سئو SEO یا بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو ، بهترین راه برای افزایش بازدید کاربران، تبلیغات بیشتر یا میزان فروش است. شما با سئو میتوانید برندتان را به افراد بیشتری معرفی کنید و آنها را به بازدید یا عضویت در سایتتان ترغیب کنید.
اگر بخواهید عملکرد سایت شما بهینه و سئوشده باشد، باید اصول آن را با دقت پیادهسازی کنید و بر آنها نظارت داشته باشید. برای این کار باید روی آموزش سئو سرمایهگذاری کید و یک سری نکات اساسی سئو را بیاموزید و رعایت کنید.
تولید محتوای باکیفیت برای سئو داخلی سایت
اولین نکته مهم و اساسی که در مقالات صفر تا صد آموزش سئو هم بسیار تاکید میشود و برای پیادهسازی سئو اصولی توجه به سئو داخلی یا کیفیت محتوای سایت شماست. سئو داخلی به مجموعهای از کارهای مختلف برای بهینهسازی عملکرد سایت گفته میشود که تولید محتوا یا کانتنت بخش مهم آن است.
برای تولید انواع محتوای متنی، تصویری، ویدیویی، و ... باید به نیازهای مخاطب، سلیقه کاربران، تقاضای بازار و فعالیتهای رقبای خود دقت کنید. کلمات کلیدی و مهمی که کاربران در موتورهای جستجو مثل گوگل سرچ میکنند، راهنمای اصلی شما هستند.
محتوایی که برای سایت خود تولید میکنید باید این خصوصیات را داشته باشند:
- یونیک و منحصربفرد (کپی نباشند)
- دارای کیفیت و حجم مناسب
- به روز و متناسب با نیازهای کاربران
- متناسب با فعالیت های سایت یا برند شما
محتوای باکیفیت میتواند تا حد زیادی در افزایش امتیاز شما در رتبهبندی نتایج گوگل SERP تاثیر داشته باشد.
استفاده از پلاگینها یا افزونه های سئو برای تحلیل عملکرد سایت
سئو کار پیچیده و وقتگیری است که نیاز به ابزارهای تخصصی و فنی دارد. پیادهسازی بخشی از سئو که کاملا تخصصی (سئو تکنیکال) است، بدون استفاده از افزونهها یا نرمافزارهای تحلیلی راحت نیست.
بخشی از این افزونه ها به راحتی و به طور رایگان در سایتهای معروف مثل وردپرس در دسترس هستند. شما به سادگی میتوانید این افزونهها را دانلود و روی سایت خود نصب کنید.
اما برخی افزونهها یا امکانات خاص آنها تنها به صورت غیررایگان و پرمیوم در دسترس هستند که باید آنها را خریداری کنید. بعضی از این پلاگینها یا افزونههای مهم عبارتند از:
- پلاگین یوآست Yoast
- افزونه رنک مث Rank Math
- افزونه سمراش Semrush
- پلاگین ماز Moz
- افزونه سئو کبوتر
برخی از برنامهها یا نرمافزارهای سئو هم تنها به صورت خدماتی و در سایتهای خاصی در دسترس هستند. یک نمونه شناختهشده آنها گوگل آنالیتیکس است که اطلاعات تحلیلی بسیار دقیقی از عملکرد سئو سایت شما ارائه میکند.
برای استفاده از این ابزارها و سرویسهای خدماتی تنها نیاز به باز کردن سایت آنها دارید. البته، گاهی هم باید حساب کاربری ویژه در این سایتها داشته باشید تا از خدمات کامل آنها برخوردار شوید.
مانیتورینگ و بررسی مداوم سئو
سئو یا بهینه کردن سایت برای موتورهای جستجو مثل گوگل کار سخت و پرزحمتی است. بنابراین باید بعد از سئو و رسیدن به جایگاه مناسب و دلخواهتان در رتبههای بالای موتورهای جستجو، این موقعیت را حفظ کنید.
برای حفظ رتبه سئو سایت باید عملکرد آن را به طور مداوم چک کنید و سایت را بهروز نگه دارید. برای مانیتورینگ و بررسی مداوم سئو میتوانید از ابزارهایی کمک بگیرید که این کار را به طور منظم و اتوماتیک انجام میدهند.
برای مانیتورینگ عملکرد سایت خود بهتر است برنامه منظمی داشته باشید و سایت خود را به حال خود رها نکنید؛ چون تمام زحمتی که برای بالا نگه داشتن رتبه سئو سایت خود کشیدهاید، هدر خواهد رفت.
به روز رسانی دانش سئو با شرکت در دوره سئو
یکی دیگر از نکات اساسی و مهم در سئو به روز بودن شماست. گوگل و سایر موتورهای جستجو مدام در حال تغییر و به روزرسانی هستند. این تغییرات متناسب با پیشرفت تکنولوژی و تغییر نیازهای کاربران است. البته شما با شرکت در دوره های بروز آموزش سئو باید خود را آپدیت نگه دارید.
اگر شما از این تغییرات و بهروزرسانیها مثل الگوریتمهای جدید و متفاوت جا بمانید، جایگاه و رتبه سایت خود را رفتهرفته از دست خواهید داد. پس علاوه بر به روزرسانی منظم سایت، دانش خود را هم مدام بهروزرسانی کنید.
شما هیچ وقت نمیتوانید ادعا کنید که دانشتان در سئو کامل و بینقص است. پس هرازچندگاهی با شرکت در دورههای جدید و پیشرفته سئو یا خرید کتابهای آموزشی جدید، دانش سئو خود را بهروز رسانی کنید.
مشاوره تخصصی با سئوکار حرفه ای
تنها استفاده از ابزارهای تخصصی یا افزونه ها و برنامههای سئو برای ارتقاء رتبه و عملکرد سایت کافی نیست. شما باید از دانش تخصصی قابل قبولی هم برخودار باشید و برای این کار زمان بگذارید.
سئو یک کار تخصصی است که نیاز به دانش فنی دارد. شما به عنوان صاحب یک سایت میتوانید تا حدی دانش و مهارت سئو را یاد بگیرید ولی اگر زمان کافی برای این کار اختصاص ندهید، تلاش شما بیهوده خواهد بود.
پس اگر درگیر کسبوکار خودتان هستید و زمان کافی برای این کار ندارید، بهتر است کار سئوی سایت خود را به افراد متخصص و سئوکارهای حرفهای واگذار کنید.
اگر هم سایت کوچکی دارید یا همچنان علاقمند هستید که کار سئو را خودتان دنبال کنید، بهتر از از مشاوره تخصصی با سئوکار حرفهای کمک بگیرید.
شما میتوانید هرچند وقت یکبار، با یک یا چند جلسه مشاوره و گفتگو با یک متخصص سئو، از روند درست عملکرد سئوی سایت خود مطمئن شوید و یا از نقاط ضعف کار خود آگاه شوید.