هميشه اينطور نيست که بازيهاي ويديويي باعث خشونت در کودکان شود بلکه طبق تحقيقات اخير دانشمندان، برخي از بازيهاي ويديويي موجب ميشوند تا روحيه کمک رساني در کودکان تقويت شود.
دانشمندان به اين نتيجه رسيدهاند که برخي از بازيهاي ويدويي باعث تقويت روحيه کمک به همنوع در کودکان ميشود.
محققان سه تحقيق مجزا در اين رابطه را در سه کشور مختلف در گروههاي سني متفاوت انجام دادند و تمام اين بررسيها به اين نتيجه رسيدند که بازيهاي ويديويي با محتوي اجتماعي موجب ميشوند تا بازيکنندگان بعد از بازي بيشتر مايل به کمک به همنوع خود شوند. تحقيقات بسياري در رابطه با بازيهاي ويديويي خشونت آميز و رفتارهاي پرخاشگرانه انجام گرفته است اما اين تنها تحقيقي است که اثرات مثبت بازيهاي اجتماعي را ارايه داده است. بازيهاي ويديويي اجتماعي شامل کاراکترهايي ميشوند که به يکديگر با روشهاي غير خشونت آميز کمک کرده و از هم پشتيباني ميکنند.
بررسيهاي اخير برخوردهاي مشابهاي را در گروههاي سني با سه فرهنگ متفاوت نشان ميدهند، بعلاوه اين مطالعات از شيوههاي تحليل متفاوت که شامل ارتباط، همبستگي و عملي هستند، استفاده ميکنند. اين سه شيوه، قويترين دليل ممکن مبني بر معتبر و قانوني بودن نتايج ارايه ميدهند. تحقيقي که در سنگاپور بين 727 دانشآموز دوره راهنمايي با رديف سني 13 سال انجام شد، چنين بود که دانشآموزان فهرستي از بازيهاي مورد علاقه خود و اينکه در کداميک از بازيها اغلب به کاراکترها کمک ميشود يا به آنها صدمه ميزنند و يا آنان را به قتل ميرسانند، تهيه کردند همچنين به سوالاتي در مورد اينکه بيشتر دوست دارند تا اوقات فراغت خود را چگونه بگذرانند و يا چطور ميخواهند تا به نيازمندان کمک نمايند يا اينکه چگونه در موقعيتهاي خشن واکنش نشان ميدهند، پاسخ دادند.
در بررسي دوم، محققان به ارتباط قوي بين بازي بازيهاي خشن و رفتارهاي اجتماعي در نزديک به 2000 کودک ژاپني در سنين 10 تا 16 رسيدند. شرکتکنندگان با مطرح کردن حس خود پس از بازي بازيهايي شامل رفتارهاي اجتماعي در يک ماهه اخير تحقيق را تکميل کردند. در سه يا چهار ماه بعد اين شرکتکنندگان مجددا تحت بررسي قرار گرفتند و نتيجه اين شد که بين نمايش بازيهاي اجتماعي با محتوي کمک به همنوع و رفتارهاي اجتماعي و کمک به ديگران ارتباط موثري وجود دارد.
در تحقيق سوم، محققان 161 دانشجوي امريکايي نوزده ساله را پس از بازي بازيهايي با رفتارهاي اجتماعي، خشونت آميز يا بازيهاي خنثي مورد بررسي قرار دادند و از آنها خواستند تا معماهايي را حل کنند، آنها توانستند به راحتي يا به سختي و يا بين اين دو حالت معماها را حل کنند، اگر ميتوانستند تمام معماها را حل کنند 10 دلار جايزه ميگرفتند، کسانيکه بازيهاي حاوي رفتارهاي اجتماعي را بيشتر از ديگران ميپسنديدند، معماها را راحتر از کسانيکه بازيهاي ويديويي را بيشتر دوست داشتند، حل ميکردند.
با اين تحقيقات ميتوان نتيجه گرفت که بازيهاي ويديويي به خودي خود براي کودکان خوب يا بد نيستند بلکه آن نوع محتوي بازي است که تاثير بيشتري بر کل زمان صرف شده براي بازي ميگذارد.