مشاهده تصاویر بیشتر ...
قدرت بزرگ جهانی (به انگلیسی: Great power)، به کشور مستقلی گفته میشود که به داشتن توانایی و خبرگی در اعمال نفوذ در مقیاس جهانی (در زمان مورد گفتگو) به رسمیت شناخته شدهباشد. قدرتهای بزرگ دارای ویژگیهای توان نظامی و اقتصادی، و همچنین توان نفوذ دیپلماتیک و نرم برتری هستند که ممکناست باعث شود که قدرتهای متوسط یا کوچکتر؛ پیش از انجام اقدامات مورد نظر خود، دیدگاه آن قدرت بزرگ را در نظر بگیرند. نظریه پردازان روابط بینالملل بر این باورند که قدرت بزرگ را میتوان با قابلیتها و توان نظامی، جنبههای فضایی ابعاد، و ابعاد شأن و موقعیت مشخص کرد.
در حالی که برخی از ملتها به طور گستردهای قدرت بزرگ در نظر گرفته میشوند، هیچ لیست قطعی از قدرتهای بزرگ وجود ندارد. گاهی اوقات وضعیت قدرتهای بزرگ به طور رسمی در کنفرانسهایی مانند کنگره وین یا شورای امنیت سازمان ملل متحد (چین، فرانسه، روسیه، انگلستان و ایالات متحده به عنوان اعضای اصلی و پنج عضو دائم) به رسمیت شناخته میشوند. بر همین اساس، وضعیت قدرتهای بزرگ در گردهمآییها و انجمنهایی مانند جی۷، و جی۸ (که اکنون از میان رفته)، نیز، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به رسمیت شناخته شدهاست.
سیاست خارجی قدرت های بزرگ
مشخصات کتاب:
سرشناسه:ستوده آرانی، محمد، ۱۳۴۳ -
عنوان و نام پدیدآور:سیاست خارجی قدرت های بزرگ [کتاب]/ محمد ستوده آرانی؛ [به سفارش] پژوهشگاه بین المللی المصطفی (ص).
مشخصات نشر:قم : مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص)، ۱۳۹۳.
مشخصات ظاهری:۳۵۹ ص.
فروست:مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی صلی الله علیه و آله. پژوهشگاه بین المللی المصطفی؛ ۸۱۸.
شابک:۱۶۵۰۰۰ ریال: 978-964-195-898-7 ؛ ۱۶۵۰۰۰ ریال(چاپ دوم)
وضعیت فهرست نویسی:فاپا
یادداشت:چاپ دوم: ۱۳۹۳(فیپا).
یادداشت:کتابنامه: ص. [۳۵۱] - ۳۵۹؛ همچنین به صورت زیرنویس.
موضوع:ابر قدرت ها -- تاریخ
موضوع:روابط بین المللی -- تاریخ
شناسه افزوده:پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص)
شناسه افزوده:جامعة المصطفی(ص) العالمیة. مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)
رده بندی کنگره:JZ۱۳۱۰/س۲۴س۹ ۱۳۹۳
رده بندی دیویی:۳۲۷/۱۰۱
شماره کتابشناسی ملی:۳۵۵۱۱۷۲
ص :1
عناوین اصلی کتاب شامل:
اشاره؛ سخن ناشر؛ مقدمه پژوهشگاه بین المللی المصطفی صلی الله علیه و آله؛ فهرست؛ مقدمه؛ فصل اول:کلیات؛ فصل دوم:سیاست خارجی آمریکا؛ فصل سوم:سیاست خارجی روسیه؛ فصل چهارم:سیاست خارجی انگلستان؛ فصل پنجم:سیاست خارجی فرانسه؛ فصل ششم:سیاست خارجی آلمان؛ فصل هفتم:سیاست خارجی چین؛ فصل هشتم:سیاست خارجی ژاپن؛ فهرست منابع