یکی از قطعات مهم گوشیهای تلفن همراه که کمتر کسی به آن توجه میکند، سیستم پردازنده است. سی پی یو در اصل همان سیستم پردازنده گوشی است که مدیریت اجرای تمام برنامههایی که بر دوش تلفن همراهتان میگذارید، بر عهده این قطعه است.
سی پی یو قطعه بسیار مهمی است که اگر روزی از کار بیفتد، دیگر گوشی شما به درد کار کردن نمیخورد. اگر مایل هستید به طور کامل با سی پی یو آشنا شوید و دلایل خرابی آن را بشناسید، پیشنهاد میکنیم ادامه این مطلب را مطالعه بفرمایید.
سی پی یو موبایل چیست؟
سی پی یو مخفف کلمه Central Processing Unit و به معنای واحد پردازش مرکزی است. تقریباً تمام وسایل الکترونیکی از کامپیوتر خانگی، لپتاپ و گوشی گرفته تا کنسولهای گیمینگ و ساعتهای هوشمند همه به واحد پردازش مرکزی یا سی پی یو نیاز دارند. انواع سی پی یو موبایل پایه اساسی این دستگاههای الکتریکی به حساب میآیند و بدون آنها تلفن روشن نمیشود. در اصل اگر این وسایل الکتریکی را مانند بدن انسان در نظر بگیریم، سی پی یو مغز آنهاست و تمامی فرمانها و دستورات را صادر میکند.
پردازنده سی پی یو گوشی، تراشه کوچکی به شکل مربع است و روی بورد اصلی گوشی قرار دارد. سی پی یو در ساختار انواع مختلف دستگاههای الکترونیکی مانند لپ تاپ و تلویزیون و تبلت نیز وجود دارد، اما برای گوشیها سی پی یو موبایل طراحی شده است. هر چه قدرت سی پی یو بیشتر باشد، سریعتر میتواند اطلاعات را پردازش و وظایف را اجرا کند. یکی از وظیفههای اصلی واحد پردازش مرکزی یا سی پی یو دریافت ورودیها، پردازش آنها و تولید خروجیهای مناسب است.
وظایف سی پی یو موبایل چیست؟
به طور کلی میتوان گفت همه فعالیتهای گوشی شما و تمام تصاویر و هر آنچه در صفحه موبایل تلفن همراهتان مشاهده میکنید، به سی پی یو گوشی وابسته است. هنگامی که یک کاربر روی گوشی خود چندین اپلیکیشن را باز میکند و به راحتی در بین آنها جابهجا میشود، هستههای مختلف CPU موبایل هر یک وظیفه دارند پردازش یکی از آنها را به عهده بگیرد.
برای همین است گاهی اوقات که چندین برنامه سنگین را با هم باز میکنیم، گوشی داغ میشود. چون پردازنده مجبور است بار پردازشی بیشتری برای اجرای برنامهها اختصاص دهد و دقیقا به همین علت است که خرابی سی پی یو معضل مهمی است و باید هر چه زودتر به فکر آن باشید.
علائم خرابی آی سی CPU موبایل
گوشیهای سری جدید معمولاً پس از مدتی و با استفاده نادرست دچار مشکل میشوند که ممکن است این مشکل مربوط به خرابی سی پی یو باشد. هر یک از علائم زیر میتواند خبر از خرابی سی پی یو گوشی شما بدهد، پس به این علائم دقت کنید:
✔ هنگ کردن گوشی روی لوگو
بعضی از خرابیهای گوشی نشانههای واحد و همیشگی دارند. هنگ کردن هم یکی از آنهاست که مشخص میکند مشکل از کجاست. ممکن است تلفن همراهتان خود به خود خاموش شود و زمانی که اقدام به روشن کردن آن میکنید، در فرآیند روشن شدن گوشی به صورت طولانی مدت روی لوگو (آرم شرکت سازنده) هنگ کند و بالا نیاید.
