مشاهده تصاویر بیشتر ...
کتاب أمالی از جمله کتابهای معتبر شیخ مفید است. امالی، عبارت است از مطالبی که استاد در مجلسها یا زمانهای خاص از حفظ یا از روی کتاب خود برای شاگردان میخواند و آنها همه مطالب را مینویسند، لذا به آن، «المجالس» و «عرض المجالس» هم میگویند. شیخ مفید، این کتاب را در طول ۷ سال، در ماههای رمضان و در ۴۲ جلسه برای یاران خود املاء کرده است.
بیش از ۳۰ کتاب با عنوان «الأمالی» ذکر شده است که کتب بزرگانی چون شیخ صدوق، شیخ مفید، سید مرتضی و شیخ طوسی از مشهورترین آنهاست. این کتاب را می توانید از سافت گذر دانلود کنید.
احادیث این کتاب در فاصله اول رمضان ۴۰۴ تا ۲۷ رمضان ۴۱۱ در طی ۴۲ مجلس املاء گردیده است. در سالهای ۴۰۵ و ۴۰۶ به علت نامعلومی هیچ مجلسی برگزار نشده است. گویا در سال نخست مجالس همگی در منزل ضمرة ابوالحسن علی بن محمد بن عبدالرحمان فارسی -که از حالات وی چیزی نمیدانیم- در زیارین در درب ریاح در بغداد انجام گرفته و در سالهای دیگر این جلسات به مسجد شیخ مفید در درب ریاح منتقل گردیده و درنتیجه عمومیتر شده است.
مجالس بیشتر در ماه رمضان و گاه در ماه شعبان و رجب نیز برپا میگشته است و تقریباً به طور مرتب در روز شنبه برگزار میشده، ولی گاه در روز چهارشنبه و دوشنبه نیز این مجالس صورت میگرفته است. در سال ۴۰۷ بیش از سایر سالها این جلسات دائر گردیده، ۱۲ جلسه از جلسات امالی به مجالس این سال اختصاص دارد، ولی در سال ۴۰۸ دو مجلس برگزار شده است.
کتاب، مشتمل بر ۴۲ مجلس است که مجموع این مجالس، ۳۸۷ روایت را دربرگرفته است. بیشترین روایات (۴۷ روایت)، در مجلس بیست و سوم و کمترین روایات (۴ روایت)، در مجلس سی و یکم ذکر شده است.