اگر مدت زیادی را به بررسی بخش Activity Monitor سیستم عامل macOS اختصاص می دهید، متوجه شده اید که فرآیندها و پردازش های مختلفی در این بخش در حال انجام هستند. اما منظور از آنها چیست؟ آیا بستن آنها کار درستی است؟ با سافت گذر همراه باشید تا پاسخ این سؤالات را بدهیم.
نکته 1: در گذشته فرآیندها و پردازش های در حال انجام در ویندوز 10 را به شما آموزش داده ایم.
نکته 2: پیش تر قسمت های اول تا هفتم این مجموعه خبری را منتشر کرده بودیم که می توانید آنها را از لینک های ارائه شده در انتهای این مطلب بخوانید.
منظور از AppleSpell چیست و چرا اجرا می شود؟
AppleSpell همان بررسی کننده درونی macOS برای خطاهای املایی احتمالی است. البته در سیستم عاملی که اپل ساخته، این فرآیند تقریباً در همه جا کار می کند به غیر از نرم افزارهای آفیس مایکروسافت که بررسی کننده خطاهای املایی خاص خودش را دارد.
این یعنی هر اپلیکیشنی که در آن متن می نویسید مدام از AppleSpell استفاده می کند بنابراین در حال اجرا بودن دائمی این فرآیند امری کاملاً طبیعی است.
انتظار می رود این فرآیند انرژی از منابع مک بوک هدر ندهد اما اگر با این مشکل مواجه شدید، خاموش کردن autocorrect (تصحیح خودکار) راه حل مناسبی خواهد بود. البته پیش از انجام این کار، بد نیست خودِ AppleSpell را از طریق دستور زیر ری استارت نمایید:
Killall AppleSpell
در اکثر مواقع، AppleSpell فرآیندی است که اصلاً نیازی نخواهد بود به آن توجه کنید. مطمئناً اشتباه نوشتن کلمات کمی خجالت آور است اما کسانی که مدام از این اشتباهات می کنند، می توانند از این فرآیند و ویژگی کاربردی سیستم عامل macOS بهره ببرند.
منظور از dasd چیست و چرا اجرا می شود؟
DAS مخفف کلمات Duet Activity Scheduler می باشد که معمولاً در پس زمینه اجرا می شود و وظیفه مدیریت سایر فرآیندهای در حال اجرا را بر عهده دارد.
با این اوصاف، dasd به مدیریت، زمانبندی و نحوه اجرای فعالیت ها در پس زمینه کمک می کند اما چگونه؟. در یکی از پست های منتشر شده در سایت Electric Light Company در این باره نوشته شده است:«« Duet Activity Scheduler یا همان DAS لیستی از فعالیت های ذخیره شده در پس زمینه که بیش از 70 زیر شاخه دارند را ایجاد می کند. این ویژگی طبق معیارهای خاصی مانند زمان، نحوه اجرا شدن هر فعالیت را بر اساس ترتیب خاصی مشخص خواهد کرد»».
با توضیحات داده شده، خیلی خلاصه بگوییم که dasd لیست فرآیندهای در حال انجام در پس زمینه را بررسی و مدیریت می کند. این اتفاقی است که اکثر کاربران macOS اصلاً از رخ دادن آن باخبر نیستند.
dasd انرژی زیادی از مک بوک هدر نخواهد داد ولی اگر مشکل ساز شد، احتمال مشکل اصلی را یک فرآیند ایجاد نکرده است بنابراین بررسی نمایید ببینید کدام پردازش بیش از همه حافظه یا رم را درگیر کرده است.
منظور از storedownloadd چیست و اجرا می شود؟
storedownloadd فرآیندی است که وظیفه دانلود نرم افزارها از مک اپ استور را بر عهده دارد.
اسم این فرآیند خودش گویای همه چیز است اما بد نیست در موردش اطلاعات بیشتری نیز داشته باشید. اولاً، درگیر شدن منابع مک بوک توسط storedownloadd تنها زمانی رخ می دهد که دارید از مک اپ استور چیزی دانلود می کنید؛ حال فرقی ندارد در حال بارگذاری نرم افزار هستید یا دارید چیزی را آپدیت می نمایید.
دوماً، این فرآیند در آدرس /System/Library/PrivateFrameworks/CommerceKit.framework/Versions/A/Resources/ قرار دارد؛ فولدری که به اکثر فرآیندهای مربوط به مک اپ استور مانند installd جای داده است.
این فرآیند انرژی زیادی از رایانه هدر نخواهد داد مگر اینکه در حال دانلود کردن چیزی باشد. شما می توانید برای بررسی مشکل، بارگذاری های در حال انجام و سپس زدن گزینه Updates در مک اپ استور را امتحان کنید.
همیشه توجه داشته باشید که نرم افزارهای خود را بروز نگه دارید حتی اگر گزینه آپدیت خودکار آنها را خاموش کرده اید.
منظور از assistant_service و assistantd چیست و چرا اجرا می شوند؟
فرآیندهای assistant_service و assistantd بخشی از macOS هستند و امکان فعالیت به دستیار هوشمند اپل یعنی سیری و تایپ شدن کلمات را به وجود می آورد.
واقعیت را بگوییم که در هیچ جا توضیح خاصی در مورد این دو فرآیند داده نشده اما با چند آزمایش ساده می توانیم بگوییم که بخشی از macOS بوده و هر دو به سیری و اسپات لایت مربوط هستند.
نکته اول آنکه زمانی که دستیار صوتی اپل یعنی سیری یا اسپات لایت اجرا می شود، مصرف CPU توسط assistant_service و assistantd افزایش می یابد. دوم اینکه هر دو فرآیند در آدرس /System/Library/PrivateFrameworks/AssistantServices.framework/ قرار دارند که به سیری مربوط می شوند. سوم آنکه Activity Monitor تأیید می کند که این فرآیندها به مخاطبان و تقویم دسترسی دارند؛ یعنی دقیقاً همان مواردی که سیری برای بررسی ایمیل ها و تاریخ رویدادهای مختلف به آنها نیازمند است.
با این اوصاف، در حالی که نمی توانیم رسماً بگوییم assistant_service و assistantd چه کارهایی انجام می دهند ولی می توانیم عنوان کنیم که بخشی از macOS هستند و به سیری و اسپات لایت مربوط می شوند.
برخی از کاربران گزارش داده اند که وقتی سیری را اجرا می کنند، assistantd درخواست دسترسی به مخاطبان را ارائه می نماید. بر این اساس، دسترسی دادن به این فرآیند از به نمایش درآمدن این پیام های پاپ آپ جلوگیری خواهد کرد.
این دو فرآیند انرژی زیادی را از CPU هدر نخواهند داد اما اگر این اتفاق افتاد، به کلی سیری را غیرفعال نمایید.
آشنایی با فرآیندها و پردازش های macOS؛ قسمت دوم
آشنایی با فرآیندها و پردازش های macOS؛ قسمت سوم
آشنایی با فرآیندها و پردازش های macOS؛ قسمت چهارم
آشنایی با فرآیندها و پردازش های macOS؛ قسمت پنجم
آشنایی با فرآیندها و پردازش های macOS؛ قسمت ششم
آشنایی با فرآیندها و پردازش های macOS؛ قسمت هفتم
منبع: howtogeek.com