در نمایشگاه CES 2025، گوگل و مدیاتک از همکاری برای ساخت یک چیپست جدید خبر دادند. این چیپست با نام Filogic MT7903 شناخته میشود، اما نه برای گوشیهای جدید، بلکه برای اکوسیستم Google Home طراحی شده است. مدیاتک در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد:
این چیپست به پذیرش گستردهتر استاندارد Thread کمک کرده و به توسعه دهندگان امکان میدهد تجربههای هوشمندتر و پاسخگوتر را برای کاربران فراهم کنند.
اگر با Thread آشنا نیستید، باید بدانید که این فناوری پایهای برای استاندارد خانه هوشمند Matter است و بیش از یک دهه از معرفی آن میگذرد. Thread یک پروتکل مبتنی بر IPv6 است که برای دستگاههای کم مصرف و باتری خور طراحی شده و انتخابی عالی برای دستگاههای خانه هوشمند است.
قابلیتهای Thread:
- ارتباط بینقص بین دستگاهها: این فناوری اجازه میدهد بیش از 250 دستگاه در یک شبکه با معماری مش (mesh) به هم متصل شوند.
- پایداری شبکه: اگر یک دستگاه خاموش شود یا از محدوده خارج شود، شبکه بطور خودکار مسیر دیگری پیدا کرده و ارتباط را حفظ میکند.
استاندارد Matter که بر پایه Thread ساخته شده است، هدفش ایجاد سازگاری بین دستگاههای هوشمند برندهای مختلف است. این استاندارد نصب و مدیریت دستگاههای هوشمند را سادهتر میکند تا فناوری خانه هوشمند بدون دردسر و به راحتی کار کند.
ویژگیهای چیپست Filogic MT7903:
مدیاتک اعلام کرده که این چیپست جدید شامل قابلیتهای زیر خواهد بود:
- Wi-Fi 6E سه باند
- بلوتوث 6
- رادیوهای Thread/IEEE 802.15.4
همچنین، این چیپست به دلیل ادغام استاندارد Matter، امکان ارتباط بین دستگاههای مختلف از تولید کنندگان گوناگون را فراهم میکند.
یکی دیگر از قابلیتهای این چیپست، ویژگی کم مصرفی به نام Thread border router offload است که اجازه میدهد چیپ اصلی در حالت خواب (Sleep Mode) قرار گیرد، در حالی که همچنان اتصال به دستگاههای دیگر حفظ میشود.
سوابق همکاری گوگل و مدیاتک:
این همکاری جدید در ادامه شایعاتی است که حاکی از تغییر تمرکز گوگل از کوالکام به مدیاتک برای مودمهای سری Pixel 10 بود.
همچنین، این اولین همکاری گوگل و مدیاتک نیست. در اکتبر گذشته، مدیاتک اعلام کرد که چیپ Dimensity 9400 از قابلیت چند حالته (multimodality) در مدل هوش مصنوعی مولد گوگل، Gemini Nano، پشتیبانی میکند.
مدیاتک همچنین با انویدیا برای طراحی یک پردازنده همکاری کرده که امسال در CES رونمایی شد. جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، اعلام کرد مدیاتک میتواند این پردازنده را که در پروژه DIGITS انویدیا استفاده شده است، به فروش برساند. این پردازنده در یک کامپیوتر ۳۰۰۰ دلاری با سیستم عامل لینوکس برای توسعه دهندگان هوش مصنوعی طراحی شده است.