مایکروسافت اخیراً مقالهای درباره نحوه برخورد با کامپیوترهای ویندوز ۱۰ که به دلیل استفاده از سختافزار پشتیبانی نشده، واجد شرایط ارتقا به ویندوز ۱۱ نیستند، منتشر کرده است. در این مقاله، مایکروسافت میگوید که چنین کاربرانی باید به بازیافت آن فکر کنند یا حتی بهتر است آن را معامله کرده و با پول به دست آمده “یک کامپیوتر جدید ویندوز ۱۱ سریعتر و امنتر” بخرند.
جالب اینجاست که حتی کسانی که کامپیوتر واجد شرایط دارند نیز ممکن است به دلیل مشکلات سازگاری عمده و باگهای دیگر از ارتقا منع شوند. ویندوز ۱۱ نسخه 24H2، حتی شش ماه پس از انتشار، با چنین مشکلاتی روبرو است. آخرین مورد، مشکلی مرتبط با رمزگذاری در نرمافزار SenseShield است.

در همین حال، برای کسانی که موفق به انتقال به ویندوز ۱۱ شدهاند، مایکروسافت “نکات” مفیدی را برای استفاده بهینه از آن به اشتراک گذاشته است. طبق معمول، مایکروسافت با تبلیغ ویندوز ۱۱ شروع میکند و کاربران ویندوز ۱۰ را برای بهروزرسانی تحت فشار قرار میدهد. میگوید:
“شما درباره ویندوز ۱۱ شنیدهاید، اما آیا ارزش ارتقا را دارد؟ از ابزارهای بهرهوری گرفته تا طراحیهای شیک، ویندوز ۱۱ پر از ویژگیهایی است که زندگی شما را آسانتر میکند. اگر هنوز روی ویندوز ۱۰ هستید، اکنون زمان خوبی برای تغییر است - به خصوص با توجه به اینکه پشتیبانی از ویندوز ۱۰ در اکتبر ۲۰۲۵ پایان مییابد. و اگر قبلاً روی ویندوز ۱۱ هستید، این نکات به شما کمک میکند تا بیشترین استفاده را از آن ببرید.”
ابتدا به منوی استارت مرکزی ویندوز ۱۱ اشاره میکند و اینکه چگونه به کاربران اجازه میدهد منوی استارت را با پین کردن برنامهها، مرتب کردن مجدد کاشیها یا تغییر اندازه آن مطابق با ترجیحات فردی شخصیسازی کنند. در این خصوص، این ویژگی سرانجام در حال دریافت یک بازسازی بسیار ضروری است زیرا به نظر میرسد برخلاف ویندوز ۸، بازخورد کاربران را نسبت به غریزه طراحی در اولویت قرار میدهد.
پس از آن، ویژگی Snap Layouts را برجسته میکند که میتواند به کاربران در مدیریت چندین پنجره در کنار هم کمک کند و کارایی و سهولت چند وظیفهای را افزایش دهد. در مورد چند وظیفهای، توانایی ایجاد دسکتاپهای جداگانه برای وظایف مختلف با کمک دسکتاپهای چندگانه نیز ذکر شده است.
ویژگی دیگر مرتبط با بهرهوری، جلسات تمرکز (Focus Sessions) است که میتواند به کاربر امکان دهد فواصل کاری و استراحت را تنظیم کند و به آنها در تمرکز و مدیریت موثر وظایف کمک کند. البته هیچ یک از سه ویژگی فوق منحصر به ویندوز ۱۱ نیست، زیرا در ویندوز ۱۰ نیز وجود دارند.
در ادامه، به ویجتها اشاره شده است که میتوانند از طریق یک رابط واحد، بهروزرسانیهای سفارشی شامل اخبار، آب و هوا و یادآوریها را ارائه دهند.
پس از آن، به Windows Hello پرداخته شده است که ورود به سیستم با تشخیص چهره را بدون نیاز به رمز عبور برای کاربران فعال میکند. در نهایت، مایکروسافت به حالت تاریک در ویندوز ۱۱ برای کاهش خستگی چشم نیز اشاره میکند.
در پایان مقاله، مایکروسافت مجدداً از کاربران ویندوز ۱۰ میخواهد ویندوز ۱۱ را بپذیرند. میگوید:
"نکته اینجاست؛ اگر هنوز از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید، باید بدانید که مایکروسافت در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ پشتیبانی از ویندوز ۱۰ را پایان خواهد داد. این بدان معناست که مایکروسافت دیگر بهروزرسانیهای نرمافزاری از Windows Update، کمک فنی یا رفع مشکلات امنیتی برای ویندوز ۱۰ ارائه نخواهد کرد. انتقال به ویندوز ۱۱ برای حفظ دسترسی شما به جدیدترین ویژگیهای امنیتی ضروری است.