گوشیهای جدید از هر نظر فوقالعادهاند ولی به مرور زمان سرعت آنها کم شده و باز کردن اپلیکیشنهای مختلف به خوبی انجام نمیشود. ضمن اینکه بعضاً دوام باتری نیز کاهش مییابد. اگر این مسئله برای شما آشناست، باید بگوییم که مشکل به نرمافزارهای پسزمینهای مربوط میشود که معمولاً سرعت دستگاه را پایین میآورند اما شما به عنوان مالک دستگاه باید اقداماتی انجام دهید. با سافت گذر همراه باشید تا راهکارهای مختلف را آموزش دهیم.
کنترل کردن فرآیندهای در حال انجام پسزمینه
بهترین روش برای کنترل فرآیندهای پسزمینه، استفاده از ابزارهای نشاندهنده فعالیتها در اندروید میباشد. چگونگی کارکرد این ابزارها بستگی به سازنده دستگاه و ورژن اندروید شما دارد.
در برخی موارد، اولین کاری که باید انجام شود، فعالسازی Developer options است. برای انجام این کار بهتر است به تنظیمات (Settings) و درباره دستگاه (About phone) بروید و سپس 7 بار روی آپشن شماره ساخت (Build number) ضربه بزنید تا اعلانی مشاهده کنید که میگوید Developer options فعال شده است.
در بسیاری از دستگاهها، گزینه بعدی که باید به دنبال آن بگردید، Processes، Process Stats یا Running services میباشد. امکان پیدا کردن این آپشنها در مسیر زیر وجود دارد:
Settings > Developer Options > Processes or Settings > Developer options > Running services
این گزینهها شما را به فرآیندهای در حال اجرا میبرد تا نشان دهد رم دستگاه چهقدر درگیر است.
مطمئناً متوقف کردن اپلیکیشنهای پرمصرف در پسزمینه وسوسه کننده است ولی باید پیش از انجام این کار ببینید که چه برنامهای را میخواهید متوقف نمایید زیرا ممکن است گوشی آسیب جدی ببیند.
شما همچنین میتوانید روی گزینه settings در منوی Services یا Processes کلیک کنید تا فعالیتهای در حال اجرا و فعالیتهای متوقف شده را مشاهده نمایید.
برخی دستگاهها برای دستیابی به Developer options، روشهای خاص خود را دارند بنابراین بهترین کار در این شرایط سرچ کردن در مورد گوشی در گوگل است.
نمیدانم کدام اپلیکیشنها را متوقف کنم!!!
اگر نمیخواهید مشکلی برای گوشی به وجود بیاید، بهتر است از متوقف کردن اپلیکیشنهایی که دارای کلمه Google هستند اجتناب کنید اما در صورتی که نرمافزارهای پخش کننده رسانه یا موزیک/ویدیو پلیرها مقصر کاهش ظرفیت باتری هستند، آنها را متوقف نمایید. ضمن اینکه نرمافزارهای مهم خودشان به شما اجازه متوقف کردنشان را نمیدهند.
برای متوقف کردن دستی یک نرمافزار، از لیست موجود، به آدرس زیر بروید:
Settings > Developer Options > Processes (یا Running Services) سپس کلیک کردن روی گزینه Stop.
برای توقف اجباری یا لغو نصب یک اپلیکیشن، به آدرس زیر بروید و نرمافزار مدنظر خود را انتخاب و حذف کنید. هر اپلیکیشنی که پس از انتخاب گزینه Show System Apps نمایش داده میشود را حذف نکنید:
Settings > Applications > Application manager
نکته: در برخی موارد، یک نرمافزار پس از متوقف شدن دوباره شروع به بکاپگیری میشود.
اگر روی آپشنهای More یا Settings ضربه زدید، میتوانید مقدار رم استفاده شده توسط فرآیندهای متوقف شده را مشاهده کنید.
