به گزارش سافت گذر، گوگل در حال جایگزین کردن روش های ردیابی اختصاصی خود با کوکی های متفرقه است تا کنترل فضای اینترنتی را از دست تبلیغ کنندگان خارج و خودش آن را مدیریت کند.
البته گوگل می گوید که این روش از حریم شخصی افراد حفاظت خواهد کرد اما 15 دادستان کل، این شرکت را به ردیابی و جاسوسی متهم کرده اند.
برخی از کارشناسان می گویند که زیاد نگران این موضوع نبودند زیرا فکر می کردند همچون ویندوز 10، در کروم نیز گزینه ای وجود خواهد داشت که اجازه می داد کاربران تحت تأثیر این تصمیم گوگل قرار نگیرند اما گویا فعلاً خبری از این آپشن نیست.
از طرفی، رفتارهای اولیه گوگل نیز تا کنون چندان خوشحال کننده نبوده است. این شرکت ویژگی FLOC را آزمایش و با استفاده از آن سعی کرده اسامی کاربری افراد و تاریخچه جستجو آنها را به دست آورد و در نهایت آنها را با شرکت های مختلف به اشتراک بگذارد و آنها تبلیغات پخش کنند. در حالی که به نظر می رسید این اسامی کاربری زیاد مهم نباشند ولی همین نام ها به تبلیغ کنندگان کمک خواهند کرد راحت تر هویت افراد را شناسایی نمایند.
گوگل در حال حاضر 0.5 درصد کاربران کروم را در این ویژگی آزمایشی شرکت داده است. این افراد صرف نظر از تنظیمات مربوط به حریم شخصی و تبلیغات، به صورت کاملاً اتفاقی انتخاب شده اند و تنها راه خروج از این ویژگی هم آن است که کوکی های متفرقه را از کروم خاموش کنیم.
گوگل برنامه ریزی کرده تا این ویژگی را برای 5 درصد کاربران کروم فعال کند که تقریباً تعداد آنها به 100 میلیون نفر می رسد و سپس آن را روی تمامی افراد آزمایش نماید.
متأسفانه خیلی از افراد بدون رضایت خودشان در این پروژه آزمایشی شرکت داده شده اند به همین دلیل به صورت دوبله از آنها جاسوسی می شود؛ یکی توسط کوکی ها و دیگری توسط FLOC.
به علاوه، کسی فکر نمی کرد که گوگل می خواهد اسامی کاربری و حتی داده های تاریخچه جستجو آنها را به دست آورد.
در حال حاضر چیزی که بیش از همه ما را خشمگین می کند آن است که گوگل به کاربران اجازه نداده تا خودشان تصمیم بگیرند. به هر حال، امیدواریم یک شرکت دیگر مانند مایکروسافت که از تبلیغات درآمد کسب نمی کند، پا پیش بگذارد و مرورگری بسازد که قصد جاسوسی از کاربران را ندارد.
منبع: mspoweruser.com