به گزارش سافت گذر، یکی از اپلیکیشن هایی که در چند ماه اخیر به شدت محبوب شده، کلاب هاوس می باشد. این برنامه فعلاً امکان برقراری چت روم های صوتی را به وجود آورده و برای اینکه افراد بتوانند از آن استفاده کنند نیز می بایست از سوی دیگران دعوت شوند. همچنین، در حال حاضر تنها نسخه iOS آن عرضه شده و به نظر می رسد هنوز چند ماه تا زمان انتشار ورژن اندرویدی آن باقی مانده است.
روز گذشته اما، خبر رسید که گروهی از مجرمین سایبری با پخش تبلیغات در فیسبوک، کاربران را به نصب نسخه PC کلاب هاوس که اصلاً وجود ندارد، ترغیب کردند. با این حال، برخی ها فریب خوردند و پس از ثبت نام، بدافزاری در رایانه شان نصب شد. البته در حال حاضر از پخش این تبلیغات جلوگیری شده است.
جدیدترین مشکل پیش آمده پیرامون کلاب هاوس، انتشار اطلاعات شخصی بیش از 1.3 میلیون نفر می باشد. این اتفاق در حالی رخ داده است که چند روز پیش داده های بیش از 1 میلیارد کاربر فیسبوک و لینکدین به طور آنلاین افشا شده بود. البته تفاوت این است که اطلاعات مربوط به کلاب هاوس به صورت رایگان و در ابعادی گسترده تر منتشر شده اند.
داده های منتشر شده حاوی نام کاربری، اسم، آدرس تصویر، اکانت توییتر، اکانت اینستاگرام، تعداد فالو کنندگان، تعداد فالو شوندگان، تاریخ ساخت اکانت و اسم حساب کاربری که از او دعوت کرده بود، می باشند. به عبارت دیگر، این اطلاعات برای هکرها حکم جواهر را دارند.
در این میان، کلاب هاوس مدعی شده که هیچ داده ای منتشر نشده و اطلاعاتی که در اختیار افراد قرار گرفته اند به صورت رایگان از طریق API او در دسترس بوده اند. همین ادعا خودش شک و شبهه ها در مورد نحوه حفاظت از حریم شخصی کاربران را به وجود می آورد. واقعاً چه لزومی دارد این حجم از اطلاعات در دسترس همگان قرار گیرند؟.
یکی از خبرگزاری ها می گوید که کاربران باید هنگام پاسخ دادن به پیام ها و ایمیل های مشکوک نهایت احتیاط را به خرج دهند و همواره از پسوردهای قدرتمند استفاده کنند و روش تأیید دو مرحله ای را به کار گیرند.
منبع: phonearena.com