برای مقابله با نرمافزارهایی که به این سادگیها متوقف نمیشوند، بهتر است به مسیر زیر بروید و از راهکار زیر بهره ببرید:
Settings > Applications > Application manager > انتخاب اپلیکیشن > Force Stop یا Uninstall
نگاهی کوتاه به اپلیکیشنهای مصرفکننده باتری
اگر هنگام مشاهده گزینههای بالا، آپشنهای دیگری نیز مشاهده کردید، شاید اطلاعاتی از اپلیکیشنهای موجود در لیست دیده باشید که باتری گوشی را بیش از حد مجاز مصرف میکنند.
برای اینکه ببینید چهقدر دستتان برای اتخاذ راهکار باز است، به آدرس زیر بروید:
Settings > Battery
در اینجا شما میتوانید لیستی از نرمافزارها را ببینید که نسبت به بقیه بیشتر باتری مصرف میکنند. همچنین شما قادر خواهید بود که هر اپلیکیشن را به صورت جداگانه متوقف کنید. همین قانون به لغو نصب یا متوقف کردن اپلیکیشنهایی که در تب Processes وجود دارند نیز اطلاق میشود فقط حواستان باشد که چه برنامهای را متوقف یا لغو نصب میکنید.
نکته: برخی گوشیها نرمافزارها را به دو گروه system و non-system تقسیم میکنند و بعضی دیگر نیز دو دسته hardware و software به وجود آوردهاند.
نکته: با توجه به اینکه هر نسخه از اندروید گزینههای بیشتری برای مدیریت باتری در اختیار کاربران قرار میدهد، بنابراین کاری که شما باید انجام دهید، در ورژنهای جدید، به مراتب کمتر است. برای مثال در اندروید 6، یک گزینه کارآمد، Doze نام دارد که سبب میشود در مواقعی که از گوشی استفاده نمیکنید، دستگاه به حالت نیمه فعال دربیاید. در اندروید 7، گوشی به حالت نیمه فعال در نمیآید بلکه تا زمانی که از آن استفاده نشده، کار نخواهد کرد. در اندروید 8 گزینه Background Execution Limits را اضافه شده تا از فعالیت بیش از حد اپلیکیشنها در پسزمینه جلوگیری کند.
سامسونگ و برخی شرکتهای دیگر گزینههای مناسبی برای مدیریت باتری و رم پیش روی کاربران میگذارند.
بعضی کاربران گزارش دادهاند که گزینه Doze بر مصرف باتری آنها اثر منفی گذاشته است ولی پیشنهاد ما این است که حداقل یک بار هم که شده این قابلیت را امتحان کنید.
اپلیکیشنهای بهبود دهنده رم و متوقف کننده برنامه
در دو سیستم عامل اندروید و iOS، بسیاری بر این باورند که استفاده از اپلیکیشنهای بهبود دهنده رم یا متوقف کردن برنامهها بیشتر اثر منفی میگذارد بنابراین نصب یک برنامه به این منظور ممکن است منطقی نباشد.
یک نرمافزار متوقف کننده اپلیکیشن که به صورت مداوم نرمافزارهای شما را متوقف میکند، مطمئناً اثر سوء برای دوام باتری خواهد گذاشت زیرا فرآیند ریاستارت و متوقف کردن را پشت سر هم انجام میدهد بنابراین بهتر است از نصب چنین اپلیکیشنهایی صرفنظر کنید. ضمن اینکه اگر شما از یک گوشی روت شده استفاده میکنید، این برنامهها مطمئناً دستگاهتان را تحت تأثیر منفی قرار میدهد هرچند بسیاری از این نرمافزارها را باید روی گوشی روت شده نصب نمایید. البته گزینهای وجود دارد که هم برای دستگاه روت شده کاربرد دارد و هم برای روت نشده و آن دانلود
Greenify میباشد.
گوشی روت نشده گزینههای زیادی در این زمینه نخواهند داشت ولی باز هم میتوانید با افزودن ویجت، به دستگاه بگویید که کدام اپلیکیشن را متوقف کند.
آیا شما از اپلیکیشنهای اینچنینی استفاده کردهاید؟ آنها را به ما معرفی کنید.
منبع: androidpit.com