شریکة الحسین، لقب حضرت زینب کبری (س) است. این لقب به معنای "همکار حسین" است و به دلیل نقش مهمی که حضرت زینب (س) در قیام کربلا و رساندن پیام آن به جهانیان ایفا کردند، به ایشان اطلاق شده است.
حضرت زینب (س) دختر امیرالمومنین علی (ع) و فاطمه زهرا (س) و خواهر امام حسین (ع) بودند. ایشان از زنان برجسته تاریخ اسلام هستند و به دلیل علم، دانش، شجاعت، سخنوری و فصاحتشان، مورد احترام و تکریم مسلمانان قرار دارند.
حضرت زینب (س) در قیام کربلا در کنار برادرشان امام حسین (ع) حضور داشتند و در تمام مراحل این قیام، ایشان را همراهی کردند. ایشان در روز عاشورا، در برابر سپاه دشمن ایستادند و از برادرشان دفاع کردند. پس از شهادت امام حسین (ع) نیز، حضرت زینب (س) با سخنرانیها و خطبههای خود، پیام قیام کربلا را به جهانیان رساندند.
اگر حضرت زینب (س) نبودند، پیام قیام کربلا به دست فراموشی سپرده میشد. ایشان با سخنرانیهای خود در شام، چهره واقعی یزید و یارانش را به جهانیان نشان دادند و ثابت کردند که قیام کربلا، یک قیام حق علیه باطل بود.
لقب شریکة الحسین (س)، نشان دهنده نقش مهمی است که حضرت زینب (س) در قیام کربلا ایفا کردند. ایشان در واقع، شریک برادرشان در این قیام بودند و با فداکاری و از خودگذشتگی خود، پیام عاشورا را جاودانه کردند.
اولین بار که از لقب شریکة الحسین (س) برای حضرت زینب (س) استفاده شد، در قرن چهارم هجری بود. در آن زمان، شیخ مفید در کتاب "الارشاد" خود، از این لقب برای حضرت زینب (س) یاد کرده است.
از آن زمان تاکنون، این لقب برای حضرت زینب (س) مورد استفاده قرار گرفته است و ایشان به عنوان شریک امام حسین (ع) در قیام کربلا شناخته میشوند.
میلاد حضرت زینب کبری سلام الله علیها مبارک باد