تنها در 8 ماه نخست سال 2008، تعداد ويروسهاي رايانهاي از مجموع بدافزارهاي کشف شده در 17 سال گذشته يعني از سال 1990 تا 2007 ميلادي فراتر رفت.
بررسيهاي آماري جديد نشان ميدهد که در سال گذشته ميلادي روزانه 35000 کد مخرب کشف شده است که دست کم 22000 مورد آن، بدافزارهاي کاملا جديد بودهاند. PandaLabs ، لابراتوارهاي تشخيص و کشف کدهاي مخرب رايانهاي، طي گزارشي مفصل از وضعيت امنيت اطلاعات در سال 2008 عنوان کرد که تروژانها هنوز هم محبوبترين ابزار تخريب نزد خرابکاران اينترنتي محسوب ميشوند و به تنهايي 70 درصد از کل کشفيات پاندا را به خود اختصاص دادهاند.
همچنين آگهي افزارها با تشكيل 20 درصد و کرمها با اختصاص 4 درصد از کل بدافزارهاي توليد شده درسال گذشته، کاربران اينترنت را در معرض بيشترين آلودگيهاي رايانهاي قرار دادند. لوييس كرونز، مدير ارشد لابراتوارهاي پاندا، احساس کاذب امنيت در کاربران و در نتيجه، جدي نگرفتن شرايط حفاظتي در سيستمهاي رايانهاي خود را، از مهمترين عوامل تأثيرگذار بر كاهش ضريب امنيتي در اينترنت عنوان ميكند: «با توجه به افزايش تصاعدي كاربران اينترنت از طريق ورود نسلهاي جديد از جوانان و نوجوانان به فضاي مجازي، خرابكاران اينترنتي به هيچ وجه نگران كاهش اهداف آسيبپذير و قربانيان بالقوه خود نيستند. بنابراين راهكار مؤثر در كاهش مشكلات امنيتي اينترنت بيشتر به خود كاربران مربوط ميشود. آنها ميتوانند با جدي نگرفتن امنيت در جبهه خرابكاران و هكرها قرار بگيرند و يا برعكس با حفاظت از سيستمهاي خود، به قدرت شركتهاي امنيتي بيافزايند.»
انتشار ضدويروسهاي جعلي در اينترنت و موج عظيم آلودگيهاي ناشي از آنها نيز به عنوان يک اتفاق امنيتي در سال گذشته اعلام شده است. اين آگهي افزارها با نمايش پي در پي پيغامهاي غيرواقعي، به کاربران اعلام ميکنند که رايانه آنها آلوده به کدهاي مخرب خطرناکي است که بايد سريعا پاکسازي شوند و به آنها پيشنهاد ميکند که با پرداخت 50 تا 70 دلار يک ابزار ضدويروس موثر و قدرتمند براي اين مسئله دريافت نمايند.
پاندا اعلام كرد كه ميزان درآمد خرابكاران و منتشركنندگان ضدويروسهاي جعلي تا كنون به بيش از 65/13 ميليون دلار در ماه بالغ شده كه در افزايش توجه آنها به استفاده از اين نوع كلاهبرداري بيتأثير نبوده است.
منبع: ايتنا