اگر علاقمند به آموزش آنریل انجین هستید این مقاله برای شماست. Unreal Engine 5 (UE5) یکی از محبوب ترین موتورهای بازی سازی است که توسط تیم های توسعه بازی و سازندگان در صنایع مختلف استفاده می شود. در اینجا، بررسی می کنیم که Unreal Engine 5 چیست، تفاوت های بین Unreal Engine 4 و Unreal Engine 5 چیست و ویژگی های قابل توجه UE5 کدام اند.

Unreal Engine 5 (UE5) چیست؟
Unreal Engine 5 (UE5) نسخه جدید موتور بازی سازی Unreal است، یکی از قدرتمندترین و محبوب ترین موتورهای بازی سازی. Unreal Engine 5 شامل ویژگی هایی مانند Nanite، Lumen، سیستم World Partition، MetaSounds و انیمیشن ها است.
تفاوت بین Unreal Engine 4 و Unreal Engine 5 چیست؟
Unreal Engine 4 یک موتور بازی سازی است که در سال 2014 منتشر شد. توسعه دهندگان بازی می توانند از UE4 برای ساخت بازی ها و دارایی های مجازی دیگر استفاده کنند.
گزارش وضعیت فناوری بازی در سال 2024
در یک نظرسنجی اخیر از توسعه دهندگان بازی، 66 درصد از توسعه دهندگان مستقل گزارش دادند که از Unreal Engine در آخرین پروژه خود استفاده کرده اند. قابل توجه است که 59 درصد از توسعه دهندگان بازی AAA نیز گزارش دادند که از Unreal Engine استفاده کرده اند، که این موتور را به محبوب ترین موتور بازی در میان تمام توسعه دهندگان شرکت کننده در این نظرسنجی تبدیل کرده است. در ادامه می توانید اطلاعات بیشتری درباره صنعت بازی و Unreal Engine 5 ببینید:
لایسنس Unreal Engine چگونه کار میکند؟
بسته به اندازه تیم و نیازهای شما، Unreal Engine 5 سه گزینه لایسنس ارائه میدهد:
لایسنس استاندارد: این نوع لایسنس رایگان است و گزینه خوبی برای سازندگان، ناشران، علاقه مندان، دانشجویان و مدرسان است.
برنامه سازمانی: این لایسنس بهترین گزینه برای حرفه ای های غیر بازی و سازمان های بزرگی است که به پشتیبانی بیشتر، آموزش و یا شرایط لایسنس سفارشی نیاز دارند.
لایسنس سفارشی: این گزینه برای توسعه دهندگان بازی و استودیوهایی است که به پشتیبانی بیشتر، آموزش و یا شرایط ویژه نیاز دارند.
یکی دیگر از ابزارهای ساخت انیمیشن افترافکت است. برای آموزش افتر افکت اینجا را کلیک کنید.
ویژگی های Unreal Engine 5
Unreal Engine یکی از پایه های اصلی توسعه بازی و تولید مجازی است (از جمله فناوری هایی برای صنایع دیگر مانند دوقلوهای دیجیتال). با UE5، تیم ها میتوانند پروژه های بزرگی را خلق کنند. در صنایع مختلف، سازندگان میتوانند به صورت لحظه ای با هم همکاری کنند و تجربه های بصری خیره کننده ای را برای کاربران نهایی ارائه دهند. حالا بیایید به ویژگی ها بپردازیم.

Nanite
Unreal Engine 5 وارد جزئیات میشود. Nanite یک سیستم هندسه مجازی است که هنگام طراحی حجم زیادی از جزئیات هندسی در زمان صرفه جویی میکند و به طراحان اجازه میدهد تا انواع مختلفی از سطوح را ایجاد کنند.
Nanite همچنین کارهای خسته کننده مربوط به بارگذاری جزئیات مختلف (LOD) را حذف میکند و به شما امکان میدهد آثار هنری با کیفیت سینمایی را وارد کنید. با Nanite، میتوانید اسکن کنید و شروع به ساخت کنید. و نگران نباشید، این موضوع روی عملکرد تاثیر نمیگذارد. نرخ فریم لحظه ای حفظ میشود.
Lumen
ایجاد یک دنیای مجازی واقع گرایانه به نورپردازی بستگی دارد. با یک سیستم کاملاً پویا برای روشنایی کلی و بازتاب ها، Lumen به شما اجازه میدهد تا نور غیر مستقیم خلق کنید که به نور مستقیم و هندسه واکنش نشان میدهد.
برای مثال، نور میتواند متناسب با زمان روز، منبع نور جدید (مثل چراغ قوه)، یا یک پرتو ناگهانی تغییر کند. Lumen نور را از صحنه های باز و پویا تا کوچک ترین جزئیات تنظیم میکند.