هنگ کردن یکی از علائم رایج خرابی سی پی یو گوشی به شمار میرود. اما باز هم باید قبل از اقدام به تعویض یا تعمیر سی پی یو گوشی را فلش بزنید تا مطمئن شوید مشکل از سخت افزار و نرم افزارهای داخلی آن نبوده باشد.
✔ خاموش و روشن شدن مداوم
یکی از علائم دیگر خراب شدن سی پی یو، خاموش شدن و ریستارت شدنهای پی در پی است. البته این مورد هم میتواند دلایل دیگری مثل باتری یا ناسازگاری بعضی نرم افزارهای نصب شده یا ویروسی شدن سیستم باشد. پس قبل از هر اقدامی به نکات دیگر نیز توجه داشته باشید. چون هر یک از این علائم میتوانند دلایل دیگری هم داشته باشند و دلیل قطعی خرابی سی پی یو نیستند.
✔ کُندی بیش از حد موبایل
از نشانههای اولیه خرابی سی پی یو میتوان به کُند شدن گوشی هنگام اجرای برنامههای سنگین و نسبتاً سنگین اشاره کرد. تکرار مجدد این امر باعث میشود سی پی یو بیشتر آسیب ببیند، پس اگر گوشی تلفن همراهتان عملکرد کُندی دارد، زودتر برای تعمیر آن اقدام کنید. البته قبل از آن چک کنید که این کُند شدن به دلیل کمبود فضا و دیر به دیر ریستارت کردن گوشی نباشد.
✔ روشن نشدن گوشی
یکی دیگر از عمدهترین علائم خرابی سی پی یو گوشی، خاموش شدن آن است. این موضوع معمولاً ناگهانی رخ میدهد و پس از خاموشی هر تلاشی بکنید، گوشی روشن نمیشود. در چنین مواقعی گوشی فقط پس از تعویض CPU روشن خواهد شد.
دلایل خرابی سی پی یو موبایل
تقریباً میتوان گفت تمامی خرابیهای سی پی یو بر اثر استفاده نادرست از گوشی اتفاق میافتد، زیرا CPU قطعه مقاومی است، مگر اینکه به آن ضربه یا شوک وارد شود. از جمله دلایل خرابی سی پی یو موبایل عبارتند از:
- خاموش و روشن کردن گوشی هنگام شارژ شدن
- قرار دادن گوشی در محیط گرم و زیر نور مستقیم آفتاب
- کار کردن با گوشی هنگام اتصال به شارژ
- وارد شدن ضربه به گوشی
- اجرای مکرر بازیهای سنگین روی گوشی
- نوسان برق، آب خوردگی و استفاده طولانی مدت
سعی کنید با درست استفاده کردن از گوشی و رعایت نکتههای فوق از گوشی تلفن همراهتان مراقبت کنید. برای تعمیر و تعویض آی سی هم کار را به تعمیر کارهای کار بلد بسپارید.
خرید سی پی یو موبایل از آی سی استور
در این مقاله سعی کردیم همه نکتههای مربوط به هر یک از علائم خرابی سی پی یو موبایل را توضیح دهیم. در صورتی که هر کدام از علائم گفته شده را مشاهده کردید، برای جلوگیری از خسارات احتمالی سریعاً برای تعویض یا تعمیر سی پی یو خود اقدام کنید. فرآیند انتخاب سی پی یو مستلزم تحقیقات زیادی است و بسیار حائز اهمیت است.
با توجه به اینکه عواقب خرید سی پی یو تقلبی برای شما بسیار گران تمام میشود، پیشنهاد میکنیم برای خرید سی پی یو موبایل به فروشگاههای معتبری مانند آی سی استور https://www.icstore.ir/ مراجعه کنید. آی سی استور بهترین و باکیفیتترین برندهای سی پی یو موبایل و تبلت، آی سی شارژ، آی سی تغذیه و انواع آی سی های ضروری موبایل را برای مشتریان خود فراهم کرده است.