ارتقا از نسخه قبلي ويندوز آسانتر و سريع تر است اما دير يا زود شما بهاي اين راه ميانبر را با مشکلاتي نظير عدم پايداري ويندوز خواهيد پرداخت.
مطمئنا شما هم دوست داريد ويندوزي را که نصب مي کنيد براي مدت طولاني به سلامت در اختيار داشته باشيد. در زير قصد داريم ترفندهايي را به شما معرفي کنيم که با عمل به آنها مي توانيد پايداري ويندوز خود را تضمين کنيد.
هميشه ويندوز را از پايه نصب کنيد: ارتقا از نسخه قبلي ويندوز آسانتر و سريع تر است اما دير يا زود شما بهاي اين راه ميانبر را با مشکلاتي نظير عدم پايداري ويندوز خواهيد پرداخت. پس بهتر است وقت بيشتري گذاشته تا از مشکلات بعدي نجات پيدا کنيد.
در مورد خريد سخت افزار مرغوب حساسيت به خرج دهيد: کارايي سيستم شما به کيفيت اجزا و قطعاتي است که در آن به کار رفته است. با پرداخت مبلغ اندکي بيشتر مي توانيد تفاوت محسوسي در پايداري سيستم خود بيابيد. از خريد ram، منبع تغذيه، ديسک سخت، سي دي رام، کارت گرافيک، کارت شبکه و ساير قطعات با مارک هاي ناشناخته خودداري کنيد. اين قانون در مورد ادوات جانبي نظير پرينتر، اسکنر و ماوس نيز صدق مي کند.
راه اندازهاي سيستمي که بد نوشته شده باشند يا نرم افزارهايي که به صورت عمومي نوشته شده و خاص يک سيستم نيستند، باعث خرابي ويندوز شما خواهند شد. براي ويندوزهايي نظير ويستا و xp قبل از خريد مطمئن شويد که سخت افزار شما در ليست سازگاري سخت افزاري مايکروسافت موجود باشد.
راه اندازهاي سيستمي قديمي را در ويندوزهاي جديد استفاده نکنيد: هنگامي که سيستم جديدي مي خريد نگهداري پرينترها و اسکنرهاي قديمي وسوسه انگيز به نظر مي رسند در صورتي که سازنده سخت افزار راه انداز جديدي را ارائه نکرده باشد ريسک نصب راه انداز قديمي را انجام ندهيد. حتي اگر سخت افزار موجود با آن کار کند مي توانيد در اينترنت به دنبال راه اندازهاي جديد بگرديد يا از راه اندازهاي خود ويندوز استفاده کنيد.
قبل از نصب نرم افزار جديد آن را ارزيابي کنيد: تا جايي که امکان دارد فقط نرم افزارهاي نوشته شده براي سيستم عامل خودتان را استفاده کنيد. اگرچه امتحان نرم افزارهاي اشتراک افزار و رايگان لذت بخش به نظر مي رسند اما اکثر آنها بسيار ضعيف نوشته شده اند و سيستم عامل را دچار مشکل مي سازند.
تنظيمات خارج از قاعده را روي سيستم خود انجام ندهيد: هنگامي که کاربران در کار با سيستم هايشان ماهرتر مي شوند وسوسه دستکاري در تنظيمات سيستم عامل نظير دستکاري در رجيستري آنها را تهديد مي کند. اين تنظيمات ممکن است به ظاهر کارايي سيستم شما را اندکي بالا ببرد اما در حقيقت باعث به دردسر افتادن شما مي شود.
هميشه از برق اضطراري استفاده کنيد: بسياري از مردم فکر مي کنند يک کامپيوتر 800 هزارتوماني را فقط بايد به دو شاخه برق بزنند و آن را روشن کنند. در مورد حفاظت کامپيوتر خود در برابر تغييرات ولتاژ، خساست به خرج ندهيد. به جاي اينکه يک محافظ برق معمولي براي کامپيوتر خود بخريد از يک سيستم برق اضطراري (ups) استفاده کنيد که علاوه بر قدرت محافظت بالاتر و تعديل ولتاژ، در صورت بروز اشکال مي تواند تا مدت کوتاهي کامپيوتر شما را روشن نگاه دارد و شما فرصت داريد اقدامات لازم را انجام دهيد.