به گزارش سافت گذر، استفاده از هوش مصنوعی در علم پزشکی اتفاق تازه ای نیست. در دوران همه گیری کرونا، محققان و سازمان های مختلف از این حوزه برای تشخیص و مدیریت این بیماری استفاده کردند. در حالی که اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده ولی هنوز جا دارد تا از AI در سایر بخش ها نیز بهره گرفته شود. در این بین، گوگل دارد ابزارهای هوش مصنوعی توسعه می دهد تا با آنها بیماری های پوستی را تشخیص دهد.
بر این اساس، گوگل در حال ساخت یک ابزار هوش مصنوعی است که تنها با استفاده از دوربین گوشی می تواند بیماری ها و شرایط پوست کاربران را تشخیص دهد. این شرکت می گوید که میلیاردها انسان از بیماری های پوستی رنج می برند ولی تعداد متخصصان بسیار کم هستند بنابراین این ابزار آمده تا این خلأ را پر کند. با استفاده از این شیوه مبتنی بر وب، شما می توانید سه عکس از زوایای مختلف و از قسمت مشکل دار پوست بگیرید و در ادامه چند سؤال پرسیده خواهد شد. با بررسی تصاویر و پاسخ های داده شده، مدل هوش مصنوعی اطلاعات لازم و مناسب را در اختیارتان قرار خواهد داد. در حال حاضر این مدل توانایی تشخیص 288 نوع از شرایط پوستی را دارد.
گوگل ادعا می کند که این ابزار توسط میلیون ها داده آموزش داده شده ولی فعلاً برای کمک گرفتن کاربرد دارد. ضمن اینکه این سیستم هنوز توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده ارزیابی نشده بنابراین نمی توان از آن در جاهای مختلف استفاده کرد. کمپانی مالک اندروید برنامه دارد تا روش آزمایشی این ابزار را طی ماه های آتی به کار گیرد.
برای تشخیص بیماری های پوستی نیز گوگل از سیستم های یادگیری عمیق استفاده می کند تا بیماران احتمالی را تشخیص و به آنها روش های مختلف مداوا را آموزش دهد. این مدل از تصاویر X-ray بخصوصی از سینه بیماران بهره می برد و بعد از آن از افراد می خواهد برای انجام آزمایش های گوناگون مراحل مختلف را طی نمایند.
گوگل می گوید که این مدل نمرات مثبت و منفی را از چهارده پزشک رادیولوژیست دریافت کرد. برای ساخت این سیستم هوش مصنوعی هم از داده های تشخیص داده شده از 9 کشور و داده های آزمایشی 5 کشور استفاده شده است. این مدل خروجی ها را با اعداد 0 یا 1 نمایش می دهد و این یعنی نشان خواهد داد آیا نیاز است اقدامات درمانی در آینده انجام شوند یا خیر. در ادامه پیشنهاد روش های درمانی بر عهده کلینیک های پزشکی خواهد بود.
در پایان اشاره کنیم که گوگل دارد با همکاری با بیمارستان های زامبیا و هند، این پروژه تحقیقاتی خود را گسترش می دهد.
منبع: neowin.net