
یکی از دغدغه های مرسوم بین افراد مبتدی در برنامه نویسی، طراحی و چیدمان مسیر شغلی است. همیشه این سوال را در ذهن خود می پرورانند که بعد از انتخاب حوزه چگونه می توانم از آن کسب درآمد کنم و مسیر شغلی خودم را چگونه طراحی کنم تا بتوانم در این مسیر سریعتر حرکت کنم و به هدف خود برسم؟
طراحی یک مسیر شغلی در برنامه نویسی یکی از مهم ترین قدم های شما به عنوان یک برنامه نویس مبتدی است که با سرنوشت شغلی شما رابطه ی مستقیمی دارد و باید بسیار مطمئن در آن قدم بردارید. در این مقاله قصد داریم تا مسیرهای شغلی برنامه نویسی را مورد بحث قرار دهیم و یاد بگیریم که چگونه می توان آن ها را طراحی و چیدمان کرد. اگر شما به این مسیر ها علاقه مند هستید و یا مشکلاتی در این مسیرهای شغلی دارید این مقاله آموزشی برای شماست. در ادامه با ما همراه باشید…
برنامه نویسی چیست؟
امروزه همه افراد اسم برنامه نویسی را حتی یکبار هم که شده است شنیده اند اما بسیاری از آن ها درک درست و دقیق از چیستی آن ندارند. برنامه نویسی به زبان ساده مهارت برقراری ارتباط بین انسان و سخت افزار کامپیوتر است که به برنامه نویسان این اجازه را می دهد تا بتوانند با نوشتن دستورات و کد های مختلف همراه با زبان های برنامه نویسی مختلف و متنوع نرم افزار های جذاب و زیبایی را خلق کنند.
مهارت برنامه نویسی به انسان می آموزد که چگونه فکر کند و چگونه مسئله های مختلف را به آسانی حل کند. برای اینکه ما بتوانیم با سخت افزار کامپیوتر ارتباط برقرار کنیم از زبان برنامه نویسی برای اینکار استفاده می کنیم تا بتوانیم با کمک آن نرم افزار های جذابی را در حوزه های متفاوت توسعه دهیم.

مسیرهای شغلی برنامه نویسی
به زبان ساده مسیر های شغلی مسیر هایی هستند که برنامه نویس پس از آشنایی با دنیای برنامه نویسی می تواند آن ها را انتخاب کند و در نهایت به درآمد برسد. به صورت کلی مسیرهای شغلی بسیار گوناگون و متنوعی وجود دارد که بر اساس علاقه می توانید آن را انتخاب کنید و با ادامه دادن مسیر به درآمد خوبی در آن حوزه برسید. در این قسمت 10 نمونه از مسیرهای شغلی در برنامه نویسی را با شما به اشتراک میگذارم که عبارت اند از :
- توسعه دهنده فرانت اند وب
- توسعه دهنده بک اند وب
- برنامه نویس اندروید
- برنامه نویس IOS
- مهندس یادگیری ماشین
- توسعه دهنده بازی های رایانه ای
- متخصص امنیت سایبری
- توسعه دهنده نرم افزار
- مهندس داده
- مهندس DevOps
و …
انتخاب حوزه برای کسب درآمد
یکی از مهم ترین دغدغه های یک برنامه نویس مبتدی کسب درآمد در برنامه نویسی است. انتخاب حوزه برای کسب درآمد بسیار مهم است و ما باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشیم. یکی از راه های مهم و شگفت انگیز که به ما کمک می کند تا در حوزه انتخابی به درآمد بالایی برسیم، انتخاب حوزه براساس کشور و بازار کار است.
برای مثال بسیاری از حوزه ها هستند که در خارج از کشور درآمد بالایی دارند اما در ایران زیاد از آن ها استقبال نمی شود. پس شما عزیزان باید حوزه خود را در قدم اول بر اساس کشور و در قدم دوم بر اساس بازار کار انتخاب کنید.
یکی دیگر از مثال های مرتبط با این موضوع، فرصت های شغلی موجود برای یک برنامه نویس IOS است. در کشور ما ایران برای این شغل در حوزه برنامه نویسی رقیبان کمتری وجود دارد و فرصت های شغلی با ارزش تر و کمتر. پس شما به عنوان یک برنامه نویس IOS می توانید با کمی مشکل فرصت شغلی خود را پیدا کنید و دلیل آن نبود فرصت های شغلی مکرر در این حوزه است.

