باید اذعان داشت که دنیای فعلی کامپیوترها به کام لینوکسیها است، زیرا روزی وجود ندارد که خبر خوشی از جامعه منبع باز (Open Source) به گوش نرسد.
عرضه توزیعها و نرمافزارهای متفاوت و جدید باعث شده تا افراد بسیاری به امید برآوردهشدن خواستههایشان به سمت اپنسورس کشیده شوند.
در این میان عرضه نسخه جدید یک توزیع معتبر میتواند یکی از بهترین خبرهای ممکن تلقی شود. این بار این خبر خوش طرفداران SuSE را هدف قرار داده است.
داستان شکلگیری و رشد SuSE به سال ۱۹۹۲ و شهر نورنبرگ در آلمان برمیگردد. یعنی هنگامی که چهار جوان تصمیم گرفتند تا شرکتی نرمافزاری بر پایه ارائه نرمافزارها و خدمات مرتبط با یونیکس ایجاد کنند.
توماس فر مهندس نرمافزار و رولند دایروف، بورکهارد اشتین بیلد و هوبرت منتل که هر سه دانشجوی ریاضی بودند بدون آن که یک ایده تجاری قوی داشته باشند، به ایجاد گروهی دست زدند که کمی بعد با عنوان S.u.S.E (سرنامSoftware undSystem-Entwicklung) یا توسعه نرمافزار و سیستمها به رسمیت شناخته شد. این نام در اکتبر ۱۹۹۸ به SuSE تغییر داده شد.
SuSE کار خود را به عنوان یک شرکت خدماتی آغاز کرد. بعدها آنها به عرضه بستههای نرمافزاری اقدامکردند که شامل SLS ، یکی از توزیعهای پیشگام لینوکس، Slackware و راهنماهای مرتبط میشد.
در کنار این امر خدمات پشتیبانی فنی نیز از طرف SuSE ارائه میشد. درحقیقت، نخستین نسخه این سیستمعامل فقط ترجمه آلمانی توزیع Slackware بود.
کمی بعد مؤسسان شرکت به این نتیجه رسیدند که میتوانند به جای اصلاح دائم باگهای توزیع Slackware دست به عرضه توزیع خودشان بزنند.
به این ترتیب، آنها با هدف عرضه نسخهای ساده و قابل استفاده برای عموم از لینوکس و با انتخاب توزیع Jurix به عنوان پایه کار در ۱۹۹۶ توزیع خودشان با عنوان S.u.S.E Linux 4.2 را عرضه کردند. البته، داستان انتخاب عدد 2/4 نیز در نوع خود بسیار عجیب و غیر معمول است.
در طول سالهای بعد SuSE به رشد سریع خود ادامه داد و بهخصوص در اروپا به یکی از محبوبترین توزیعهای لینوکس تبدیل شد.
اما بحران داتکام گریبان این شرکت را نیز گرفت. مانند بسیاری از شرکتهای نرمافزاری دیگر که در دهه نود رشدی بسیار سریع را تجربه کرده و به صورت حبابی بزرگ شده بودند، SuSE نیز با مشکلات ساختاری و مالی فراوانی روبهرو شد که درنهایت به تصاحب این شرکت در ژانویه ۲۰۰۴ توسط ناول انجامید. بهاین ترتیب، کنترل توزیع از نورنبرگ در آلمان به ماساچوست در ایالات متحده منتقل شد.
طبق علاقه سنتی SuSE به شیوه کسبوکار ردهت در آگوست ۲۰۰۵ این شرکت اعلام کرد، مانند پروژه فدورا در ردهت، آنها نیز پروژهای با عنوان OpenSuSE را ایجاد خواهند کرد تا فرآیند توسعه و استفاده از SuSE را وسیعتر کنند.
در ادامه ایجاد این پروژه شرکت سعیکرد تا بازکردن و حرکت عمیقتر به سوی فلسفه اپنسورس را ادامه دهد.
این تغییرات باعث شد تا SuSE محبوبیت زیادی در میان جامعه توسعهگران پیدا کند و درضمن با کمک آنها کیفیت سیستمهای خود را نیز بهبود بخشد.
در حال حاضر، توزیع رسمی این شرکت با عنوان OpenSuSE و توزیع Enterprise ناول که شامل خدمات سازمانی مانند انجام آزمایشهای فراوان، پشتیبانی و عرضه سفارشیسازی شده است، با نام SuSE Linux شناخته میشوند. چیزی شبیه همانکاری که ردهت انجام میدهد.
یکی از اصلیترین اهداف توزیع OpenSuSE فراهمکردن محیطی آسان و کارآمد برای کار با لینوکس است. بهخصوص سادگی امری که از ابتدا به عنوان یکی از مهمترین اهداف این توزیع درنظرگرفته شده است. ایجاد ابزارهایی مانند YaST نیز در جهت نیل به این هدف بوده است.
برخی از ویژگی ها :
- بکارگیری هسته KDE
- امکان استفاده از افزودنه های زبان
- اوپن سورس
- دارای محیط گرافیکی و جذاب
- استفاده از هسته 32/6/2
- دارای کتابخانه و نرم افزار
- پشتیبانی از معماری 32 و 64 بیت
و ...
نکات :
1. برنامه متن باز است و رایگان ، بنابراین هیچگونه محدودیتی در ساختار برنامه وجود ندارد.
2. آمدن نسخه های جدید openSUSE را به ما اطلاع دهید.