World Partition
Unreal Engine 4 به خاطر امکان ساخت دنیای باز شناخته شده بود. اما UE5 این قابلیت را گسترش داده و ساخت دنیای بزرگ تر را آسان تر و سریع تر کرده است.
سیستم World Partition از یک شبکه برای نقشه برداری زیرمرحله های کل جهان استفاده میکند. شما میتوانید سطوح پیچیده ای را مدیریت کنید که هنگام حرکت بازیکن، بارگذاری و تخلیه میشوند. همچنین، سیستم One File Per Actor به تیم ها اجازه میدهد همزمان روی یک پروژه کار کنند. این ویژگی با ذخیره اطلاعات به صورت فایل های جداگانه برای هر مشارکت کننده، تداخل را کاهش میدهد.
Animations
نوآوری به تکرار نیاز دارد. Unreal Engine 5 ابزارهای انیمیشن خود را با ابزارهایی مثل Control Rig گسترش داده است که امکان ساخت و به اشتراک گذاری ریگ بین کاراکترها را فراهم میکند. برای حرکات طبیعی تر، میتوانید ژست ها را ذخیره و با Full-Body IK به کار ببرید.
همچنین، با ابزارهایی مثل Skeletal Editor و Panel Cloth Editor، انیماتورها میتوانند وزن پوست را تنظیم کرده و عمق بیشتری به پارچه ها بدهند و شخصیت ها و صحنه های واقع گرایانه تری خلق کنند.
MetaSounds
اگر هنوز UE5 را امتحان نکرده اید، این همان دلیلی است که باید شروع کنید. MetaSounds کنترل کامل و انعطاف پذیری بیشتری برای مدیریت صدا به شما میدهد. این سیستم، روند طراحی صدا را بهبود میبخشد و به شما امکان میدهد یک سیستم صوتی کاملاً رویه ای بسازید.
البته ویژگی های بیشتری در UE5 وجود دارد — از روش جدید سایه زنی گرفته تا ویرایشگرهای پیشرفته تر و گردش کار بهینه تر. در بخش بعد، به مزایای Unreal Engine 5 و نحوه استفاده سازندگان و توسعه دهندگان از آن میپردازیم.
مزایای Unreal Engine 5
فناوری Unreal Engine 5 برای کنسول های نسل بعدی اهمیت حیاتی دارد. همچنین این فناوری نقش مهمی در طراحی جهان های سه بعدی ساده، قدرتمند و مقیاس پذیر برای طیف وسیعی از صنایع ایفا کرده است – از جمله معماری، پخش، رویدادهای زنده، خودروسازی و حمل و نقل و صنعت فیلم و تلویزیون.
UE5 امکان استفاده از فایل های بزرگتر را فراهم میکند
Unreal Engine 5 امکان استفاده از فایل های بزرگتر را فراهم میکند و از تکسچرهای 4K، 8K و 12K پشتیبانی میکند. فرض کنید بازیکنی به یک غار نگاه میکند و یک استالاگمیت میبیند. این صحنه در کیفیت 4K رندر شده است. اما وقتی بازیکن زوم میکند، وضوح تصویر به صورت پویا تغییر میکند و بازیکن استالاگمیت را با کیفیت 12K میبیند.
این قابلیت فوق العاده است و UE5 این را ممکن میکند چون میتواند فایل های بزرگ را مدیریت کند. وقتی تیم ها در حال ساخت بازی برای کنسول های نسل بعدی مثل PlayStation 5 و Xbox Series S هستند، باید توانایی مدیریت فایل های حجیم را داشته باشند.
برای بهره مندی کامل از مزایای Unreal Engine 5، توسعه دهندگان بازی و سازندگان محتوا باید با یک سیستم کنترل نسخه کار کنند که بتواند فایل های حجیم را نسخه بندی کرده و بی نهایت مقیاس پذیر باشد.
UE5 مناسب برای تولید فیلم و انیمیشن است
پیشرفت های فنی Unreal Engine 5 تاثیر چشمگیری روی صنعت فیلم و سرگرمی گذاشته است و در ساخت بیش از 550 فیلم سینمایی و اپیزود تلویزیونی نقش داشته است.
تا چند سال پیش، تولید مجازی محدود به فیلمسازان و کارگردانان حرفه ای بود. با فناوری و قابلیت های Unreal Engine 5، تولید مجازی به صنعت گسترده تری دسترسی پیدا کرده و در فیلم های انیمیشن، برنامه های زنده تلویزیونی، رویدادهای موسیقی و موارد دیگر تأثیرگذار بوده است.