چیدمان مسیر شغلی برنامه نویسی
یکی از مهم ترین نکاتی که شما عزیزان باید در مسیر شغلی خود به آن توجه بسیار زیادی داشته باشید، چیدمان مسیر شغلی برنامه نویسی نسبت به حوزه خودتان می باشد. شما عزیزان باید مسیر شغلی خود را جوری طراحی کنید و آیتم ها را جوری بچینید تا بتوانید به صورت مرحله ای در آن حوزه به تخصص مورد قبولی برای استخدام برسید.
چیدمان نادرست این مسیر باعث می شود که شما از هدفی که در ابتدای مسیر تعیین کرده اید دور شوید و حتی به مسیر دیگری کشیده شوید.
برای مثال اگر شما به حوزه طراحی وب علاقه مند هستید و در حال چیدمان این مسیر شغلی هستید، باید در ابتدای مسیر یادگیری HTML و CSS را قرار دهید و به هیچ عنوان نمی توانید از زبان برنامه نویسی JS شروع کنید و دلیل اصلی آن این است که باعث گمراهی در کد ها و تغییر مسیر و یا حتی زده شدن از مسیر وب شما می شود.

اهمیت خلق پروژه در مسیر شغلی برنامه نویسی
یکی از نکاتی که در مسیر شغلی برنامه نویسی باید حتما حتما آن را رعایت کنید، خلق پروژه و پیش روی به صورت پروژه محور است. خلق پروژه در تخصصی که در حال یادگیری آن هستید باعث می شود تا شما همه مفاهیم یاد گرفته را در قالب یک پروژه برنامه نویسی به کاربران نمایش دهید.
به صورت کلی زمانی که شما از مهارت یاد گرفته شده برای خلق یک پروژه استفاده می کنید، با شگفتی ها و جزئیات بیشتری از آن مهارت روبرو خواهید شد و باعث می شود تا مطالب را به صورت عملی در قالب یک پروژه فرا گیرید.
پیشنهاد ما به شما در مسیر شغلی برنامه نویسی این است که از منابع و دوره هایی استفاده کنید که همواره پروژه محور هستند و شما را به دنیای واقعی از توسعه نرم افزار می برند. این دوره ها شما عزیزان را با همواری و ناهمواری های مسیر شغلی آن مهارت آشنا می کنند و دید شما را نسبت به توسعه نرم افزار در دنیای واقعی تغییر می دهند.
سوالات متداول
1. یکی از دغدغههای متداول در برنامهنویسی، چیست؟
افراد مبتدی اغلب به چیدمان مسیر شغلی خود فکر میکنند؛ اینکه چگونه حوزه مناسب انتخاب کنند، سریعتر پیشرفت کنند، و به درآمد برسند.
2.چرا طراحی مسیر شغلی مهم است؟
طراحی مسیر شغلی مهم ترین گامی است که سرنوشت شغلی شما را تعیین میکند. برنامهنویس مبتدی باید مسیر شغلی خود را با دقت انتخاب کند، چر اکه این تصمیم میتواند بر موفقیت آینده تأثیر گذار باشد.
3. چگونه میتوان حوزه مناسب را انتخاب کرد؟
انتخاب حوزه باید بر اساس نیاز های بازار و شرایط کشور باشد. برای نمونه، در ایران برنامهنویسی iOS گزینه مناسبی است، زیرا رقابت کمتر و فرصتهای شغلی بیشتری نسبت به سایر کشورها وجود دارد.
4. چرا خلق پروژه در مسیر شغلی اهمیت دارد؟
خلق پروژه به شما اجازه می دهد تا مهارت های فرا گرفته را به صورت عملی اجرا کنید. پروژه ها علاوه بر تقویت دانش، به شما کمک میکنند تا مسیر شغلی خود را بهتر بشناسید و برای فرصت های واقعی آمادهتر شوید.
5. چگونه میتوان مسیر شغلی خود را مرحله به مرحله طراحی کرد؟
با یادگیری گام به گام مهارتها، تعیین اهداف مشخص و اجرای پروژه های واقعی، میتوانید مسیر شغلی تان را بهطور دقیق طراحی کنید. این رویکرد، شما را برای پیشرفت پایدار و دستیابی به فرصت های شغلی مناسب آماده می کند.