مشاهده تصاویر بیشتر ...
دید انسان ها نسبت به هستی و جایگاهشان در عالم هستی، متفاوت است. گروهی خسته اند؛ خسته از هستی خویش. از بودنی که برایشان مبهم است؛ بودنی که نمی دانند چرا، از کجا و به کجاست!؟ بودنی که درنیافته اند بودنش خوب است یا نبودنش. مشکل این گروه از آنجا آغاز شد که در میان خیال و حقیقت گم شدند و آب و سراب را یکی پنداشتند؛ حقیقت روشن زندگی را به فراموشی سپردند و شد آنچه نباید بشود. وَ لا تَکُونُوا کَالَّذینَ نَسُوا اللّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ. (حشر: 19) مانند کسانی نباشید که خدا را فراموش کرده اند و خدا هم خودشان را از یادشان برد. گروهی دیگر از ژرفای زمان و بی انتهای بودن می آیند؛ برای بودنشان ارزش قائلند و دریافته اند که بودنشان از او و بازگشتشان نیز به سوی اوست. بودنشان امتحانی است برای خوب زیستن و چگونه بودن. صداهایی می شنوند، انگار که آنان را از درون می خوانند و این صدا چقدر برایشان آشنا و دلرباست: وَ اللّهُ یَدْعُوا إِلی دارِ السَّلامِ وَ یَهْدی مَنْ یَشاءُ إِلی صِراطٍ مُسْتَقیمٍ. (یونس: 25) خداوند، شما را به سوی سرای سلامتی فرا می خواند و هر آن کس را که بخواهد، به راه راست هدایت کند. و آن گاه که آدمی، کمال مطلق را شناخت، به گواراترین چشمه هستی دست می یابد و با نوشیدن آن به آرامش و پویایی می رسد. در این حال ندا می دهد: روز هجران و شب فرقت یار آخر شد زدم این فال و گذشت اختر و کار آخر شد این دسته برای رسیدن به قرب و کمال، سر از پا نمی شناسند و در انتظارند تا نوای روحانی کریمه قرآنی گوش جانشان را بنوازد: یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعی إِلی رَبِّکِ راضِیَةً مَرْضِیَّةً فَادْخُلی فی عِبادی وَ ادْخُلی جَنَّتی (فجر: 30 ـ 27) این نوشتار، ره توشه ای است برای کاویدن وجود آدمی و نمایاندن راه از بیراهه و از یاد نبردن هویت انسانی.
.
جوانی و خودیابی
مشخصات کتاب:
حسینی فر، رضا، 1351 ـ
جوانی و خودیابی / رضا حسینی فر؛ [برای] مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما. ـ قم: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما، 1384.
1. خودشناسی ـ جنبه های مذهبی ـ اسلام. 2. خودسازی (اسلام). 3. اخلاق اسلامی. 4. جوانان ـ اخلاق. الف. صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران. مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما. ب. عنوان.
9 ج 5 ح / 250BP 63/297
جوانی و خودیابی
نویسنده: رضا حسینی فر
ناشر و تهیه کننده: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما
لیتوگرافی: سروش مهر
چاپ: برهان
نوبت چاپ: اول / 1384
عناوین اصلی کتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ دیباچه؛ پیش گفتار؛ فصل اول: شرح پریشانی؛ فصل دوم: طلب یار؛ فصل سوم: سفر به کجا و از چه راهی؛ فصل چهارم: سخن دین درباره این «من» و آن «من»؛ فصل پنجم: عزم کوی یار؛ فصل ششم: وداع با داشته ها؛ فصل هفتم: تنهاییِ در این راه؛ فصل هشتم: شکفتن گل وجود؛ فصل نهم: دست بر دیوانگی باید زدن؛ کتاب نامه