مشاهده تصاویر بیشتر ...
طب اسلامی یا پزشکی اسلامی یکی از جنبههای تاریخ اسلام در جهان است. به نظر میرسد از علل توجه مسلمانان به دانش طب، توجه پیشوایان دین اسلام به این دانش ارزشمند است. طب سنتی و طبهای مکمل تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران در نظام بهداشت و درمان ایران جایگاهی نداشتند. پس از انقلاب، نخستین بار در سال ۱۳۶۵ مؤسسه تحقیقات حجامت کار خود را آغاز کرد و سپس با برگزاری دورههای آموزشی کار خود را گسترش داد. پس از لغو ممنوعیت حجامت در سال ۱۳۸۳، مراکز حجامت بسیاری در ایران تأسیس شدند. طب اخلاطی (طب سنتی ایرانی) نیز از اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد خورشیدی مورد توجه قرار گرفت. در نهایت، این طب در سال ۱۳۸۷ رسماً به عنوان یک رشته دانشگاهی ثبت و وارد نظام آموزش پزشکی ایران شد. هماکنون چند دانشگاه علوم پزشکی در ایران در این زمینه پژوهش کرده و متخصصانی را تربیت میکنند. افراد برای ورود به این دورهها باید حداقل مدرک دکترای حرفهای داشته باشند. با اینکه این دانشگاهها رسماً عنوان طب سنتی و طب مکمل دارند، اما خود را معمولاً با عنوان طب سنتی ایرانی و اسلامی توصیف میکنند.
معرفی کتاب نسخههای معصومین علیهمالسّلام و بزرگان طباسلامی ایرانی «بیماریهای مغز و اعصاب» جلد 3
موضوع: طباسلامی
مؤلف: رضا میرزایی
در کتاب حاضر مؤلف به بیان درمانهای مشترک برای بیماریهای سر از جمله:
عفونت سر، سرگیجه، درد شقیقه، سر دردهای ناشی غلبه اخلاط، سر دردهای عصبی، سردردهای ناحیه گوش، سردردهای ناشی از گرسنگی و... میپردازد.
در ادامه نویسنده بیماریهای فکری و راهکارهای سلامت و نورانیت فکر را بیان میکند.
دیگر مسائلی که در کتاب آمده درمان انواع حرارت و گرمی سر، سنگینی سر، ضعف اعصاب، تیک عصبی، تومور مغزی، ضربه مغزی، ام اس، پارکینسون، انواع فلج، فراموشی، اختلالات خواب، لقوه و ... میباشد.