای، طراحی اختصاصی
NPU: تک هستهای
HiSilicon Kirin 970
آخرین مورد، HiSilicon Kirin 970 میباشد که هوآوی به اولین کمپانی تبدیل شد از آن استفاده میکند. این تراشه دارای قابلیت یادگیری ماشینی و NPU اختصاصی است. گوشیهایی نظیر هوآوی میت 10 پرو از این پردازنده بهره میبرند که بیشترین کارایی آن هنگام استفاده از دوربین میباشد.
تعداد هستههای شمارشگر: 4xCortex A53، 4xCortex A73
نهایت سرعت: 2.36 گیگاهرتز
GPU: Mali-G12
NPU: تک هستهای
منبع: androidpit.com