مشاهده تصاویر بیشتر ...
در این کتاب سعی بر آن است که مجموعهای از آداب و احکام تلاوت قرآن، به عنوان درس «آداب و احکام تلاوت» برای دوره کارشناسی ارشد، ارائه شود. کتاب آداب و احکام تلاوت در سه بخش مجزا تدوین شده است. هر بخش دارای فصول و هر فصل دارای چند زیرمجموعه میباشد.
در بخش اول کتاب، آداب تلاوت ارائه شده است که دارای چهار فصل میباشد: در فصل اوّل تاریخچهای مختصر درباره تلاوت و جایگاه عظیم آن نزد معصومین (ع) و تأسی مسلمین به ایشان، مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل دوّم بررسی معنای لغوی و اصطلاحی تلاوت با استناد به کتب لغوی معتبر مثل العین خلیل، مفردات راغب، مجمع و غیره آورده شده است. در اینجا توجه شما را به این نکته جلب میکنم که نزد این جانب، کتاب سده اول مرجع است، زیرا تا موقعی که کتابهای علماء متقدمین موجود است و با این کتابهای با ارزش میتوان ابهامات لغوی و حدیثی را رفع کنیم، رفتن به سراغ دیگر کتابها، صحیح نیست. به عبارتی، وقتی سراغ بحارالانوار میرویم، که نتوانیم بحث روائی را، در کتاب اصول کافی شریف، حل کنیم و موقعی سراغ قاموساللغة قریشی میرویم، که کتاب العین نباشد یا اینکه کتاب العین، به آن لغت اشاره نکرده باشد؛ و اینکه موقعی سراغ کتاب فقهی متأخرین میرویم که کتاب متقدمین مثل علامه حلی و کتب تحریر، تذکره، منتهی و مختلف در دسترس نباشد.
فصل سوم بحث آداب ظاهری تلاوت مورد بررسی قرار میگیرد و در فصل چهارم بحث آداب معنوی و باطنی مطرح میشود.
بخش دوم کتاب، احکام تلاوت در دو فصل تنظیم شده است:
فصل اوّل: تاریخچه.
فصل دوم: بررسی احکام تلاوت، که دارای هجده حکم است.
بخش سوم کتاب، خاتمه و دارای سه مسئله: روایات کمیت، روایات کیفی، و روایات