موسسه امنیتی PIXM گزارش داده اکانت میلیونها کاربر فیسبوک مسنجر هک شده است. این موسسه هشدار داده کاربران نسبت به وارد کردن اطلاعات کاربری خود در سایتهای جعلی دقت کنند.
فیشینگ یکی از روشهای محبوب هکرها برای فریب کاربران و سرقت اطلاعات بانکی و شخصی آنهاست. هکرها برای اینکه بتوانند کاربران بیشتری را با این روش گول بزنند، به سراغ اپلیکیشنهای محبوب و مشتریان شرکتهای بزرگ میروند. به همینخاطر، فیسبوک، گوگل و مایکروسافت جزو محبوبترین اهداف هکرها هستند.
طبق اطلاعات موسسه PIXM، در فروردینماه امسال هکرها بارها با شبیهسازی فیسبوک اقدام به فریب کاربران و هک اکانت آنها کردهاند و حالا این موسسه نسبت به حملات هکری گسترده به مسنجر فیسبوک هشداد داده است.
روش کار هکرها بسیار ساده است: آنها سایتهای جعلی زیادی را با ظاهری شبیه به فیسبوک و مسنجر میسازند و کاربران را ترغیب به وارد کردن نام کاربری و پسورد خود در آنها میکنند. به محض هک شدن این اطلاعات، هکرها شروع به گسترش کمپین خود در مسنجر میکنند و از این طریق کاربران بیشتری را جذب سایتهای جعلی خود میکنند. این کار از طریق یکسری ابزارهای خودکار و با ارسال لینکهای فیشینگ به دوستان فرد هک شده انجام میشود.
هرچند فیسبوک تلاش کرده است تا جلوی URLهای جعلی را بگیرد، اما هکرها از روشهای دیگری برای دور زدن آن استفاده کردهاند. هکرها برای این منظور از سرویسهای که قار به تولید ULRهای کاملا واقعی و قانونی هستند بهره بردهاند. طبق یک گزارش، سال گذشته حدود ۲.۷ میلیون کاربر از یک سایت فیشینگ بازدید کرده بودند و این عدد در سال ۲۰۲۲ به ۸.۵ میلیون بازدید رسیده است. این آمار نشان میدهند که رشد فیشینگ چه اندازه سریع بوده است.
هرچند پلیس اینترپل بهطور جدی در حال بررسی گزارش موسسه PIXM اشت اما بعید است که به اینزودیها شاهد کاهش حملات فیشینگ باشم.