ابررايانه اي که با هدف دريافت ميلياردها اطلاعات از شتابگر LHC سرن ژنو ساخته شده است در شهر بلونيا واقع در ايتاليا افتتاح شد.
اين ابر رايانه که Tier – 1 نام دارد در پروژه سه ساله موسسه ملي فيزيک هسته اي ايتاليا ساخته شده است. Tier – 1 يکي از 11 مغز ابررايانه اي بزرگ شتابگر LHC سرن (شوراي تحقيقات هسته اي اروپا) در ژنو سوئيس است.
ابر رايانه TIER-1 يکي از رايانه هاي شبکه اي است که با 16 کيلومتر کابل فيبر نوري، 11 کيلومتر کابل سيم شبکه مسي، 60 سوئيچ جمع آوري داده، دو هزار و 800 پورت گيگابيت و سه سوئيچ مسيرياب هسته سه پيوندي 10 گيگابيت بر ثانيه ويژه اتصال جغرافيايي به هم متصل شده اند.
زيرساختهاي شبکه اين ابررايانه، اتصال داخلي ميان تمام منابع محاسباتي (کشت و ذخيره) مرکز و اتصال جغرافيايي به سمت سرن و ديگر مراکز ابر رايانه هاي Tier-1 بين المللي را تضمين مي کنند.
براساس گزارش آنسا، توانايي پردازش بر ساعت يک ابر مغز رايانه اي برابر با 10 هزار ميليارد عمليات بر ثانيه است و اين توان در مدت 10 سال آينده هر سال دو برابر خواهد شد.
11 ابر رايانه Tier-1 متصل به شبکه شتابگر سرن سويئس به ترتيب دو ابررايانه در آمريکا، يک ابررايانه در کانادا، يک ابررايانه در تايپه و هفت ابررايانه در کشورهاي مختلف اروپايي واقع شده اند.
اين 11 مغز بزرگ محاسباتي مي توانند حجم زيادي از داده هايي را که شتابگر ذرات LHC از پايان سال 2009 جمع آوري مي کند پردازش کنند.
ابر رايانه هاي Tier-1 اين حجم انبوه داده ها را از ابررايانه سرن (Tier-0) متصل به شتابگر LHC دريافت خواهند کرد و پس از پردازش، آنها را براي تجزيه نهايي به مراکز محاسباتي کوچکتر مجهز به ابررايانه هاي Tier-2 و Tier-3 ارسال مي کنند.
ماشينهاي محسباتي Tier-1 به مدت 24 ساعت شبانه روز در هفت روز هفته کار مي کنند و اطلاعاتي که پردازش مي کنند برابر با تمام بيت هايي است که تمام تلفنهاي موجود در اروپا هر 24 ميليارديوم ثانيه توليد مي کنند.