به گزارش سافت گذر، از زمانی که هوآوی وارد لیست سیاه دولت آمریکا شده، نتوانسته با شرکتهای واقع در ایالات متحده تجارت کند در نتیجه گوگل، کووالکوم، اینتل و . . . این اجازه را نداشتند با کمپانی چینی مراودات خود را ادامه دهند به همین دلیل هوآوی دستبهکار شد و سیستم عامل و فروشگاه نرمافزاری مخصوص به خود را طراحی کرد.
در تاریخ 29 ژوئن، دونالد ترامپ خبر داد که شرکتهای آمریکایی میتوانند با هوآوی معاملات خود را ادامه دهند و فقط سختافزار به او بفروشند زیرا این قطعات مشکلی برای امنیت ملی ندارند. روز بعد، لارنس کودلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید اعلام کرد که هوآوی همچنان در لیست سیاه باقی مانده و شرکتهایی که میخواهند با این کمپانی معاملات را ادامه دهند، باید منتظر تعطیلی باشند. حالا هوآوی و شرکای آمریکاییاش که معمولاً به اندازه 11 میلیارد دلار معامله انجام میدادند، کاملاً گیج شدهاند.
امروز رویترز گزارش داده که در دو هفته آینده، شرایط به حالت عادی بازخواهد گشت و کمپانیهای آمریکایی قادر خواهند بود محصولات خود را به هوآوی بفروشند. البته ویلبر راس، مشاور تجاری کنگره آمریکا هفته پیش گفت که این معاملات باید با اخذ مجوز انجام شوند و در صورتی مجوز صادر خواهد شد که برای امنیت ملی خطری نداشته باشد. حالا همه مقاماتی که در اینباره سخن میگویند، بر این باورند که در آینده محدودیتی وجود نخواهد داشت.
سخنگوی
هوآوی هم اظهار کرد:«« محدودیتهای اعمال شده به خاطر قرارگیری ما در لیست سیاه باید کاملاً برداشته شود نه اینکه برای انجام معاملات مجوز بگیریم. شرکت ما به خاطر اتهامات واهی مربوط به خطرات امنیتی مورد هجمه واقع شده و تحریمها و محدودیتها فاقد ارزش هستند»».
هوآوی به این دلیل تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده به حساب میآید زیرا دولت چین میخواهد به نفع خودش اطلاعاتی داشته باشد. لیانگ هوا، مدیر هوآوی میگوید که اگر از این شرکت درخواست شود جاسوسی کند، آن را رد خواهد کرد اما قانونگذاران آمریکایی به این اتفاقات بیتوجه بودهاند و میترسند که گوشیها و تجهیزات شبکهای این شرکت ابزار جاسوسی باشند. لیانگ همچنین اعلام کرده که هوآوی حاضر است با کشورهای متقاضی، توافقنامه علیه جاسوسی امضا کند.
اگر تحریمهای دولت آمریکا اعمال نمیشد، هوآوی به هدف خودش که میخواست برترین تولیدکننده گوشی در دنیا شود، میرسید. این شرکت در سال گذشته 206 میلیون موبایل فروخت و پس از سامسونگ و اپل، سوم شد. در سهماهه اول امسال، این کمپانی چینی با فروش 59 میلیون دستگاه دوم شد تا آمار سالانه او 50.3 درصد رشد کند. حالا با شرایط ایجاد شده، هوآوی انتظار دارد فروش محصولاتش 40 تا 60 درصد کمتر شود. بنابراین تعداد گوشیهای فروخته شده در خارج از چین که پارسال 100 میلیون بود، امسال به 40 تا 60 میلیون میرسد.
علیرغم اینکه هوآوی میخواهد بدون نیاز به مجوز با کمپانیهای آمریکایی محصولاتش را تولید کند ولی تا زمانی که قانونگذاران این کشور مطمئن نشوند این شرکت جاسوسی نمیکند، تحریمها را لغو نخواهند کرد.
منبع: phonearena.com